Der er mange gode grunde til at studere på Syddansk Universitet, men i hvilken by er det fordelagtigt at studere? Der er ofte meget fokus på campussen i Odense, så nu har vi spurgt fire repræsentanter fra de andre campusser – Kolding, Esbjerg, Slagelse og Sønderborg – og de giver hver især et par grunde til, hvorfor de studerer lige der, hvor de gør. 

 

De 3 bedste grunde til at studere på SDU i Kolding Louise Bosman Knutsson Eg 

Den primære grund til, at Louise i første omgang valgte at studere på SDU Kolding, var, at hendes drømmeuddannelse blev udbudt netop her. Hun valgte derfor at søge ind, og det er et valg, som hun ikke har fortrudt siden. Der er flere gode grunde til at studere på SDU i Kolding, men hvis hun skal nævne tre, så er det følgende: 

1. Campus Koldings størrelse  

At campus er relativt lille, gør, at det er nemt at komme til at kende en masse af sine medstuderende – også dem på de andre uddannelser. Desuden betyder det også, at holdene er relativt små, og at man derfor har bedre kontakt til underviseren. Man er ikke bare én i mængden.  

 2. Vores lækre faciliteter  

Jeg er kæmpe fan af vores lækre faciliteter i Kolding. Det er rart at studere i lækre omgivelser, der inviterer til både gruppearbejde og muliggør individuelt arbejde i rolige omgivelser. 

3. Kolding som studieby 

Kolding som studieby er helt klart også et kæmpe plus. Byen har alt, hvad man behøver, og så er det endda relativt billigt at bo her sammenlignet med de større studiebyer. Derudover er der også mange muligheder i Kolding, når man er færdig på studiet.   

 

De 3 bedste grunde til at studere på SDU i Esbjerg – Bjarke Slater Christensen 

Bjarke læser Miljø og Ressource Management på SDU i Esbjerg. Han går på 6. semester og kan nævne flere gode grunde til, at det er fedt at studere, hvor han gør. De tre bedste grunde til at vælge SDU i Esbjerg, mener han, er: 

1. Nært forhold til undervisere 

Vores campus er småt, men godt, og det giver mulighed for at komme tættere på underviserne. Det gør det nemt at få faglig sparring i hverdagen og giver et mere personligt forhold til de mennesker, som står foran tavlen. 

 2. Gode muligheder for studiejob 

Jeg læser en miljøuddannelse, og her er Esbjerg en ideel studieby. Som energimetropol har Esbjerg en masse interessante virksomheder, der har brug for studentermedhjælpere indenfor mit felt. Derfor er alle vores årgange bredt repræsenteret i både det offentlige og det private erhvervsliv, hvilket har sikret mange job, før studiet er overstået.

3. Fornuftige boligpriser 

I modsætning til flere andre studiebyer behøver man ikke at bo i et kosteskab, når man læser på SDU i Esbjerg. Her kan man sagtens bo alene i en toværelseslejlighed, uden SU-budgettet løber løbsk. De ekstra kvadratmeter giver mulighed for at samles flere ad gangen og frihed til at leve livet med lidt større armbevægelser. 

 

De 3 bedste grunde til at studere på SDU i Slagelse – Sabine Lindstrøm Groth 

På SDU i Slagelse har Sabine valgt at være. Det er der flere grunde til, men hendes tre gode grunde til at studere lige netop dér, kan læses her: 

1. Fantastisk studiemiljø 

Én af de bedste ting ved at gå på SDU Slagelse er, at der er et helt fantastisk studiemiljø. Der er stort fokus på fællesskabet allerede fra dag 1. Studiestarten samt rusturen ryster virkelig folk sammen. Udover det føler man sig tilpas, hvor end man er, og hvem end man er sammen med. Især Kutteren (Fredagsbaren) vedligeholder det gode studiemiljø, når studiestarten render ud. Nede i Kutteren finder man studerende fra alle semestre, tidligere studerende og ofte også undervisere. Underviserne vil rigtig gerne de studerende, og det kan man mærke. De ansatte hos SDU Slagelse lytter til os. Derved bliver flere forskellige tiltag etableret, som gavner studiemiljøet og det sociale aspekt ved at være studerende. Eksempelvis har de studerende ønsket et udeareal, hvor man kunne studere og hygge sig – ”Den Grønne Oase” kom derfor til i 2015. 

2. Diversitet mellem de studerende 

En anden unik ting ved at gå på SDU i Slagelse er, at universitetet og banegården nærmest ligger oven i hinanden. De studerende har nemt ved at pendle til og fra universitet, om de så kommer fra København, Fyn eller Jylland. Det gør, at der er diversitet mellem de studerende. Det er ikke kun lokale studerende, man møder. 

3. Et attraktivt byliv 

En fordel ved at gå på SDU i Slagelse er, at Slagelse by er fyldt med gode tilbud i form af musik, biograf, butikker, restauranter, teater og meget mere. Udover det er Slagelses natteliv og byliv attraktivt. SDU i Slagelse har en god kantine og flere muligheder for at studere, slappe af og hygge med sine medstuderende. Dog er det rigtig rart, at man kan bruge Slagelse by, hvis man har langt tid mellem to forelæsninger. 

 

De 3 bedste grunde til at studere på SDU i Sønderborg Katharina Henschel 

Katharina studerer på SDU i Sønderborg som international studerende. Hendes bud på tre gode grunde til at studere, hvor hun gør det, er disse: 

1. Arkitekturen 

Campusbygningen med dens rummelige moderne stil og lokation er en af grundene. Jeg er vild med det store indgangsareal, de afrikanske træer, som er grønne hele året rundt, men også glasvæggene, som giver en udsigt over vandet. Jeg føler, at det rummelige ved campus er med til at give os studerende meget plads til at tænke, og det motiverer en til faktisk at gøre studiet fornøjeligt!

2. Vandet helt tæt på 

At have vandet så tæt på er den anden grund. De fleste af vores værelser er kun omkring fem minutters gåafstand fra vandet, hvilket er virkelig lækkert for blæsende efterårsgåture eller grillhygge om sommeren, men også bare for at få lidt frisk luft, når man holder pause fra læsningen eller vil lave sportsaktiviteter. Et stort plus er, at universitetsbygningen ligger lige ved siden af Alssund. Det er fantastisk at se bølgerne fra vores campus. Især om sommeren, hvor det virkelig motiverer én til at få styr på sine ting, så man kan tage på stranden, når man har fri. 

3. Det internationale miljø 

Den internationale atmosfære her på campus er den tredje grund. Vi har det mest internationale campus i Danmark, og det er vidunderligt at møde folk fra hele verden. Events og andre aktiviteter hjælper os med at lære andre kulturer at kende, og det er fascinerende, hvad du kan lære om andre, når du møder så mange forskellige mennesker! Der er mange udvekslingsstuderende her, og de fleste af os tager selv på udveksling. På den måde kan vi også udforske steder, der hjælper os med at forme vores fremtid. 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)