GAFFA-Prisen har tradition for, at ting går galt. Ting, der falder ned fra scenen, og teknik, der ikke virker. GAFFA-Prisen 2017 kom imidlertid til at bryde med traditionen.

Pressen havde eftertrykkeligt fået besked på ikke at komme med nogen afsløringer, før en time efter showet var overstået. DR dækkede nemlig GAFFA-Prisen 2017 ”live” en time for sent for at imødekomme tidligere års erfaringer med udfordringer under showet.

”Det er GAFFA-Prisen. Alt kan gå galt, og alt går nok galt,” fortæller Simon Kvamm til RUST kort før showet går i gang.

Det viser sig imidlertid, at Simon Kvamms forudsigelser ikke bliver til virkelighed, da alt på den tekniske front forløber, som det skal. Om det er, fordi Odense havde taget opgaven om at dække eventet til sig i år, skal vi ikke kunne sige. Men vi holder bare fast i den hypotese, indtil vi finder et modbevis.

Glad for Odense

Katinka er i hvert fald glad for at være i Odense. De har tidligere spillet på Dexter i Odense og synes, at Odense er en dejlig musikby. De glæder sig derfor til at vende tilbage til april, hvor de i år spiller to dage i streg på Dexter. Til gårsdagens GAFFA-Pris spillede de to af deres nye numre.

”Vi udgiver debutalbum her den 31. marts, så det er jo fedt at kunne vise noget nyt,” udtaler forsangeren i Katinka, Katinka Bjerregaard, en times tid før showet går i gang.

Forskellige forventninger

Katinkas beskedne håb for aftenen lyder blot på at komme til at spille for en masse musikere og en masse mennesker. Simon Kvamms forventninger ser imidlertid lidt anderledes ud. Vi beder ham beskrive aftenens program som en burger, og hertil svarer han, at han selv udgør bøffen. Han begrunder det med, at han nok er den ældste af dem, der skal optræde, og samtidig også den med mest erfaring.

”Det må ligesom være det centrale. Det er ikke nødvendigvis det, folk kommer for, men det ville også være et problem, hvis den (bøffen, red.) ikke var der, ik’?” siger han.

Da vi spørger Mads Langer, om han er enig i den vurdering, taler hans lange tænkepause for, at det måske ikke er tilfældet. Til gengæld siger han – vel at mærke en smule tøvende:

”Det er da fedt, hvis han har det sådan. Det er da bare hyggeligt altså.”

Ændret attitude

Med samme beskedne attitude går Mads Langer på scenen, da han vinder sin første pris: Prisen for Årets Danske Popudgivelse. Her takker han blandt andet GAFFA for at have fulgt og dækket ham, før han begyndte at blive kendt. Men da han går på scenen for anden gang som vinder af Årets Danske Mandlige Kunstner, er tonen lidt en anden. Her vælger han nemlig at sende en hilsen til Lars Løkke Rasmussen og resten af de politikere, der er ansvarlige for det nyligt indførte uddannelsesloft. Mads Langer fortæller, at han formentlig ikke var nået dertil, hvor han er i dag, hvis det ikke havde været for det gamle uddannelsessystem. Ikke blot er det til stor begejstring for publikum, men også for Annisette Koppel fra The Savage Rose, der har 50 års jubilæum. Hun følger nemlig op på Mads Langers tale med udtalelser som ”møgbeskidt regering” – igen til publikums bifald. Således blev Mads Langer selv bøffen i GAFFA-burgeren – om end Simon Kvamms dans på scenen også modtager stor jubel fra salen. Forinden showet gik i gang, havde Simon Kvamm da også udtalt: ”Altså jeg gør, hvad jeg kan, for at gøre isen tynd ­– for mig selv.”

Salaten i burgeren

Mew aflyste deres sceneoptræden med den begrundelse, at de ikke ønskede at optræde på samme scene som Turbolens, der er anført af Bo Madsen, som forlod Mew i sommeren 2015. Bisse fik derfor til opgave at runde showet af. Det gør han med en optræden, som Simon Kvamm forinden showet havde defineret som salaten i burgeren.

”Nogle tager en burger uden, men det tror jeg også godt, Bisse forstår. Jeg kan dog godt lide salat,” udtaler Simon Kvamm. Uanset om man vil have sin burger med eller uden salat, så slutter GAFFA-Prisen 2017 af ganske uden sceneteknisk kaos. DR kan derfor dække eventet helt uden redigeringer.

The following two tabs change content below.

Anni Møllemand

Chefredaktør på RUST. Studerer Ba. Journalistik. Skriver overvejende kritisk og dybdeborende stof, der lægger op til debat. Derudover er jeg redaktør på Beton TV og fungerer dermed som kommunikationsrør mellem studentermedierne.