I løbet af det sidste års tid er der åbnet flere og flere spisesteder i Odense, og restaurationsbranchen når helt nye højder. I sommers kom street food officielt til Odense, og i december slog Arkaden Food Market dørene op for endnu et nyt madmekka i byens centrum. 

Arkaden Food Market åbnede officielt den 8. december og ligger på Vestergade 68, der siges at være i midten af Odenses gågade. Der er åbent alle ugens dage fra 11-21 (kaffebaren har dog åbent fra klokken 8), hvor der så er længere åbent for barerne i weekenden. Priserne for et måltid mad varierer alt efter de forskellige boder, men det ligger fra omkring 65 kroner og opefter – men mængden af mad og pris hænger oftest sammen. De har dog særligt fokus på at holde drikkevarerne billige, og de har også planer om, at boderne i fremtiden kan tilbyde studierabat. 

Mange kender måske til Arkaden, som et tidligere centrum for fest og farver, men nu er der fokus på mad og dét at være fælles om den. Der er 26 boder i det nye madmekka, hvor tre af dem er barer, som Arkaden selv bestyrer, og de resterende 23 boder er styret af andre erhvervsdrivende folk. Yderligere er der nogle af boderne, som også sælger forskellige former for detail, øl, vin, tapas og chokolade.  

Arkaden har haft særligt fokus på at udvælge de forskellige boder, så de hver især repræsenterer noget unikt, særligt og gerne noget, som du ikke kan få så mange andre steder i byen. De ville selvfølgelig gerne have noget lokalt, men også gerne hente noget udefra – hvor de blandt andet har hentet lidt fra Århus og København. Nogle af menuerne ved boderne ligger forholdsvis fast, men en del af boderne gør brug af de råvarer, der passer til årstiden, og menuerne kan derfor variere alt efter tidspunktet på året. 

Arkadens formål er at opfordre til fællesskab og delemad, og de lægger rammerne for et sted, hvor alle kan tage hen og hver især finde noget tilfredsstillende at spise. Derudover bestræber de sig på, at der i fremtiden skal være events og arrangementer, som man kan deltage i. De skal dog stadig have maden i fokus. Det er maden og fællesskabet, der er det essentielle. Hvis man som studerende eller privatperson har idéer til diverse arrangementer eller events, så er man velkommen til at tage kontakt. 

Udover maden og de forskellige måder at være sammen omkring den på, så er der faktisk også mange studerende, der bruger det som et sted til at læse op. Der er gratis internet, og uanset om man sidder og læser alene eller sammen med sin studiegruppe, så kan man både finde en lille krog, der er lettere uforstyrret, eller dyrke samhørigheden blandt andre mennesker – alt efter hvad man er til. Stedet appellerer til studerende, da det er et sted for alle, uanset hvordan man bruger sin læsetid. 

I forhold til madudvalget ved boderne, så er der meget forskelligt. Alt lige fra nachos, sushi og boller i karry til fish&chips og pasta, så der burde være noget for enhver smag. Hvis du alligevel er i tvivl om, hvor du skal starte, så har jeg smagt tre ting, som jeg varmt kan anbefale, at du prøver: 

Hos l’Cobert de CANblau kan man få forskellige små retter af autentisk spansk tapas. Jeg fik en tallerken, hvor der var 4 forskellige retter på. Lidt potatas bravas, en miniburger med skinke og forskellige slags løg, dybstegte tigerrejer med parmesan og sortfodsskinke på ristet brød. De anbefaler, at man deler tallerkenen i godt selskab, og det var den helt perfekt til.  

Hos Mormors Køkken kan man få traditionel hjemmelavet dansk mad. De laver både boller i karry (og en særudgave til børn, hvis den ikke skal være for stærk) og tarteletter med høns i asparges. Meget velkendt og standard, men ikke desto mindre smagte deres tarteletter virkelig godt. Og så er prisen også passende til det, man får for det. 

Hos Hungry Dane kan du få lækre burgere, hvor alt kødet er tilberedt sous-vide confit, hvor man både kan vælge okse, kylling eller gris i sin burger. Kødet bliver lavet i deres egen saft, men får derudover tilsat frisk ande confit, der giver det en helt særlig smag. Derudover kan man tilvælge normale fritter eller søde fritter, og uanset hvad man vælger, så er burgeren en smagsoplevelse i sig selv. Den er ikke lig nogen andre burgere, man kan finde i byen. 

Det er skønt, at Odense får endnu et sted, hvor man kan samles med sine medstuderende eller sin familie og spise noget forskelligt, selvom man stadig er sammen. Det er derudover endnu bedre, at man faktisk også kan bruge det som et sted at læse op – end for eksempel at skulle sidde derhjemme eller på universitetet. Nogle gange har man bare brug for en anden setting at studere i, og der er Arkaden Food Market et friskt bud på noget andet – og så er man nærmest også sikret et godt måltid imens! 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)