RUST var med til Semesterstartsfesten og giver den 4/5 stjerner.

Det første, der møder en til Semesterstartsfesten, er den utroligt lange kø. Som udsending fra RUST havde jeg muligheden for at springe køen over og gå direkte ind, men jeg kunne ikke lade være med at have lidt ondt af de mange hundrede mennesker, der sneglede sig afsted næsten hele vejen op fra SDU’s hovedindgang og ned til indgangen til festpladsen.

Men når man først kom ind på ”festivalpladsen” kunne man i sandhed ånde lettet op. For sikken en fest. Festpladsen, som strakte sig fra den lille kantine inde på SDU og helt ud til det store område omkring Mærsk Instituttet, var fuld af liv. Her var der aktiviteter og omgivelserne for enhver smag. Har du lyst til at drikke hjernen ud og fyre den max af? Så kunne du hoppe hen til en af koncerterne, hvor der både var store DJ navne som DJ Er Du Dum Eller Hvad og selvfølgelig det helt store navn til aftenens festligheder, Suspekt. Havde du lyst til at sætte dig ned med en kold fadøl og nyde en sludder med dine ny venner fra studiet, så var der også sat rigeligt med bænke og borde op i god afstand fra de store og larmende højtalere. Som en festgænger, der nyder begge ting lige meget, var det en perfekt kombination.

Og gæsterne på pladsen så ud til at dele min holdning. Her var der lige dele ”snakkefest” og ”fest-fest”. Og hver gang, jeg spurgte de tilfældigt forbipasserende, om der var noget, der kunne gøres bedre, så skulle de alligevel tænke sig om i noget tid, før de kunne finde på at svare ”Der mangler toiletpapir på det ene badeværelse.”

En ting, der altid kan gøre en fest/festival/koncert oplevelse så meget bedre, er, hvis der er gode toiletfaciliteter. I sær når man som jeg er indehaver af jordens største partyblærer. For drengenes vedkommende var det blevet fixet med et par klassiske festivalpissoirs, der umiddelbart så ud til at tage trykket af indendørstoilettet. Lidt værre så det ud for pigerne, der hurtigt fik mønstret sig nogle toiletkøer.

Ellers kunne priserne godt have været en smule mere SU-venlige. 30 kroner for en lille fadøl kan hurtigt blive mange penge. Og når festen starter klokken 18, så skal man alligevel holde den kørende længe, hvis man drikker sig en lille fjer på hjemmefra.

Musikken på pladsen var intet mindre end eminent. Det kan godt være, at det er fjerde gang, at Suspekt spiller på SDU, men det er der så sandelig også en grund til. Man kan mene, hvad man vil om deres musik, men de forstår sig da i hvert fald på at skabe en fest – Og det er jo lidt derfor, man er kommet. Ud over det nød jeg i fulde drag den førnævnte DJ Er Du Dum Eller Hvad, der med sit sceneshow og partystarter stemning forstod at få gang i publikum, der var stimlet sammen oppe omkring den ellers lille udendørsscene.

Alt i alt er det godt gjort af arrangørerne bag Semesterstartsfesten, Syddanske Studerende, der formår at bevise, at de gerne vil repræsentere alle studerende og give en fest til alle, lige gyldigt hvordan man end foretrækker at bruge sin lørdag aften.

Det bliver en 4/5 her fra med priserne som det eneste store kritikpunkt, og Semesterstartsfesten skal i hvert fald regne med at se den her reporter igen næste år.

The following two tabs change content below.

Steven Vikkelsø Andersen

Skribent og redaktør
Redaktør og skribent på RUST. Læser bachelor i journalistik på SDU. Ud over RUST, skriver jeg for gaming.dk, er medredaktør på Branchen på journalisternes blad, Lixen og morgenvært på Odense Studenterradios morgenflade, Rundstykket.