Er alle medicinere født af læger? Det er en kendt fordom, som vi satte os for at teste på RUST. Svaret blev dog lidt et andet, end vi havde forventet.

 

Læser du medicin, så kender du sikkert fordommen. Dine forældre er læger, du bliver selv læge, du gifter dig med en læge, og dine børn bliver læger. Men kan det virkelig passe? Det ville vi gerne finde ud af på RUST. Derfor sendte vi et spørgeskema ud blandt de medicinstuderende på SDU for at høre dem om, hvorvidt deres forældre også havde læst medicin.

Resultatet kan du se på det cirkeldiagram, vi har vedlagt her. Ud af SDU’s godt 2000 medicinstuderende fik vi svar fra knap 200. Af dem svarede 3 procent, at begge deres forældre var læger. Yderligere 3 procent svarede, at deres mor var læge, og 5 procent svarede, at deres far var læge.

De tal er ikke særligt høje i sig selv. Til gengæld svarer næsten hver fjerde, at en eller begge deres forældre arbejder inden for sundhedssektoren. Her var det typiske svar, at moren er sygeplejerske, men enkelte har også forældre, der er SOSU’er, tandlæger, fysioterapeuter eller ergoterapeuter.

Selvom kun få af SDU’s medicinere har lægeforældre, er der altså cirka i hvert tredje tilfælde tale om, at den ene eller begge forældre arbejder inden for sundhedssektoren.

The following two tabs change content below.

Steven Vikkelsø Andersen

Skribent og redaktør
Redaktør og skribent på RUST. Læser bachelor i journalistik på SDU. Ud over RUST, skriver jeg for gaming.dk, er medredaktør på Branchen på journalisternes blad, Lixen og morgenvært på Odense Studenterradios morgenflade, Rundstykket.