Har du deltaget i vinterfesten før? Hvis ikke, så er det altså sidste chance nu. Vinterfesten bliver afholdt for sidste gang, og det er først og fremmest de studerende, der gør det til en kæmpe fest. Men hvad kan du så forvente af den allersidste vinterfest? 

Vinterfesten er først og fremmest en fest på SDU i Odense. Festen er en unik mulighed for at mødes med dine medstuderende. Både dem, du går på studie med, men også alle mulige andre, som du måske ikke ville møde ellers. Der er noget specielt ved at samle så mange mennesker, der alle sammen har det tilfælles, at de går på Syddansk Universitet. Ved at tage en tur i byen kan man selvfølgelig også møde mange mennesker, men forskellen her er, at man allerede fra starten af har noget at snakke om – universitetslivet.  

 

Du køber sandwich den ene dag og danser den næste 

En af fordelene ved at deltage i vinterfesten er, at du begynder at associere universitetet med andet end bare at studere. Festen foregår i vante omgivelser, hvor du måske køber en sandwich den ene dag, og den næste dag står du på dansegulvet og vrider kroppen sammen med de andre studerende. De forskellige fakulteter holder også fester for de studerende, men dette er en fest, hvor alle kan være med, og hvor man mødes på tværs af studierne. 

 

Hvor, hvad, hvornår? 

Vinterfesten finder sted på Syddansk Universitet den 3. marts fra klokken 18.30 til 02:00, og det er Syddanske Studerende, der står bag arrangementet. Hvis du kommer senere end starttidspunktet, bliver der pålagt et ’late fee’ på 20 kroner. Så mød op til tiden og ha’ en fest! De eneste krav for at deltage er, at du er fyldt 18 år, har købt billet og er studerende på SDU. Derudover må alle studerende have en ven med, der ikke er studerende, hvis man har lyst til det. Det er gjort billigere end nogensinde for studerende at deltage, for det koster kun 30 kroner at komme ind, og så får man én gratis øl.
 

Den allersidste vinterfest 

Det bliver den sidste vinterfest nogensinde, og den er begrænset til 1150 mennesker. Dette er påskrevet af brandmyndighederne, og det er af logistiske omstændigheder, at vinterfesten ikke fortsætter – blandt andet grundet letbanebyggeriet. Men selvom vinterfesten bliver fjernet, så kommer der fokus på noget andet, fortæller Stephan Müller Petersen fra Syddanske Studerende.
 

Forventninger til vinterfesten 

Sammenlignet med andre større fester på SDU så foregår vinterfesten indenfor, og det er på et mindre område, hvilket gør festen mere intim. Der er simpelthen en anden atmosfære, og det giver også mulighed for at lave forskellige aktiviteter. For eksempel beerpong, der ikke er muligt ved Semesterstartsfesten. Stephan Müller Petersen fra Syddanske Studerende fortæller:
”Det er menneskerne, der skaber festen. Vi sætter rammerne, og så er det op til de studerende at holde en fest.”
Du kan forvente en lidt anderledes vinterfest med små gimmicks og tiltag, der løfter stemningen. Derudover kommer der måske – måske ikke – et navn og spiller, men det må tiden vise. Nunchi, LA og Heidis har hver deres bar til festen, hvor de vil servere signaturdrinks. Derudover har Nedenunder, SDU’s fredagsbar, også en bar til festen, og Molotov er ude og sælge burgere til de sultne. 

 

Bag om vinterfesten 

Hele arrangementet er hovedsageligt baseret på frivilligt arbejde. Det er altså studerende, der frivilligt er med til at arrangere, planlægge og afvikle festen ved siden af deres studie. Alle samarbejdspartnerne er målløse over, at et arrangement som vinterfesten kan gøres nærmest gratis. Syddanske Studerende vil meget gerne have flere frivillige, så hvis det kunne have interesse, så kan du kontakte dem på Facebook. 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)