Der er rigtig mange spændende tiltag på SDU, men vidste du, at der er studieretninger, som har deres helt egne årlige revyer? RUST har talt med Victoria Møller, der beskæftiger sig med revyen på Psykologi, og Mathilde Nygaard, der beskæftiger sig med Medicin Og Biomek Revyen. For hvorfor er det så fedt at have en revy? 

 

Psykologi Revyen SDU 

”Psykologi Rrevyen stræber efter at være et samlingspunkt på tværs af de fem årgange på uddannelsen. Vores mål er at skabe et frirum for de studerende, hvor alle er velkomne, og hvor alle meninger bliver hørt. Derfor afholder vi i revyen også forskellige arrangementer, såsom skriveaften, sang- og skuespilaften, valgaften m.m. Med disse arrangementer skaber vi forskellige platforme og gør det muligt, at alle kan spille en rolle i revyen, uanset om man har en skuespiller eller sanger gemt i maven, eller om man bare gerne vil hjælpe til med at skrive manuskript eller lave rekvisitter og kostumer.  

Men arrangementerne er også med til at skabe det sammenhold, som er et af revyens helt store mål. Det bliver et sted, hvor studerende på tværs af de fem årgange kan mødes, hygge sig og udvikle deres ideer. Arrangementerne bliver fordelt ud over hele året, hvilket også vil sige, at det pusterum, som revyen skaber, er til stede gennem hele studieåret. Det er lige meget, om der er eksamensperiode, hvor studiet, bøgerne og presset vokser en over hovedet, eller om man har en lettere periode på studiet, hvor man har tid til en ekstra øl eller kop kaffe med sine med-revyster.  

Alle disse arrangementer munder ud i en intens forestillingsuge, hvor der i hele uge 10 bliver øvet intenst, og hvor alle revysterne praktisk talt bor på universitet. I denne periode kommer alle de involverede i den grad tættere på hinanden, og fællesskabet blomstrer i den grad. Det er også i disse dage, at udtrykket for revyen kommer rigtigt til udtryk, og man for første gang får lov til at se, hvad de andre har arbejdet med. Hvordan de forskellige sketches og sange får liv.  

Den intense periode munder ud i fire forestillinger i uge 10. Den 7. marts, den 8. marts og to den 10. marts. Under disse dage og forestillinger vokser kreativiteten og fællesskabet revysterne imellem.

Psykologi Revyen er en revy lavet af de studerende, men det er muligt for alle at følge med, store som små, gamle som unge, idrætter som mediciner. Vi er en revy, der tager både samfunds- og dagligdagens problemer op, hvor der måske kommer et lille psykologisk twist ind i billedet, som alle selvfølgelig kan følge med i.” 

 

Medicin Og Biomek Revyen 

”Medicin Og Biomek Revyen blev grundlagt for allerede seks års siden af tre medicinstuderende over en flaske rødvin og et opslag på Facebook. Revyens hovedformål er at producere én årlig tilbagevendende revy, samt at skabe sammenhold på tværs af de forskellige årgange og lave et godt studiemiljø på Medicin- og Klinisk Biomekanik-studierne på SDU. 

Spredt ud over året er der faste årlige aktiviteter, som styrker sammenholdet og ansvarsfølelsen over for revyen. Endvidere har foreningen til formål at forbedre og dygtiggøre medlemmerne af revyen inden for revyens kreative områder. Revyen skabes af op til 60 frivillige Medicin- og Klinisk Biomekanik-studerende fra SDU. I løbet af efteråret mødes de studerende til skriveaftener og weekendture, hvor en herlig blanding af sketches og sange produceres i former af satire, komik, musik og stof til eftertanke. Revyen er inspireret af det miljø, de studerende bevæger sig i, og hvad der ellers rører sig i samfundet. 

I uge 6 og 7 øves alle roller og sange, samtidig med at der produceres kostumer, rekvisitter og bygges scene. For sjette år i træk vender Medicin Og Biomek Revyen stærkt tilbage og præsenterer ”Terminal Vital”, som spiller inde på Magasinet i Odense C. Man kan se os optræde fra onsdag den 14/2 til og med fredag den 16/2 kl. 19.30, samt lørdag den 17/2 kl. 14.30 og 19.30.” 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)