Butikkerne begynder allerede i oktober at pynte op til jul og sælge juleting, men de fleste er allerede stået af der og synes, at det er for tidligt. Måske ser man sig så sur på det hele, at man overhovedet ikke kommer i julestemning – men frygt ej! Vi har samlet 24 måder at komme i julestemning på, så du kan blive helt klar til jul. 

 1. Lav en juledekoration. Et af de allerførste skridt til at komme i julestemning er at lave sin egen juledekoration. Det kan være en adventskrans, en dekoration med et kalenderlys eller bare en helt simpel dekoration, som kan bruges i hele december.

 

 1. Følg med i årets julekalender. Hvis det er en genudsendelse, så er det forhåbentligt et glædeligt gensyn. Du kan også følge med i en spritny julekalender og vente i spænding på det nyeste afsnit hver dag.

 

 1. Lav din egen personlige juleplayliste. Måske er du træt af de sange, der bliver spillet i radioen – eller også elsker du dem? Uanset hvad, så er det smart at lave sin egen playliste med de sange, man bedst kan lide.

 

 1. Bag julelækkerier. Det kan både være klejner, pebernødder eller vaniljekranse, men du kan også lave havregrynskugler eller andet lækkert, som får munden til at løbe i vand.

 

 1. Inviter dine venner på gløgg og æbleskiver! Julen skal gerne bruges sammen med dem, man har kær, så hvorfor ikke invitere dem forbi til noget vaskeægte julehygge?

 

 1. Spis risengrød! Findes der anden mad, som er lige så julet? Drik gerne rødt saftevand eller nisseøl til – det er prikken over i’et.

 

 1. Julepynt hjælper på stemningen. Uanset om du er den kreative type, der kan lide at lave det selv, eller om du køber det i butikkerne, så er det væsentligt at få julepynten frem eller klippe-klistre sig til det.

 

 1. Gå på julegaveindkøb. Det burde måske være i år, at du ikke er ude i sidste øjeblik, og så kan du samtidig komme lidt i julestemning – få ordnet indkøbene, når der er tid til at nyde det imens.

 

 1. Arranger en julefrokost med dine venner. I har måske ikke set hinanden længe, og uanset hvad så er der nu en oplagt mulighed – nemlig årets julefrokost. I kan enten sørge for maden sammen eller bestille noget udefra, hvor der er masser af muligheder.

 

 1. Tag et sted hen, hvor der allerede er julestemning. Det kan f.eks. være på et julemarked, i Tivoli eller i Den Gamle By? H.C. Andersen julemarked i Odense kan især anbefales i december.

 

 1. Gå en tur gennem byen. I de fleste byer er der ofte hængt julelys op, og nogle har endda deres helt eget juletræ med lys i midten af det hele. Derudover er det flot at se, hvordan andre i byen har pyntet deres vinduer og udendørsarealer.

 

 1. Nissehuen skal på! Hvad er mere ikonisk ved jul end en nissehue? Det kan man da kun blive i godt humør af – og du må have den på ved alle lejligheder.

 

 1. Køb appelsiner, rødt bånd og nelliker. Så kan du gå i barndommen igen ved at lave fin pynt, der kan hænge i vinduet. Det eneste, du skal gøre, er at stikke nellikerne i appelsinerne samt hænge et rødt bånd rundt omkring.

 

 1. Skriv en ønskeliste. Julen handler jo om at give, men det er også lidt sjovt at tænke på, hvad man måske selv får. Vær i god tid og skriv en ønskeliste, så din familie og venner har tid til at finde den helt perfekte gave til dig.

 

 1. Håb på sne. Hvis der falder sne i december, så er der også større chance for julestemning, men hvis der ikke gør, kan du også altid købe noget falsk sne og kaste rundt med derhjemme…

 

 1. Se julefilm. Vi elsker dem alle sammen, gør vi ikke? De der klassikere, der bliver sendt hvert år i tv – blandt andet ”Alene Hjemme”, der for mange er et must-see hvert år.

 

 1. Læs en julebog. Det er ikke kun musik, film og serier, der hitter i julen – der findes adskillelige bøger, som man kan læse som en slags kalender, men også bøger, som bare omhandler jul.

 

 1. Køb dig selv en julekalender. Om det er en skrabekalender, chokoladekalender eller en portvinskalender, så skal du forkæle dig selv lidt. Det gør det meget sjovere at tælle dagene ned til jul, hvis man har en julekalender at skrabe/åbne hver dag.

 

 1. Anskaf en mistelten. Den bliver et sikkert hit til julefrokosten med vennerne, og hvis du har en kæreste derhjemme, så er den også hyggelig at have hængende.

 

 1. Lav konfekt. Det kan være marcipangrisen, som man kan vinde som mandelgave – eller bare pyntet marcipan med nougat. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

 1. Besøg din familie. Din mor har sikkert allerede pyntet op til jul, og din far kan nok godt lokkes til at varme kakao, hvis du nu lige fortæller, at du kommer forbi til lidt julehygge.

 

 1. Giv adventsgaver til en, du har kær. Det kan være din mor, din far, bror, søster, ven, veninde, kæreste eller måske en studiekammerat? Det behøver ikke være noget stort, det er tanken, der tæller.

 

 1. Klæd dig ud som julemanden. Hvis man ikke kan komme i julestemning af noget andet, så må man jo være den, der skaber det.

 

 1. Lyt konstant til en ultimativ julesang. Hvis alt andet fejler, så anbefaler vi, at du lytter til Wham! med julehittet ”Last Christmas” på repeat. Så er man nærmest sikret lidt julehumør, mens man har sangen på hjernen resten af december.
The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)