Man kan hurtigt glemme, at der findes et liv på den anden side, når man først er fanget i bøgerne på Uni. Derude i det fjerne findes det utopiske arbejdsmarked, men er det en utopi, eller kan det blive virkelighed? 

Energien koger i håndboldhallen, mens hestekræfterne hamrer til speedwayløbet. Med mikrofonen i hånden og blikket rettet mod linsen står Stine Bjerre Jørgensen foran kammeraet. Som vært og rapporter på TV2 Sporten rapporterer Stine Bjerre Jørgensen om sportsverdenens sejre og nederlag.

Stine Bjerre Jørgensen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Under studietiden søsatte Stine Bjerre Jørgensen sin karriere hos TV2. En karriere som fortsatte efter studierne. Ifølge tv-værten er vejen til drømmejobbet en god portion viljestyrke.

Ud på sidelinjen 

Udover at være cand.public i journalistik har Stine Bjerre Jørgensen en bachelorgrad i medievidenskab. Gennem en studiekammerat på medievidenskab lykkedes det Stine Bjerre Jørgensen at blive logger på TV2 i forbindelse med dækningen af de Olympiske Lege i år 2004.  Her sad hun med ansigtet klistret til skærmen med en masse sportskampe for at finde de højdepunkter, journalisterne skulle bruge til deres tv-indslag. Efter loggertjansen fik Stine Bjerre Jørgensen job som runner på tv-nyhederne. Men den unge medievidenskabsstuderende drømte om andet end at printe og hente kaffe til redaktørerne:

”Jeg har altid vidst, at jeg skide gerne vil være hende, der stod på sidelinjen og interviewede håndboldspillerne, når de kom ud fra banen,” fortæller Stine Bjerre Jørgensen.

Da praktikken nærmede sig på kandidatstudiet i journalistik valgte Stine Bjerre Jørgensen at banke på døren til TV2 Sporten for at søge praktikplads. En stilling, som fik praktikvejlederne på studiet til at rynke på næsen:

”Jeg fik at vide, at det ville være en dum ide, at vælge TV2 Sporten, fordi arbejdet på TV2 Sporten bare ikke er så velanset, som at være skrivende journalist på Politiken eller Jyllandsposten, ”siger Stine Bjerre Jørgensen, der endte med at få praktikpladsen.

En praktikstilling, som senere førte til et fast job hos TV2 Sporten. Stine Bjerre Jørgensen har i dag håndbold og motorsport som hovedområde. Hun er udover at være en del af teamet, der dækker OL og Le Mans også en fast del af temaet, der dækker slutrunderne i håndbold for kvinder og mænd.

Udviklende studie

Stine Bjerre Sørensen fik smag for det journalistiske arbejde på medievidenskab. Udover at lave radio, reklamer og hjemmesider stiftede tv-værten bekendtskab med portrætskrivning.

Et besøg hos en lokal rockerborg i Odense vækkede en journalistisk spire hos tv-værten:

”Jeg kunne godt lide at komme tæt på mennesker, fortælle deres historier og forstå mennesker, som jeg aldrig har forstået før, ” forklarer Stine Bjerre Jørgensen.

Ifølge tv-værten var fremtidsmulighederne på studiet uklare, da både kandidatuddannelsen og bacheloruddannelsen var relativt nye på Syddansk Universitet. Men det afskrækkede ikke Stine Bjerre Jørgensen:

”Jeg tog uddannelsen, fordi jeg syntes, studiet var sjovt, fedt og udviklende. Så satsede jeg på, at der nok skulle være noget til mig, når jeg var færdig,” siger Stine Bjerre Jørgensen.

På studiet fik tv- værten et rejselegat til Peru. Her skulle Stine Bjerre Jørgensen og en veninde producere en oplysningsfilm om et lille samfund i Peru, hvor mændene strikkede huer. En oplevelse, som ifølge Stine Bjerre Jørgensen har haft en særlig betydning for tv-værten:

”Det var en periode, hvor man skulle overskride nogle personlige grænser og møde folk, der var der. Nogen gange skal man kaste sig ud i noget, man tror, man ikke kan,” forklarer Stine Bjerre Jørgensen om studiet.

Irriterende over for chefen

Selv har Stine Bjerre Jørgensen aldrig været bange for at få for mange opgaver på skrivebordet i studietiden. For ifølge Stine Bjerre Jørgensen er det ikke altid uddannelsespapiret, der giver adgang til drømmejobbet:

”Når man først er kommet ud fra studiet, handler det ikke om, hvilken uddannelse du har på dit papir. Her handler det om hvilke erfaringer og relationer du har,” lyder det fra Stine Bjerre Sørensen.

Stine Bjerre Jørgensen har aldrig søgt arbejde hos nogen, der ikke kendte hende i forvejen. Ifølge tv-værten skyldes den manglende ledighed efter studiet, at hun altid har knoklet for at vise andre folk, at det var hende de skulle vælge:

”Jeg har nok også været irriterende over for min chef og gået ind på kontoret og sagt; skal du ikke sætte mig til den opgave?  Så kan det godt være, at jeg har fået et nej ni ud af ti gange og ja én gang,” siger Stine Bjerre Jørgensen.

Ifølge Stine Bjerre Jørgensen har de mange forespørgsler og ideer været skyld i, at hun gradvist har fået flere arbejdsopgaver hos TV2. For tv-værten handler det ikke om at kunne det hele på jobbet fra starten af. I stedet handler det om være villig til at gå den ekstra mil på arbejdspladsen.

Stine Bjerre Jørgens råd til de studerende: 

1. Hav et godt netværk 

”Det er vigtigt at kende folk eller kende nogen, som kender nogen, der kan lægge et godt ord ind. Det er svært at få jobs på en ansøgning, hvis konkurrenterne man er oppe imod, kender nogen af dem, der skal ansættes. For at få et godt netværk handler det om at møde folk og være så åben som overhovedet muligt.”

2. Gå en ekstra mil

”Nogle gange handler det om at gå den ekstra mil for at vise, at det er dig, der er den interessante. Her handler det om, om du er villig til at lære, knokle og komme med ideer selvom du har fri samt at blive en ekstra time på redaktionen. Når man søger jobs, skal man tage ud og vise sin personlighed i stedet for at sende en ansøgning hjemmefra.”

3. Ikke gå ned på afslag 

”Jeg har prøvet at møde modstand og træde ved siden af på TV 2 mange gange. Så handler det om ikke at lade sig gå ned af det”

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)