I oktober 2016 fortalte RUST historien om den ordblinde fritidskunstner Kristian Bjerre Andersen. Nu udstiller han på Syddansk Universitets bibliotek

Kristian Bjerre kan hverken læse eller skrive mere end fire sammenhængende bogstaver. Det er ikke, fordi han er dum. Ej heller er det, fordi der er noget galt med hænderne. Tværtimod. Kristian Bjerre er bare ordblind, og han har taget en aktiv beslutning om ikke at lade det være en hindring for ham. Han har derfor arbejdet hårdt for at kunne læse psykologi på Syddansk Universitet, mens han sideløbende fremstiller malerier i fritiden.

Malerierne fangede opmærksomheden hos kunstforeningen på SDU’s bibliotek. Efter RUST skrev om Kristian Bjerre i oktober, fik de nemlig øjnene op for den dygtige kunstner. Foreningen tog derfor kontakt til ham for at høre, om han var interesseret i at udstille på biblioteket på Syddansk Universitet i Odense.

Kristian Bjerre takkede ja, og nu kan man se nogle af kunstværkerne i den sydlige ende af biblioteket på SDU, både i stueetagen og på 1. sal.

Personalet på biblioteket har fået masser af positiv feedback på malerierne, og siden den 7. februar, hvor malerierne kom op at hænge, har man kunnet mærke, at rygterne om Kristian Bjerres talent har spredt sig.

Tag derfor et kig forbi biblioteket og oplev Kristian Bjerres talent med dine egne øjne. Er du så heldig at støde ind i ham på gangen, kan det sågar være, han personligt vil vise dig sine malerier.

The following two tabs change content below.

Anni Møllemand

Chefredaktør på RUST. Studerer Ba. Journalistik. Skriver overvejende kritisk og dybdeborende stof, der lægger op til debat. Derudover er jeg redaktør på Beton TV og fungerer dermed som kommunikationsrør mellem studentermedierne.