Semesterstartsfesten prøver sig med nytænkning. Resultatet er mudder og toiletvogne, men det holder.  Mudder, toiletvogne og bartelte under åben himmel. Det lyder ret meget som opskriften på en klassisk festival. Men nej, det er definitionen på dette års semesterstartsfest. Den lille kantine samt de dertilhørende gangarealer er skiftet ud med mudder til fri afbenyttelse – og dermed er stiletterne også skiftet ud med sneakers eller; hvis man er meget fornuftig: gummistøvler. Ikke at der umiddelbart er nogen, der er så fornuftige, men hvad, man skal vel også kunne se, at man har hoppet rundt til tonerne fra Scarlet Pleasure, TopGunn, Kaka & Pharfar.

Heldigvis holder vejret stik. Regnen skal i hvert fald ikke være det, der holder folk hjemme. Hvis kulden imidlertid skal, er det blot et resultat af, man ikke er villig til at danse sig varm, for tro mig, det er der rig mulighed for.

Gennemtænkt toiletvalg

Toiletvogne er måske ikke nær så charmerende som reelle uni-toiletter, men i det mindste er der rigeligt af dem. Køerne er betydeligt mindre, end de plejer at være – og det er måske, fordi det er de færreste piger, der har lyst til at holde møder på 1 kvadratmeter, hvoraf halvdelen af den er et åbent toiletsæde. Så om end det ikke umiddelbart lyder som en opgradering på komfort-fronten, så har Syddanske Studerende alligevel regnet den ud. Og jeg kan med stor tydelighed erklære, at toiletvalget i sandhed fungerer efter tanken.

Den åbne himmel er flottere, når den er oplyst af nytænkning

Det gør hele beslutningen om at rykke festen udenfor i det hele taget. Naturligvis er der fortsat kødannelse nær indgangen og nær barområderne, men i det mindste skal man ikke stå i kø bare for at komme rundt – for det var det, der i hvert fald holdt mig hjemme sidste år.  Desuden er der stor opbakning til dette års line-up. For os, der har gået flere år på Syddansk Universitet, er det blot ”nytænkning”, at Suspekt ikke gæster semesterstartsfesten – man var nærmest begyndt at tro, at det var en fast tradition, som alligevel dristede sig til at blive hemmeligholdt til det sidste minut.

Det kan uden tvivl heller ikke benægtes, at Scarlet Pleasure i hvert fald trækker folk tæt på scenerne. Der er ”Heat” for alle pengene, og man bliver fanget i ”Limbo”.

Men ”Dejavu” er der ikke noget af, for oplevelsen er helt ny.

The following two tabs change content below.

Anni Møllemand

Chefredaktør på RUST. Studerer Ba. Journalistik. Skriver overvejende kritisk og dybdeborende stof, der lægger op til debat. Derudover er jeg redaktør på Beton TV og fungerer dermed som kommunikationsrør mellem studentermedierne.