Fyens Stiftstidende har oprettet en lille satellitredaktion på Syddansk Universitets (SDU) Campus i Odense. De vil forkæle studerende og ansatte med historier om universitetet, og der bliver gået både kærligt, kritisk og konstruktivt til værks. Men det handler også om, at medievirksomheden vil være mere synlig for SDU’s studerende og ansatte.

Campus Odense er en stor bygning, hvor mange mennesker har deres daglige gang. Journalist Kristina Lund Jørgensen kalder det sågar en lille by inde i Odense. Hun leder et hold på fire journalister fra Fyens Stiftstidende, som i dette halvår har flyttet redaktionen ud i universitetsbygningerne.

”Vi har valgt at tage herud, for det første, fordi vi synes, der var for lidt fokus på SDU. Fyens.dk og avisen generelt var for lidt inde under huden på den her kæmpe institution. Den anden del af det er, at der er 50’års jubilæum, og vi synes derfor, det var på tide at komme og skrive historier herude,” siger hun, hvortil hendes kollega Cecilie Selma Lyngbye uddyber:

”Det er en måde at gøre studerende til mere en bare tal i statistikker”.

Forkælelse
SDU er en af Fyns største arbejdspladser. Med over 3 000 ansatte og over 30 000 studerende er det klart, at der en masse historier at tage fat på. Det er disse mange historier, som Fyens Stiftstidende gerne vil sætte fokus på. De kalder det et kærligt men også kritisk serviceeftersyn af SDU:

”Vi vil selvfølgelig gerne tæt på med kritiske indgangsvinkler. Vi er dog ikke kritiske bare for at være kritiske. Men finder vi noget at være kritiske overfor, så tager vi også fat i det. Det overfyldte busser er blandt andet et eksempel på,” fortæller Kristina Lund Jørgensen.

På fyens.dk kunne man d. 12 september i år læse, at mediet ville oprette en redaktion for at forkæle de studerende og ansatte på universitetet med flere historier, der går helt tæt på deres hverdag.

”Det er fokus. Nu sidder jeg også med uddannelse som stofområde normalt. Men når vi nu er taget herud og sætter så meget fokus på det, kan man da godt kalde det at forkæle,” siger Kristina Lund Jørgensen.

Et trade-off
To gange indtil videre har holdet afholdt såkaldte åbne redaktionsmøder på gangene, hvor de studerende kan komme med ideer til historier, som måske kan blive skrevet. Det har dog ikke være et decideret tilløbsstykke, men redaktionens medlemmer understreger, at sådan noget lige skal løbes i gang, før det bliver brugt:

”Vores mål er at få engageret de studerende endnu mere. Vi håber på, at når vi tager herfra den 23. december, så har vi fået en facebookside til at leve, hvor de studerende i højere grad vil debattere ting, de synes er vigtige. Det vil vi gerne være med til at facilitere og give opmærksomhed. Medierne er her jo for at oplyse om samfundet, og der er jo et helt samfund herude, som nogen gerne vil oplyses om,” siger Kristina Lund Jørgensen.

Det er særligt fyens.dk og facebooksiden ”Fyens.dk på SDU”, som i disse dage bliver fyldt med historier fra universitetet. Men det er ikke kun ansatte og studerende på SDU, der får noget ud af Fyens’ tilstedeværelse:

”Det er jo også en måde at udbrede kendskabet til os på, for vi vil gerne have at de studerende bliver en engageret del af lokalområdet i Odense. Så kan vi få de debatter, der skal tages herude ind i avisen,” siger Kristina Lund Jørgensen, hvortil kollegaen Lone Schaumann tilføjer:

”De skal vide at fyens.dk er der. Vi er ikke kun interesserede i historier til og om de gamle, men jo hele vores samfund. Det gælder om at lagre i folks bevidsthed, at vi er her, når der sker noget”.

Hvad får Fyns Stiftstidende som virksomhed ud af, at I er her?

”Noget liv. Vi lever jo af samfundet omkring os. Så vi får liv og vigtige historier i avisen”.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Redaktør på RUST. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden med kommunikation i Odense Kommune og er medlem af Odense Studenterradios bestyrelse.