RUST har snakket med kokken Claus Holm

Penge hænger ikke på træerne, når man er studerende på SU. Aftensmaden kan derfor hurtigt blive til pasta med ketchup eller et stykke rugbrød med leverpostej. RUST har bedt TV-kok og smagsudvikleren Claus Holm om at komme med sit bud på fem billige ingredienser, der kan pifte SU-maden op.

Wasabi på tube:

”Den smager af peberrod og tilfører retten et pift af stærkhed. Den på tube er nemmere at styre. Derudover giver den retten en bund, så man føler, at retten smager af meget. Jeg bruger wasabi til hvide sovser, stuvning samt kylling med soya, hvor wasabien piskes i soyaen. ”

Teriyaki:

”Jeg elsker at bruge det i stedet for soya. Den er lidt sødere og giver en skøn smag, der minder om honning. Sat sammen med ingefær-lime og koriander er vi i Thailand. Den er knapt så saltet som soya. Teriyaki kan redde alt fra en delle til en ny form for kødsovs. ”

Havtorn:

”Havtorn er et lille surt, men sundt bær. Den er intens af citron, men som saft er den helt utrolig til grøntsager. Den syre, der findes i havtorn, løfter det salte, det søde og det bitre smukt – og gør retten wauuuu. Jeg bruger havtornjuice fra Kvickly til min skyr og til at koge grønsager i. Man kan også bruge det som et ekstra pift, når kyllingebrystet skal steges. ”

Røget Paprika:

”Røget paprika giver retten bund. Røgen giver mæthed og gør, at munden ikke keder sig. Frem for almindelig paprika smager den røgede paprika af mere.”

Om Claus Holm

Claus Holm er kendt som TV-kok på Go’ Morgen Danmark samt eftermiddagsprogrammet Go’ Appetit. Ud over Coop-projektet “Sammen om Bedre mad” har han sin egen køkkenserie samt madprodukter af mærket HOLM.

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)