Det ér jul. Og med julen kommer det evige problem; hvad man skal skrive på sin ønskeseddel. Derfor kommer her en række forslag til, hvad du kunne skrive på listen.

Udgangspunktet er, hvad en studerende har brug for. Alle er forslag til inspiration. Du kan med fordel søge og finde lige den type, du bedst kan lide.

Værktøj

De fleste udeboende studerende har stået i en situation, hvor de lige mangler en skruetrækker eller boremaskine. Når gardinerne skal op, eller en cykel skal lappes, er det nødvendigt at være godt klædt på. Hvis du ingenting har, kan du starte med en svensknøgle og nogle skruetrækkere. Men har du det mest grundlæggende, kunne en boremaskine, der kan bore i mursten og lignende være en god idé. Så kan du også få den fladskærm hængt op på væggen. IKEA’s skruemaskine må give op, hvis der kommer lidt modstand – den skal nok være lidt kraftigere.

Høretelefoner

Musik, radio, podcast, TV osv. Et par høretelefoner er på grænsen til livsnødvendige for studerende. Der er, som med alt andet, tusinde forskellige slags af svingende kvalitet og funktion. Det er som udgangspunkt en god idé med en lille mikrofon i sættet, men de fleste kan også leve uden. Gør dig selv den tjeneste ikke at ønske de dig billigste du kan finde. Lyden er dårlig, og de holder ikke engang et år. Apples hovedtelefoner holder godt, lyder glimrende, er behagelige at have på, har mikrofon og er til at komme til for penge. Vil du steppe den lidt op, så kig på mærker som Bose og Senheiser.

Termokop

Kaffe er for de fleste studerende en absolut nødvendighed. Priserne på en kop i kantinen korrelerer ikke med kvaliteten, men der findes et alternativ. Ønsk dig en god termokop, dét fortjener du. To ting er vigtige, når vi taler termokopper. Ét, at de kan holde på varmen og to, at de kan holde tæt. Her er både Bodum og Stanley-termokopper mulige kandidater.

God kuglepen 

Her er et lidt billigere forslag. Det er måske også mere nice to have end need to have. Ikke desto mindre kan det være en god idé at ønske sig en god kuglepen, man har lyst til at passe på. Der er ingen grund til at have 20 forskellige over det hele, hvis bare man har én god. Kuglepennen kunne måske endda være med stylus i den ene ende, så den kan bruges til telefoner eller tablets. Tænk over det – det er ikke en dum idé.

Sleeve

Du skal passe på dine ting. Særligt dine dyre ting. Derfor kunne det måske være smart at få et såkaldt ”sleeve” til din bærbare computer. Sådan en kan lige tage det værste, hvis du skulle ske at tabe maskineriet på gulvet. Husk at ønske dig en i den rigtige størrelse.

Bog: ”Den gode opgave”

Forældre elsker, når børn ønsker siger bøger. Men mange studerende har svært ved at finde tid til at læse fiktion uden for ferieperioderne. Bogen ”Den gode opgave” er et must have, som du kan bruge i studietiden. Her får du alle de gode tips til, hvordan en ordentlig opgave skal skrues sammen. Om det er et bachelorprojekt, eksamensopgave eller noget tredje er lige meget – der er gode råd til det meste.

Hurtigt tørende håndklæde

Du elsker det billige medlemskab til SDU Fitness. Men du synes samtidig, at det er lidt træls at bære rundt på et vådt håndklæde i din taske hele dagen. Ønsk dig et hurtigt tørrende håndklæde. De tørrer, som navnet antyder, hurtigt. De fylder ikke meget. Og der kommer endda en handy lille pose med, du kan have dem i. Prisen er også overkommelig for de fleste julegavebudgetter.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Redaktør på RUST. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden med kommunikation i Odense Kommune og er medlem af Odense Studenterradios bestyrelse.