Hvad laver man egentlig på introforløbet hos de forskellige studier? RUST har spurgt et par tutorer og studerende, hvad de lavede på deres introforløb. Bemærk, at det selvfølgelig er forskelligt fra år til år, hvilke aktiviteter de forskellige studerende laver på et specifikt studie, så denne artikel er langt fra en fast oversigt over introforløbene.

Journalistik:
Af sociale ting grillede og hyggede vi i mosen, spillede spil på Papas Papbar, var på Tour de Chambre og Tour de Odense, mødtes til Tutor-middag, quiz på Den Smagløse Café og mere til. Der var mange sociale arrangementer. Det var tutorerne rigtig gode til at planlægge. Af faglige ting blev vi præsenteret for alle de forskellige foreninger og fik en teknisk introduktion til Blackboard med mere. Vi mødte også de forskellige undervisere og fik tilmed en rundvisning på Fyens Stiftstidende. Borgmesteren var også ude og snakke med os og gav os et slags ’foredrag’. Det hele forløb over en uges tid, men jeg husker det som, at der også var arrangementer for os i de efterfølgende uger. I hvert fald havde vi en Tutor-middag samt vores rustur, som varede en weekend. Der var mange tutorer, og jeg mener, at vi var cirka seks personer i en gruppe, hvor hver gruppe havde en tutor. Vi var vist lidt under 100 nye, som startede. Med hensyn til fest og alkohol, så var det med. Vi havde fester og sjov, men blev ikke presset til at drikke alkohol – det var frivilligt. Det var overordnet set en rigtig sjov introuge.

Idræt og sundhed:
”Idræt er det bedste studie i verden, og med denne rustur vil vi starte din færden. Turen vil du aldrig glemme, så dig og dine nye venner må godt være lidt slemme.” Sådan lød de første rim i invitationen til Idræt og sundheds rustur for os nye studerende. Jeg fik også et mødested, et mødetidspunkt og en meget udførlig pakkeliste. Det var alt… Da jeg cyklede mod centrum i Odense en tidlig onsdag morgen, var jeg derfor ganske forvirret og havde ingen anelse om, hvad der ventede mig på dén rustur, som blev det allerførste møde med mine medstuderende. Det var blot starten på en hemmelighedsfuld og mystisk tur, hvor jeg og mine nye venner aldrig vidste, hvad der ventede os som det næste. Fedt! Rusturen på Idræt og sundhed er noget helt særligt. Morskab, udfordringer og fællesskab er i fokus, og når turen er omme, står man med en følelse af allerede at kende folk på studiet rigtig godt. Som du nok kan fornemme, har vi på Idræt og sundhed et kodeks om ikke at afsløre rusturens indhold for nogen som helst. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at min mor, far, brødre og bedste venner kun ved ganske lidt om det, jeg har været udsat for. Jeg vil derfor nøjes med at fortælle, at der var peberrod på menuen, og så har jeg grebet en skive syltet agurk med tungen… Hvis du vil vide mere, må du jo prøve at prikke en idrætsstuderende på skulderen i fredagsbaren – der skal dog nok mere end et par bajere til, hvis vi skal bukke under. SKÅL!

Litteraturvidenskab:
Til introforløbet på litteraturvidenskab får de studerende tilbuddet om at kunne deltage i en masse sociale arrangementer. I deres første dage bliver der lagt timer ind i skemaet, som er decideret afsat til “leg”. Her er det tutorerne, der overtager for underviserne, og deres opgave er at få de nye studerende til at lære hinanden at kende. Legene vil derfor typisk være navnelege, samarbejdslege eller lege, hvor man krydser tærsklen ind i hinandens private sfære. Målet med “lege”-timerne er at få de studerende til at grine og give dem nogle fælles oplevelser, som kan starte nogle samtaler. På et tidspunkt i introforløbet vil der blive arrangeret både en pubcrawl og en rustur for de nye. Rusturen foregår oftest over en weekend og et stykke uden for byen, hvor de studerende og deres tutorer skal bo i hytter og knytte sig på kryds og tværs. Rusturen indeholder oftest: Lege, orienteringsløb, fællesspisning/-madlavning, faglige oplæg fra undervisere, dans, sang og meget meget mere. Udover disse nogenlunde faste arrangementer i introforløbet kan tutorerne frit vælge, om de vil tilbyde de studerende en fyraftensbajer i kantinen, en hyggedag i mosen, en fest for de studerende eller andet.

Medicin:
På Medicin og Klinisk biomekanik har vi hvert halve år en social studiestart med den nye årgang af 200 studerende. Vores formål med den sociale studiestart er at danne rammerne for fremtidige venskaber for de næste 5-6 lange studieår. Det gør vi gennem en række arrangementer med fokus på at være så inkluderende som muligt, så alle kan være med. Det er blandt andet også derfor, at alle vores planlagte arrangementer er alkoholfrie. De sociale arrangementer består af en første dag, hvor hele den nye årgang bliver fordelt på 8 farvehold, som har et tema, de skal klæde sig ud efter. På dagen bliver de nye studerende også introduceret til årgangens rusdans, som bliver lavet til en ny sang hvert år. Når de hører denne sang er hele årgangen oppe og danse sammen. Dagen efter skal holdene på O-løb i Odense centrum, hvor de går udklædte i deres farvetema gennem gågaden til en række forskellige poster. Derudover har vi normalt 2-3 andre arrangementer, som er mere varierende, i forhold til hvad vi laver. De er typisk forskellige fra studiestart til studiestart. Det kan være alt fra aktivitetsdag til bingoaften. Til sidst slutter vi af med introturen, hvor vi kører hele årgangen med busser til en hemmelig lokation, hvor de tilbringer de næste 3 dage i nye hold for at møde og blive bekendte med endnu flere fra deres store årgang. Introturen har et nyt tema for hver årgang. Hele turen er bygget op omkring temaet. Udover alle de arrangementer de sociale tutorer planlægger for fakultetet, har vi også en masse foreninger, som planlægger ekstra arrangementer for den nye årgang. Dette inkluderer FADL og FNKS’ pubcrawl og det sundhedsfaglige fakultets bar Epstein, som holder særåbent en enkelt aften udelukkende for de nye studerende.

Medievidenskab:
På Medievidenskab har vi en uges introforløb, som starter på nye de studerendes første dag. De har lidt fagligt tre dage om formiddagen, og ellers handler det udelukkende om det sociale. Alle de nye studerende bliver inddelt i grupper på 8-10 personer, som er deres “introgrupper”. Senere bruges disse også til studiegrupper. Hver introgruppe har to tutorer – 1 dreng og 1 pige – tildelt deres hold. Introugen bruges primært i mosen, hvor der er quizzer, lege og så videre. Vi er 26 tutorer på medievidenskab – 4 af dem er også koordinatorer, så vi er vist ret mange i forhold til andre studier. Vi har også en rustur som afholdes cirka 2 uger efter introugen, hvor det også bare er sjov og temafester.

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)