Hvis du tror, at det kun er Tinderbox’ musikprogram, der er værd at studere nøje, så kan du godt tro om igen. Madprogrammet rummer nemlig alle de lækkerier, som dit hjerte måtte begære. 

Den odenseanske festival har lagt sig i selen for at levere kulinariske oplevelser til de sultne og kvalitetsbevidste festivalgængere. I denne artikel præsenterer RUST fire vidt forskellige bud på, hvilken madbod du skal søge hen mod, når (lækker)sulten melder sig.

Wokkabox

Det summer af aktivitet i madboden Wokkabox. Folk står i kø for at prøve en tilpas spicy, thailandsk wokret, som serveres i nedbrydeligt naturemballage.

Det er fjerde gang, at Yasar Nazir og Agata Hochnowska fra Wokkabox har stillet deres bod op på festivalpladsen. ”Det er altid sjovt at opleve hele processen. Fra i søndags, hvor vi var ude på pladsen for første gang, til nu, hvor festivalen er i gang,” siger Yasar.

Wokkabox tilbyder to simple specialiteter, der er inspireret af det thailandske streetfood-marked: Kylling i grøn karry og kylling i rød karry. Foruden kylling og hhv. den grønne og røde karry, består retterne af kokosmælk, bambus og en smule peberfrugter. Yasar beskriver den grønne karry-ret som værende sød og let krydret, imens den rød karry er mere intens og stærk i smagen. Dertil hører dampede jasminris.

 

Yasar Nazir og Agata Hochnowska vil selvsagt gerne hive en god indtjening i land i disse dage. Men det er bestemt ikke den eneste grund til, at de vender tilbage til Tinderbox år efter år. “Når Odense har fået sådan en stor festival til byen, så vil man gerne være en del af det og profilere sig på det,” siger Yasar. Derudover ønsker de at få en masse erfaring, så de i fremtiden kan tilføje flere af landets festivaler til deres kalender.  Yasar nyder at være ude af sine vante rammer. “Man bliver inspireret af andre, og man får mulighed for at være innovativ,” siger han.

Hvis Wokkabox har haft 5000 glade kunder, når festivalen lakker mod enden, så er Yasar Nazir en tilfreds mand. “Tænk sig engang, at man kan stille en lille madbod op ude i en skov og bespise 5000 mennesker. Det er vildt,” siger han og smiler.

Mads og Mikkels lune pandekagebod

“Mads og Mikkels lune pandekagebod” har været et hit på Tinderbox lige siden, at festivalen løb af stablen for første gang. “Det er fedt at være på Tinderbox, da det er den store lokale festival. Vi er super glade for, at vi har været her alle år,” siger indehaveren, Mads Sørensen.

For Mads er det hverdag at drage ud i det ganske danske land med sin foodtruck og pandekage-koncept. I konfirmationsperioden havde de 12 bookinger på en weekend, så man kan roligt sige, at de har skabt en succes. Store som små har en forkærlighed for pandekager.

Det er ikke kun den klassiske madpandekage, som bliver langet over disken på Tinderbox. Alle, også veganere og allergikere, kan få stillet deres sult i pandekageboden. “I starten tog vi ikke så meget hensyn til dem, der spiser vegansk, eller har gluten- eller laktoseallergi. Det gør vi nu. Vi har sørget for, at stort set alle kan få noget at spise hos os. Og så er vi økologiske.”

Hvis du har en sød tand, er denne bod ligeledes det rette valg for dig. Desserpandekagerne er i høj kurs. “Vi sælger rigtig mange panderkager med chokolade og banan. Den er populær,” siger Mads.

Der er en del udgifter forbundet med at have en madbod på en festival, men det har altid kunnet betale sig for Mads Sørensen. Og brandingværdien er stor. “Allerede i dag er der tre, som har henvendt sig til mig, fordi de gerne vil have os ud til f.eks. en barndåb. Folk begynder at kende os i hele landet, fordi vi har været på Tinderbox og andre festivaler,” afslutter Mads, inden han går tilbage for at assistere sine ansatte, der er travlt beskæftigede.

Gastroteket

Den store menneskemængde ude foran Gastrotekets madbod vidner om, at deres delikate flæskestegssanwich så at sige går som varmt brød.

“Det er ikke en hvilken som helst bolle, vi har valgt, og det er ikke hvilken som helst slags kød. Vores flæskesteg er velfærdskød, vores sennepsmayonnaise laver vi fra bunden, og vores rødløg sylter vi selv,” siger Camilla Nørgaard, der er restaurantchef på Gastroteket. Hun tilføjer, at hun hellere vil kalde det kvalitets-fastfood frem for gourmet-fastfood, da der ikke er noget fancy over sandwichen.

Camilla håber, at de med flæskestegssandwichen kan gøre indtryk på odenseanerne. Gastrotekets madbod på Tinderbox tiltrækker den yngre målgruppe i højere grad end restauranten inde i byen. “Vi vil gerne vise vores flag og plante Gastroteket på det gastronomiske kort. Vi vil vise dem, som ikke kender os, hvad vi kan – den standard, vi står for, og den kvalitet, som råvarerne har,” siger hun.

Camilla Nørggard ser ikke de andre lokale madsteder, der er repræsenterede på Tinderbox, som værende konkurrenter. “Der er super god stemning og en glæde forbundet med, at vi alle er med til at bidrage til festivalen,” fastslår hun.

Det er tredje år, at Gastroteket har en madbod på Tinderbox. Camilla har et håb om at slå rekorden fra sidste år i antallet af solgte sandwiches, som lyder på – og hold nu godt fast – 8000!

Hvorfor er det, at flæskestegssandwichen tager kegler? Restaurantchefen har et bud:

“Gris… Flæskesvær… Salt!” siger hun grinende og tilføjer afslutningsvis: “Man kan regne med at blive mæt. “Vi går ikke ned på noget”.

 

Venchi

I år kan du på Tinderbox for første gang få et vegansk og økologisk alternativ til den klassiske burger med bøf. Venchi har allerede slået benene væk under vegetarene og veganerne i Odense, men på denne festival er de nu klar til at etablere deres navn blandt en bredere skare af mennesker. “Når vi engang imellem deler smagsprøver ud på gaden, så spørger folk nysgerrigt: Hvor ligger I henne? Så vi besluttede os for, at nu skal vi bare ud på nogle festivaller og til nogle events,” siger ejeren af Venchi, Elisa Bresson.

Venchi er kendt for deres høje kvalitet, og der er garanti for masser af smag. Deres målsætning er at overbevise nogle kødelskere om, at veganske madoplelvelser, som udelukkende består af plantebaserede råvarer, sagtens kan stå mål med de ikke-veganske. Venchi er i øvrigt den eneste madbod, der kan bryste sig af at have guldmærket i økologi, dvs. at 90-100 % af råvarerne er økologiske.

Hvis du beslutter dig for, at Venchi skal stå for din frokost, kan du vælge mellem en burger og en sandwich. Burgeren består af en linsebøf, lækon, som er lavet på rispapir og marineret og stegt på panden, og hjemmelavet burgerdressing samt ketchup. Sanwichen består af kirkærtesalat baseret på kikærter, græskarkerner og solsikkekerner samt ingefærssyltede rødløg og hjemmelavet aioli. Brødet får de leveret fra leverandøren Brød, som ligeledes er et anerkendt brand.

 

The following two tabs change content below.