I løbet af de seneste par år er en bestemt form for gastronomi blevet virkelig populært og meget mere udbredt her i landet; det såkaldte street food. Især i store byer som København og Aarhus er det virkelig blevet et hit – og nu er det endelig blevet Odenses tur.

Det nye madmekka for street food er åbnet i Storms Pakhus, der ligger i centrum på Seebladsgade 21, hvilket er cirka 5 minutters gang fra banegården. Der er åbent alle ugens dage fra 10-22, og de forskellige barer lukker først sent både fredag og lørdag. De bestræber sig på at være kontantløse og tager derfor imod mange forskellige betalingskort. Priserne for et måltid mad, der mætter, ligger i prislejet 50-75kr for frokost og 75-125kr for aftensmad.

Den officielle åbning lå den 1. september, men allerede et par uger inden kunne man komme til generalprøve og teste nogle af de udvalgte boder af, samt følge med i stedets byggeproces. Når alle madboderne er på plads, vil der være 24 forskellige af slagsen. Hver madbod har sin helt egen historie, og det er passionerede mennesker, der står bag dem allesammen. Hvis man er nysgerrig, så vil de hellere end gerne fortælle deres historie, og man kan virkelig mærke, hvor meget de brænder for det, de laver. Derudover har Storms Pakhus koordineret boderne således, at der ikke kan være decideret konkurrence imellem dem. Hvis to forskellige steder sælger thailandsk mad, så er der forskellige retter ved hver bod. På den måde kan alle se hinanden som kollegaer fremfor konkurrenter. Der er altså meget blandet og varieret mad, når det kommer til disse boder, der nøje bliver udvalgt gennem en længere udvælgelsesproces. Maden dækker mange forskellige nationaliteter, og der er blandt andet mad repræsenteret fra Danmark, Italien, Indien, Thailand, Vietnam og Venezuela. Mange af boderne sætter derudover stort fokus på at bruge lokale råvarer – og selvfølgelig bruge dem efter sæson.

Der er 6 forskellige barer i Storms Pakhus. En bar til cocktails, hvor de laver siruppen helt selv, så den kan få den bedste smag, inden den bliver blandet sammen til en cocktail. Her laver de nogle skønne mojitos – og jeg kan især anbefale den med mango. Til øl-entusiaster er der en bar med specialøl, hvor man kan prøve lidt af hvert og måske opdage en ny favorit. En vinbar er der selvfølgelig også, og så er der en ginbar, hvor man kan prøve forskellige slags gin. Storms Pakhus har selvfølgelig også to standard barer, hvor man kan købe sodavand, fadøl og mange andre drikkevarer – udvalget er i hvert fald stort, så der er noget til enhver smag.

Men det er ikke kun street food, der er i de store haller. Der er også kreative værksteder i den bagerste hal, hvor man kan finde flere forskellige af slagsen. Når byggeprocessen er helt færdig, så er der plads til 10 værksteder, og allerede nu har de blandt andet en keramiker, samt en klassisk barber. På længere sigt vil der også være torvesalg udenfor, hvor der blandt andet vil være steder, hvor man kan købe frisk frugt og grønt, samt varer fra lokale landbrug, en fiskebil og et sted, der sælger blomsterbuketter. Så når man har nydt en god frokost, kan man passende købe friske råvarer med hjem til aftensmaden. Storms Pakhus bestræber sig også på at arrangere daglige events for folk i alle aldre, så der altid er liv i hallen og noget at se frem til for gæsterne.

Til generalprøven havde et lille udpluk af madboderne åbent, og jeg har smagt tre ting, som jeg varmt kan anbefale, hvis man er i tvivl om, hvad man skal smage først:

Hos Pizza Pazza har de importeret deres stenovn helt fra Italien, og de lavede en pizza carbonara til mig. Fyldet bestod af æg, mozzarella, lufttørret svinekæbe, skovsyre, og parmesan, der er lavet på jerseymælk fra en producent i København. Den havde en sprød bund, fyldig skorpe og en perfekt mængde ost, hvilket medførte, at den smagte virkelig lækkert.

Hos Duckie Style er der fokus på ænder, og disse befinder sig både på disken, samt malet på bodens facade. Her prøvede jeg sprøde pommes frites, der er friturestegt i andefedt og går under navnet andefritter. Dertil var der syltede rødløg og agurker, der passede så godt til den lidt fede smag. Udvalget af dip til fritterne var stort, og man kan vælge mellem lime, gin, danablue eller normal mayonnaise.

Hos Yazzy’s Pita får de malet mel specifikt til deres hjemmelavede pitabrød, og det er derfor altid helt friskt. Jeg smagte en mellemøstlig pita med marinerede grøntsager med sesam og nigella, iceberg, mynte, persille, humus, syrnet kål, syltede citroner, oksefilet med Yazzy-krydderi, samt cremefraiche og pestodressing. Derudover står det frit for, om man vil have chili eller hvidløg på eller ej. Det var et af de bedste pitabrød, jeg længe har smagt.

Efter at have talt med de mange passionerede mennesker, der står bag Storm Pakhus og de forskellige madboder, kan jeg garantere, at det bliver besøget værd. Det er rigtig godt for Odense, at vi får et sted, hvor man kan samles, uanset hvem man er, eller hvor man kommer fra, og så er det også for folk i alle aldre. Derudover er det oplagt at tage derud med sine venner eller familie, hvis man hver især vil spise noget forskelligt, men stadig spise sammen. Så tag derud og oplev den hyggelige atmosfære, hør historierne, smag på den lækre mad eller nyd en kold drink. Jeg er i hvert fald helt sikker på, at street food marked i Storms Pakhus bliver en succes.

The following two tabs change content below.

Nyeste indlæg af Rikke S. F. Simonsen (se alle)