Ikke alle er klar over det, men i midten af Odense ligger endnu en del af SDU. På Albani Torv ligger et gammelt jomfrukloster med meget historie bag sig.

Selve bygningen er oprindeligt fra 1500-tallet, men i det 18., 19. og 20. århundrede fungerede den som et jomfrukloster i Odense. Institutionen blev oprettet af Karen Brahe, en højadelig kvinde, der blev født i 1657. Efter sin mors tidlige død styrede hun sin fars jord og gods på Engelsholm. Da Karen arvede – og forvaltede sine penge godt – havde hun råd til at købe sine medarvinge ud af ’Adelsgården’ i Odense. Relativt sent i sit liv oprettede Karen så jomfruklosteret og sikrede dermed sit eftermæle. I dag er det muligt at være medlem af Karen Brahe Selskabet, der udbreder kendskabet til Karen Brahe og hendes gerninger. Jomfruerne i klosteret var ugifte danske kvinder, der tilhørte adlen. De var at finde på klosteret helt frem til 1972. I 2008 blev jomfruklosteret solgt til den beskedne sum af 600.000 kroner. Ved salget forpligtede køberen sig dog også til at restaurere de fredede bygninger for et større millionbeløb. Efter restaureringen har Syddansk Universitet så i 2013 overtaget klosteret, der i dag fungerer som kontor-, møde og undervisningsfaciliteter.  

The following two tabs change content below.

Frederik Mark Højsager

Redaktør af RUST
Redaktør ved RUST, Stud. Med ved SDU. Ud over mit virke på RUST arbejder jeg studenter- og sundhedspolitisk for IMCC og FADL og er freelance skribent på månedsmagasinet Sund&Hed.

Nyeste indlæg af Frederik Mark Højsager (se alle)