Årsfesten 2017 bød op til dans og ”galla-nt” udseende studerende og ansatte.

Campustorvet, den lille kantine, Gydehutten, den store kantine og et par andre af universitetets lange gange er linet op med borde og stole i massevis. Imidlertid er end ikke dét antal stole og borde tilstrækkeligt, for der er som altid fuldt udsolgt på spisebilletter til Syddansk Universitets Årsfest. Ikke at det havde været muligt at gøre plads til flere mennesker alligevel, for pladsen er uden tvivl udnyttet til fulde.

 

Forskellige forberedelser

Mange af aftenens gæster skal på ”årsfest-jomfrurejse”, men de har alligevel hørt et ord eller to om, hvad dresscode for aftenen er; nemlig ”fancy”.  Næsten alle er mødt op i galla-gevandter. Men fortolkningen af, hvad det kræver for at blive ”fancy”, er til gengæld diskutabel. Nogle har brugt en halv time på at gøre sig klar – eller 45 minutter inklusiv bad – mens andre har brugt 3 timer.

”Kan du se det her hår? Det krøller altså ikke sig selv,” udtaler en psykologi-studerende, hvis lange røde hår hænger krøllende ned ad den ene side af hendes bryst.

Det er tydeligvis også mere acceptabelt at bruge længere tid på at gøre sig klar, hvis man er af hunkøn, end som hvis man er af hankøn. En ung mand, der kommer i selskab med fem af sine medstuderende fra det naturvidenskabelige fakultet får fem hurtige blikke i sin retning, da han siger, at han har brugt halvanden time på at gøre sig klar – for de andre ”seje” gutter har jo kun brugt en halv time. Hvem skulle have troet at forberedelsestid var et tabu? Ja, årsfesten afslører lidt af hvert.

 

Heriblandt ”glimmer-pigerne”, som er afbildet ovenfor. Tre negot-studerende er nemlig mødt op i glimmer-kjoler, som de efter sigende har brugt godt og vel to uger på at finde.

”Det er jo lidt af et projekt. Vi kunne jo ikke alle sammen købe den samme kjole; vi bliver nødt til at tage højde for vores forskellige kropsformer. Men som du kan se, har vi mestret opgaven ganske godt,” udtaler en af de tre piger, som tydeligvis ikke har været bleg for at tage forskud på indtagelsen af alkohol for aftenen.

 

Masser af vin og mad

Ikke at det egentlig var en nødvendighed at have indtaget alkohol forud for festen, for vin er der rigeligt af. Man var blevet lovet cirka en halv flaske per mand – men det var vist beregnet som en halv flaske hvidvin og en halv flaske rødvin. Til gengæld er Christian Østergaard og Johannes Olsen nervøse for, at der ikke er nok mad til at stille deres ikke ligefrem beskedne appetit.

”Sidste år var jeg sulten, da jeg forlod bordet,” fortæller Christian Østergaard, som har givet ordet videre til Johannes Olsen, som ikke selv var med til festen sidste år.

Derfor tager de godt fra sig, da to af dem, de sidder til bords med, melder ud, at de er vegetarer. Så fordi både Christian Østergaard og Johannes Olsen spiser for to, går de mætte fra bordet.

Til gengæld er der mange, der ikke forstår meningen med den fint anrettede menu.

”De kunne bare have serveret lasagne eller spaghetti med kødsovs for min skyld,” udtaler en fysik-studerende.

 

Forskel på folk?

Der skal ikke meget til at tilfredsstille et hold af desperate SU-modtagere, så menuen er formentlig rettet mod de ansatte og særligt indbudte gæster på SDU, der sidder på Campustorvet og får skænket vin op i rigelige mængder. Vist også mere end ”en halv flaske per person”.

Men selvom der umiddelbart lader til at være et ”hierarki” fra starten, er det ikke noget, der opdeler festen. Nærmere tværtimod. Det skaber en helt særlig dynamik, at studerende og ansatte danser til de samme toner (med undtagelse af Emil Stabil) i kantinerne og på Campustorvet.

Det er ikke uden grund, at dette er ”Årets Fest”.

The following two tabs change content below.

Anni Møllemand

Chefredaktør på RUST. Studerer Ba. Journalistik. Skriver overvejende kritisk og dybdeborende stof, der lægger op til debat. Derudover er jeg redaktør på Beton TV og fungerer dermed som kommunikationsrør mellem studentermedierne.