Efteråret byder på flotte farver i naturen, bløde striktrøjer og noget varmt at drikke, men det betyder også en hel del regn – og hvad skal man så foretage sig, når regnen styrter ned? Vi foreslår, at du læser en god bog. Derfor har vi lavet et par anbefalinger til bøger, som du kan læse på en regnfuld dag. De vil helt sikkert få dig til at glemme tid og sted for en stund – uanset om du er til faglitteratur, klassikere eller fantasy. 

Titel: Et rige af torne og roser
Forfatter: Sarah J. Maas
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 452 

Om bogen:
Feyre jager i de kolde skove for at brødføde sin familie. En dag dræber hun en stor ulv. Det viser sig dog snart, at det ikke er nogen almindelig ulv, men en elver i forklædning. Ifølge et ældgammelt sagn har det en høj pris at tage et magisk liv. Feyre bliver derfor hentet i sin families hus og fragtet over grænsen til elvernes rige for at betale sin gæld. Her holdes hun fanget på Storfaunen Tamlins slot. Hendes vært og fangevogter er dækket af mærker og ar fra kampe, og hans ansigt er altid maskeret. Men Tamlins gennemborende blik tiltrækker efterhånden Feyre, og nye, stærke følelser brænder igennem hendes fjendtlighed og alle advarslerne omkring Tamlins slags. 

Anbefaling:
”Et rige af torne og roser” kan ses som en genfortolkning af ’Skønheden og Udyret’ med et magisk twist af feer, selvom den er sin helt egen fortælling. Beskrivelserne af feerne og deres univers er så gennemførte, og Sarah J. Maas skriver vidunderligt. Vi møder mange interessante karakterer, og det er svært at lægge bogen fra sig, når man først er begyndt. Hvis du vil på en forførende, drømmende og til tider hjerteknusende rejse i et andet univers – og generelt er glad for fantasy og eventyr – så er denne bog lige noget for dig. 

 

Titel: Papmaché-reglen
Forfatter: Hella Joof
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 202 

Om bogen:
Denne bog handler om, hvordan livet er, og, hvilke regler der gælder. Den handler om, hvad man skal gøre for at blive glad og lykkelig, og, hvad man endelig ikke skal gøre. Man kommer nok til at gøre det alligevel, men så er der heldigvis en regel, der træder i kraft. For livet er et mirakel, og vi er her for at være glade og elske hinanden. Det ved jeg helt bestemt. Kærligst Hella. 

Anbefaling:
Hvis du er i humør til en sjov, sandfærdig og lærerig fortælling om livet, som både indeholder de skrevne og uskrevne regler, så er ”Papmaché-reglen” af Hella Joof det oplagte læsevalg. Hun er ærlig, og man kan relatere og nikke genkendende til de regler, hun omtaler – hvis ikke, så kan man i hvert fald blive klogere på lidt af hvert. Det er dog ikke på sådan en belærende måde, da Hella Joof har en humoristisk tilgang til det hele, selvom det indimellem er alvorlige emner. Bogen kan læses af enhver, uanset om man har læst den slags litteratur før eller ej.

 

Titel: Tjenerindens fortælling
Forfatter: Margaret Atwood
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sidetal: 365 

Om bogen:
“Tjenerindens fortælling” er en grusom beretning fra den nære fremtids USA, der er blevet til diktaturet Gilead. De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, efter at forurening har gjort befolkningen steril, er blevet placeret hos samfundets magtelite. De skal sørge for at slægten videreføres. Hvis tjenerinderne nægter, straffes de med døden. Tjenerinden Offred er blevet anbragt i huset hos en af det totalitære samfunds spidser og hans kone. Men den undertrykkende stat kan ikke udslette Offreds længsler og ønsker. 

Anbefaling:
Tjenerinden Offred har en fortid før denne nye dystopiske indretning i samfundet, og hun har derfor noget at savne, eftersom hun også har mistet. Det er problematisk for hendes rolle, der ikke må danne venskaber, snakke med andre eller have den mindste form for personlighed. For hvordan kan det lade sig gøre, når man har haft alt det før? En interessant og skræmmende fortælling, der giver stof til eftertanke – den er rystende og universel – og så kan man altid se serien på HBO bagefter, hvis man har lyst til mere… 

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)