Tobias Dybvad: ”Nederlag og akavede situationer er sjovere at snakke om end sejre
Du kender ham måske fra tv-hittet Dybvaaaaad! eller et af hans standupshows. Tobias Dybvad er standupkomiker og manuskriptforfatter, og han tager på tour med sit nye standupshowFasser Partner” i det nye år, hvor jagten kærligheden er et helt centralt element.  

Et personligt show
Tobias Dybvad er klar med sit nye standup-show, der har fået navnet ”Fasser Partner”. Det handler blandt andet om jagten på kærligheden og det at opsøge den andre steder end i byen. Dette kunne for eksempel være via datingapps eller ved at invitere fremmede kvinder på gaden ud.  

”Jeg er selv én, der har været single meget store dele af mit voksenliv, og jeg har aldrig gjort noget aktivt for at møde nogen. Det handler om at springe ud i at gøre noget proaktivt og gå benhårdt efter den der kilden i maven” fortæller han. 

Tobias Dybvad kan selv rigtig godt lide, at hans nye standup-show bliver lidt mere personligt. Han har kastet sig ud i ting, han ikke plejer at gøre, og det kommer der nogle sjove situationer ud af.  

”Når man satser lidt, så vil der selvfølgelig også opstå nederlag og akavede situationer, men de er også sjovere at snakke om end sejrene,” udtaler han. 

Dybvad mener selv, at hans nye show er nemt at relatere sig til. Han snakker om ting, som de fleste kan genkende. Mange kender til de akavede situationer, der kan opstå, når man udforsker kærlighedslivet som single, i et forhold, eller hvis man bare træder i en hundelort – som han så fint formulerer det.  

 

Publikum spænder bredt
Jagten på kærligheden er noget, der tiltrækker en bred vifte af seere. Dybvads publikum er relativt bredt, så også børn helt ned til 10 års alderen følger med. 

”Jeg kan da også huske, fra da jeg selv var barn, at man gerne ville se noget andet end børne-tv på et tidspunkt,” fortæller han.  

Imidlertid tager han ikke hensyn til, at mindreårige ser hans shows, når han skriver sine jokes. Det er ikke komikerens ansvar. 

 

Forskel på TV-program og standup-show 
Det yngre publikum kender primært til hans comedyprogram “Dybvaaaaad!”. Her er komikken mere bred og “lettere at fordøje”.  

I sit standup-show snakker Tobias Dybvad lidt mere om, hvad der sker i hans 36-årige liv. Det er måske nogle andre, der kan relatere til dét, frem for det helt unge publikum, der ofte ser tv-programmet. Imidlertid er showet ikke fuldkomment fastlagt.  

”Når jeg står i situationen, så tilrettelægger jeg showet efter publikummet,” fortæller han.  

 

En af de sjoveste fanoplevelser
Tobias Dybvad skal altså være klar på, at publikum kan kræve lidt af hvert fra ham. Han har flere gange optrådt til 9. og 10. klassers afslutninger på en skole i Allerød. Selvom det er nogle år siden, så husker han det som noget helt vanvittigt hver gang. 

”De er så sindssygt oppe at køre. De råber, pifter og fløjter. Det er stort set umuligt at optræde, men der er også bare sådan en glad og positiv energi, som smitter. Det er nemlig ikke en destruktiv energi. De er simpelthen bare så glade, at de nærmest ikke kan rumme det,” fortæller han. 

Efter de første 5-10 minutter eskalerede publikums reaktioner som oftest så voldsomt, at han blev nødt til at stoppe showet. Derefter fik de unge lov til at få en krammer og tage et par selfies, før Tobias Dybvad – smurt ind i barberskum – kunne forlade stedet med et stort smil på læben.  

 

“Vil du tage en bid af min pandekage?”
Men der er sket meget med Tobias Dybvads karriere, siden han startede. Omkring foråret 2014 følte Tobias Dybvad, at han for alvor var ved at slå igennem. Hen på sommeren var han på Roskilde Festival, og når han fredeligt bevægede sig rundt på teltpladsen, var folk helt oppe at køre over at se ham. 

”Især dem omkring gymnasiealderen havde det supervildt. De råbte, hvinede, kom løbende og lavede bunke oven på mig. Nogle spurgte, om de ikke måtte give mig en øl, og en pige spurgte, om jeg ikke nok ville tage en bid af hendes pandekage,” griner han. 

 

Glæden ved fans 
Tobias Dybvad virker meget ydmyg, når han snakker om sine fans. Han er taknemmelig for den opbakning, han har fået, og de reaktioner, der kommer ved hans shows. Derfor holder han meget af at komme rundt til en masse forskellige byer i landet og møde sine fans, hvor de er.  

”Det er en vanvittig luksus, at folk vil hive en aften ud af kalenderen for at se mig. Det er noget af det, jeg glæder mig allermest til, når jeg skal ud og optræde,” siger han og tilføjer, at han håber, at folk vil komme til hans live standup-shows, da det er en helt anden – og meget bedre – oplevelse end bare at se ham fortælle sine jokes via en computer- eller tv-skærm.  

 

Nyt besøg på SDU? 
Tobias Dybvad drager altså rundt omkring i det danske land for at få folk til at grine, men hvad så med de studerende på Syddansk Universitet? Får de også en optræden fra Tobias Dybvad?  

Det er ikke til at sige, men Tobias Dybvad nød i hvert fald at optræde for de studerende til semesterstartsfesten i september – også selvom det var udendørs.  

“Det er altid en udfordring at optræde udenfor som komiker, fordi folk lettere kan gå væk fra showet, men det er også sjovt, at det er lidt mere festivalagtigt,” fortæller han. 

Tobias Dybvad er umiddelbart ikke bleg for at vende tilbage til Syddansk Universitet en anden gang. Men indtil da, må man “nøjes” med hans live-optrædener forskellige steder i landet – og med tv-programmet “Dybvaaaaad!” naturligvis. 

 

FAKTA:

Tobias Dybvad kommer til Magasinet i Odense 12. og 13. april 2018. Billetter kan købes fra 280 kroner på Tobiasdybvad.dk (indtil udsolgt). 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)