Det bliver sværere og sværere at finde sig en plads nede i SDU’s fredagsbar, også kendt som Nedenunder. Baren er nemlig kun blevet mere og mere populær blandt de mange studerende på universitetet. Men fra næste semester skulle det problem gerne være løst, når Nedenunder udvider med et nyt lounge-lokale.

Den nye formand for Nedenunders bestyrelse, Melani Brauckhoff, fortæller, at det nye lokale skal gøre det muligt at hygge sig lidt væk fra festen.

”Det er noget, vi føler, vi mangler hernede. Det skal være muligt stadig at være en del af festen, men der er nogle, som sætter pris på at have et sted at sidde ned, der er lidt mere afsides. Vi kan mærke på vores gæster, at det er noget, vi har brug for. Der er nemlig en del, der sætter sig oppe på gangene, fordi de bare vil have deres fredagsøl og spille kort, mens andre vil holde fest fra klokken 16,” siger hun.

Den nye lounge kommer til at være 172 kvadratmeter stor og bliver placeret på den anden side af væggen, der går fra scenen og ned til den orange dør. Der kommer til at være en lille højdeforskel i forhold til hovedlokalet, og det får loungen til at ligge lidt afsides i forhold til resten af festen.

Der kommer dog stadig til at være højtalere, der spiller den samme musik som i resten af baren. Udover det kommer der sofagrupper og en masse ekstra siddepladser. Derfor skulle det også løse pladsproblemet.

”Vi bliver flere og flere på universitetet. TEK (red. Det Tekniske Fakultet) er blandt andet kommet til, og det betyder, at der pludselig er pladsmangel. Så vi har efterspurgt noget mere plads længe, for vi er kede af, at rigtig mange er nødt til at vende om, fordi de ikke kan sidde ned. Med den udbygning her, håber vi på at undgå det,” fortæller formanden.

Selvom udbygningen tilføjer 172 kvadratmeter til fredagsbaren, mister hovedlokalet ca. 50 kvadratmeter, der skal bruges til et musiklokale. Så alt i alt kommer der lidt over 100 kvadratmeter ny plads i baren. Byggeriet af den nye udvidelse begynder i slutningen af maj eller i starten af juni, og det er planen, at den skal være klar til brug tidligt i det næste semester. Åbningen af lounge-lokalet falder sammen med Nedenunders 5 års jubilæum.

The following two tabs change content below.

Steven Vikkelsø Andersen

Skribent og redaktør
Redaktør og skribent på RUST. Læser bachelor i journalistik på SDU. Ud over RUST, skriver jeg for gaming.dk, er medredaktør på Branchen på journalisternes blad, Lixen og morgenvært på Odense Studenterradios morgenflade, Rundstykket.