Igen i år kan du i slutningen af maj tage dine venner med ned til Skovsøen for at opleve Odense Studie Regatta. En dag med konkurrencer, kapsejlads, mad og øl. Men er det hele ikke bare lidt en kopi af Kapsejladsen, som vi kender fra Århus? Det har vi spurgt en af arrangørerne Martin Rask Johansen om. 

Sidste år blev der for første gang afholdt Odense Studie Regatta. Her var alle de studerende i Odense samlet til en varm og hyggelig dag ved Skovsøen. Bag arrangementet stod Albani Bryggerierne, der i samarbejde med Studenterhuset og studerende fra SDU, UCL, EAL og Odense Teknikum inviterede til kapsejlads. Arrangementet trak et sted imellem 800-1000 deltagere, og arrangørerne selv mener, at det var en stor succes.

Derfor har de valgt at afholde eventet igen i år d. 26. maj. Men idéen om en dag med kapsejlads og øldrikning ved en stor sø får hurtigt tankerne til at glide over på det ikoniske arrangement i Århus; “Kapsejladsen – Kampen om det gyldne bækken”, der trækker flere titusinder mennesker.

Selve kapsejladsen foregår da også ud fra meget samme præmisser, da de deltagende hold skal bunde en øl, dreje 10 gange rundt om sig selv, sejle over på den anden side af søen og derefter tilbage igen – meget lig Århus. Men en af medarrangørerne bag, studerende på SDU Martin Rask Johansen, mener, at det alligevel er anderledes i Odense

”Jeg synes, der er meget forskel i forhold til det i Århus. Vi prøver ikke på at kopiere dem, men vi har taget inspiration derfra. Vi kommer med et andet koncept. I Århus sejler de i enmandsbåde, mens man arbejder i par her. Og så sejler vi i de her ”Albanidåser” i modsætning til de brædder, de sejler på i Århus.”

Martin Rask Johansen medgiver dog, at store dele af idéen kommer fra Århus, og at hele pointen også var at samle de studerende i Odense på tværs af uddannelsesinstitutionerne.

Nye madmuligheder

Selvom arrangementet sidste år gik godt, så har arrangørerne alligevel et par ændringer til i år i tankerne. Først og fremmest fortæller Martin Rask Johansen, at der kommer mindst to madboder i år. Sidste år var der kun én pølsevogn, og det var ikke nok til de mange deltagende. Det kan også ende med, at de bestiller hele tre madboder, men det kommer alt sammen an på, hvor mange deltagende der melder sig til arrangementet. Det er endnu ikke på plads, hvilke madboder det bliver, men Martin Rask Johansen fortæller, at det i hvert fald ikke bliver pølsevogne.

Ud over det bliver livebandet sløjfet. Sidste år var Holmen Hustlers forbi og spille på en mindre scene, men arrangørerne følte, at det tog for meget plads. Derfor er scenen blevet fjernet og i stedet kommer der til at være en DJ-pult, som lokale DJ’s indtager i løbet af dagen.

Og så er der planer om noget underholdning i løbet af dagen. Hvilken type underholdning er ikke på plads, men Martin Rask Johansen fortæller, at de går med tanker om nogle løbende konkurrencer. Arrangørerne går også med tanker om at opstille bordfodboldborde, som man kan underholde sig med i løbet af dagen.

Der er også et par gode nyheder til deltagerne ved selve regattaen. Bådene bliver lavet en smule mere kantede, så det er nemmere at få padlerne i vandet.

Odense Studie Regatta finder sted d. 26. maj ved Skovsøen, og du kan tilmelde dig og dit hold til regattaen på studie-regatta.dk.

The following two tabs change content below.

Steven Vikkelsø Andersen

Skribent og redaktør
Redaktør og skribent på RUST. Læser bachelor i journalistik på SDU. Ud over RUST, skriver jeg for gaming.dk, er medredaktør på Branchen på journalisternes blad, Lixen og morgenvært på Odense Studenterradios morgenflade, Rundstykket.