Er du ingeniør, eller læser du på en naturvidenskabelig retning? Har du brug for at bryde barrieren mellem studieliv og arbejdsliv? Eller har du interesse i at komme tættere på forskellige virksomheder? Så vil vi anbefale dig at tage til jobtræf den 4. oktober.

Jobtræffet foregår i Cortex Park i Odense den 4. oktober fra 10-16. Alle er velkomne, men arrangementet er primært rettet mod ingeniører og de naturvidenskabelige retninger. Der vil være gratis morgenmad, middagsmad og eftermiddagskage, så hjernen kan fungere, mens man går rundt og får skabt sig et netværk. Praktisk erfaring betyder meget, så hvad end man søger et studiejob, en praktikplads eller er færdiguddannet og mangler fast arbejde, så er det et perfekt sted at lede og skabe nye kontakter. Hvis man har stort gåpåmod og får skaffet den rette opmærksomhed, så er der også mulighed for, at man måske får en samtale i hus.

20 store virksomheder er til stede ved jobtræffet, som skal hjælpe med at bryde den barriere, der ofte opstår mellem studielivet og arbejdslivet. Virksomhederne er oprigtigt interesserede i de studerende, så derfor er det oplagt, at man tager ud og får snakket med de forskellige firmaer. Undervejs er der også mulighed for at møde virksomhederne på nært hold, når de præsenterer et oplæg om deres virksomhed og mulighederne dertil.

Hvis man ikke føler, at man kan være helt fremme i skoene, så er der mulighed for vejledning til, hvordan man skal forholde sig til virksomhederne. Det er andre studerende, som kan hjælpe med dette. På den måde kan man dukke helt uforberedt op og få hjælp, da der er plads til alle slags personligheder.

Arrangementet afvikles i fællesskab med Mediehuset Ingeniøren og studenterforeningen SIF (Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd). Sidstnævnte står blandt andet for de frivillige, og det giver et godt sammenhold for de studerende, der hjælper til med arrangementet. I forbindelse med jobtræffet kan man også høre mere om foreningen.

Formålet med hele arrangementet er at få skabt noget kontakt til erhvervslivet. Der er mange andre initiativer, men det er ingeniørerne, der står bag, og de har stor erfaring med at skaffe relevante kontakter. Derfor er det et tilbagevendende arrangement, der bliver afholdt en gang om året i efterårsperioden. Så hvis du ikke har mulighed for at deltage i år, er muligheden der i hvert fald også næste år.

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)