Fantasyentusiasten har valgt at prøve at se Twin Peaks. Ikke nok med at det er uden for hendes komfortzone, så starter hun også med at se anden sæson – og kan man overhovedet det?

Jeg har jo faktisk hørt lidt hvisken i krogene på det seneste. Twin Peaks er blevet hypet helt vildt, da anden sæson først er udkommet 27 år efter den første – det gør folk helt vilde! Det har dog ikke rigtigt fanget min opmærksomhed, for når jeg endelig ser serier – hvilket er ret sjældent – så skal det helst være noget inden for fantasygenren. Det er Twin Peaks vist ikke just… men alligevel er jeg også lidt nysgerrig – for hvad har donuts med Twin Peaks at gøre? Det må jeg hellere finde ud af. 

Anden sæson som det første
Jeg har fået anbefalet at se anden sæson – den nyeste – så jeg sætter første afsnit af den på, selvom jeg måske burde have set første sæson inden… men hvad ved jeg – nu prøver vi! Introen er dog en anelse skummel, og jeg føler en vis skepsis allerede. En eller anden Agent Cooper skal lytte til nogle lyde, men hvem er han? Jeg er 5 minutter inde i afsnittet, og jeg fatter ingenting. 

Efter en mærkelig intro
15 minutter inde i afsnittet er min kæreste ved at få nok: ”Der er jo ingen underholdningsværdi i det der!” udbryder han irriteret, og jeg må erkende, at jeg er ret enig på nuværende tidspunkt. Indtil videre har vi ikke fået særligt meget historie – egentlig kun et par brudstykker af noget udefinerbart og lidt billeder af lokationerne. 

Hvem er hovedpersonen?
Vi følger åbenbart en masse forskellige handlingsforløb… tror jeg. Ingen af dem giver dog mening for mig, men folk bliver heller ikke rigtigt introduceret ordentligt. Hvad laver ham fyren i det fortrolige rum, og hvem er han? Hende Tracey, der bringer ham kaffe, stiller heldigvis en del spørgsmål, så hun er tydeligvis også nysgerrig. Svarene er dog ikke specielt uddybende. 

Så havde de pludselig ikke tøj på
En halv time inde i serien er der ikke sket noget specielt. Det ændrer sig dog drastisk, da ham fyren og Tracey smider tøjet på ret kort tid, og der pludselig dukker noget skummelt op i et glasbur… det, der sker efterfølgende, er simpelthen fuldstændig fucked up. Hvad skete der lige??? 

Et mord
Jeg havde lidt tænkt, at der måtte være begået et mord i dette afsnit, men det finder vi først ud af efter 40 minutter – og som tilskuer aner man ikke engang, hvem den dræbte er, men det ser ret absurd og bizart ud. Twin Peaks er muligvis den værste serie, jeg nogensinde har set. Alt er sært, og der er virkelig intet, der giver mening. Serien har vist et helt særligt publikum, som jeg nok aldrig bliver en del af. Jeg fik ikke engang svar på, hvad donuts har med serien at gøre. Nu må jeg vist hellere se en serie med nogle drager – det kan jeg da i det mindste forholde mig til… 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)