Fest og royal glimmer i campusbygningen

På fredag åbner Syddansk Universitet dørene for årsfesten. Udover royalt stjernestøv og prisoverrækning forvandler årsfesten Syddansk Universitet til et festunivers med musik, gallaklædte mennesker og langbordsmiddag.

Ekstra drys konfetti

Ved Gydehutten på Syddansk Universitet i Odense har studerende og undervisere deres daglige gang til og fra undervisningslokalerne. Men fredag aften bliver hverdagens forelæsninger smidt væk til fordel for fest og farver:

” Jeg håber, at man vil opleve, at det er festligt her. Vi har gjort lidt ekstra ud af det,” forklarer Tina Kortbek fra rektorsekretariatet.

Lange borde med et ekstra drys konfetti indtager campusbygningen sammen med flere temabarer. Som noget nyt har arrangørerne valgt at erstatte festens traditionelle buffet med en koldbordsmiddag med blandt andet urtebagt kulmule, kartoffel-løg tærte og thaiburgere.

Royale gæster og musikalske indspark

I forbindelse med Syddansk Universitest 50-års jubilæum får universitetet besøg af Dronning Magrethe og Prinsesse Marie ved årsfesten. De to royale gæster samt universitets direktion bestående af Ulla Tørnæs og Lars Chr. Lilleholt hører under årsfestens formelle del.

Efter festanretningen ved Gydehutten, Stenten og Campustorvet byder universitetet op til dans i campusbyggeriet. Rapperen Brandon Beal og rockbandet Suits Boulevard, som også gæstede Semesterstartsfesten 2016, aflægger et musikalsk visit, mens gruppen L.I.G.A fyrer op for rytmerne på campustorvet:

”Der er skruet lidt op i forhold til, hvad vi ellers plejer. Der kommer flere store navne end, hvad vi tidligere har haft,” siger Tina Kortbek.

Fest på tværs

Få timer efter billetterne til festmiddagen blev sat til salg, måtte universitetet melde udsolgt. Ifølge Tina Kortbek skyldes den øgede tilslutning jubilæet samt et bestemt besøg:

” Dronningen er helt sikkert et stort trækplaster. Det er jo ikke hver dag, at hun kommer forbi, ” lyder det fra Tina Kortbek, der fortæller, at universitet har måtte sige nej til omkring 70 personer, der henvendt sig for at komme til at spise ved årsfesten.

Selvom det ikke er muligt at komme til spisning, er det stadigvæk muligt at købe dansebilletter til festen. En fest, som ifølge Tina Kortbek er for alle tilknyttet universitetet:

”Det er en fest på tværs. En fest for både studerende og ansatte. Derudover kommer der også folk fra erhvervslivet. Det er stort, at vi fester sammen. ” siger Tina Kortbek.

I forbindelse med årsfesten har universitetet arrangeret gratis bustransport til campusbyerne Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg for ansatte og studerende, som deltager i årsfesten.

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)