Når man er kommet godt i gang med sin uddannelse – hvad end det er en bachelor, kandidat eller noget helt tredje – så opdager man, hvor meget forberedelse og læsning, det egentlig kræver. Det kan godt blive lidt ensformigt at sidde på læsesalen på SDU, hvis man gør det i mange timer, og så måske endda flere dage om ugen. Heldigvis er Odense beriget med andre steder, der også kan give et godt læringsmiljø (samt en god kop kaffe), men som også giver en muligheden for at komme lidt ud. Måske er du tilflytter, og kender ikke byen så godt endnu? Frygt ej – for vi har lavet en top 5 over alternative studiesteder i hjertet af byen.

Studiestuen (Nedergade 12)
Forestil dig at være omgivet af bøger og at kunne købe en kop kaffe uden at blive ruineret. Det er dét, Studiestuen tilbyder. Stedet drives udelukkende af frivillige og har sin helt egen stemning. Der er ikke plads til så mange mennesker, men det gør det også hyggeligt på sin egen måde – og så kan man også læse lettere uforstyrret.

Studenterhuset (Amfipladsen 6)
Dette er det oplagte sted at sidde og studere, da de udover at have en normal café, hvor man kan sidde og få en pause fra det hele, også har en decideret studiezone. Studiezonen fungerer som en stillezone, hvor der er plads til læsning og fordybelse. Derudover har de også en masse spændende events, så hvis man ender med at sidde der længe, har man en oplagt mulighed for at få et afbræk fra det hele.

Musikbiblioteket (Østre Stationsvej 33)
Normalt er Odense Hovedbibliotek et oplagt sted til lektielæsning, men da det er under renovering, så kan man med god samvittighed tage et smut forbi næsten ved siden af – der ligger musikbiblioteket nemlig. Der er den fredelighed, som man ofte forbinder med et bibliotek, og der er rig mulighed for at lytte til lidt musik, mens man arbejder, hvis man er til det.

Café ODEON Social (Odeons Kvarter 1)
Man kan sidde her og arbejde om morgenen, om middagen og om eftermiddagen. Hvis man derefter ikke orker at tage hjem for at lave mad, så er der fællesspisning hver dag klokken 18, hvor man sidder i fællesskab med andre mennesker. Så efter en lang og produktiv dag kan man slutte af med at være lidt social og med god samvittighed tænke, at man alligevel ikke har siddet indespærret og alene i en læsekrog hele dagen.

Nelle’s Coffee & Wine (Rosenbæk Torv 1A / Overgade 21A / Filosofgangen 30)
Hvis der skal skrues lidt ekstra op for hyggen under læsningen, så har Nelle’s de bedste rammer for dette. De findes i øvrigt hele tre forskellige steder i byen. Hver især rummer de en form for hjemlig hygge. Den nyeste ligger lige ned til mosen, så hvis vejret er godt, så kan man endda sætte sig udenfor og fordybe sig – og samtidig få lidt frisk luft.

Åbningstider kan ses på hjemmesiderne for de pågældende steder.

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)