Seks skarpe til arrangøren

Lørdag den 17. september forvandler Syddanske Studerende parkeringspladsen ved Mærsk-bygningen til en minifestival. En fest, som Syddanske Studerende i daglig tale også kalder septemberfesten.

Med to scener og otte barer byder Syddanske Studerende det nye semester velkommen. Tradition tro gæster SUSPEKT festpladsen sammen med kunstnere som Vild $mith og Liss. Men hvad er der nyt ved Semesterstartsfesten 2016? RUST har snakket med arrangør Edna Muratagić, der er festens pr-manager.

Hvad er Semesterstartsfesten?:

” Semesterstartsfesten er en fest af de studerende for de studerende. Det er vores motto. Septemberfesten er en minifestival på et universitet. De sidste septemberfester har fire til fem tusinde studerende besøgt festen. Det har gjort septemberfesten til den største universitetsfest i landet. I år har vi lavet nogle nye tiltag, som vi af gode grunde ikke kan afslører før festen.”

Et af de nye tiltag i år er en Langbordsmiddag. Hvad er det for noget?

”Man sidder sammen ved et langt bord og spiser en stor buffet med lidt til alle. Middagen er lavet for at bidrage til det, som septemberfesten ikke er så kendt for. Nemlig den hyggedel, som det ikke altid er muligt at skabe, når man er 5000 mennesker på en festplads. Til Langbordsmiddagen tilbyder vi mad, billig bar og en gratis øl.”

Hvad er det unikke ved Semesterstartsfesten i forhold til eksempelvis Karrusel, som også henvender sig til studerende?

” Det unikke ved Semesterstartsfesten er, at den bliver stablet på benene af de studerende for de studerende. Det gør Karrusel ikke. Man skal være påpasselig med at sammenligne os med events som Karrussel og Tinderbox. Semesterstartsfesten er ikke samme størrelsesorden.

Vi vil gerne bidrage til Odense som studieby. Efter Semesterstartsfesten er der busser, der kører til afterpartydestinationer i form af Slagteriet, The Gym og LA. Det gør vi for at sætte fokus på Odenses natklubber”

Hvilke overvejelser har I i forhold til bookningen af musikken?

”Det vi lægger fokus på er, at vi kan skabe en fest. Et andet af vores fokuspunkter i forhold til musik er, at der skal være lidt musik til alle.  Vi har en indendørs klubscene, som er præget af elektronisk musik. På vores mainstagescene er der primært mainstagemusik i form af rap og pop. På vores udendørsscene har vi blandt andet det lokale rockband Denouement”

Hvordan kan det være, at I bruger gengangere på musikfronten. SUSPEKT har været på plakaten tre år i streg, mens gruppen Vild $mith gæstede festen i februar?

”Hvorfor ændre noget, der fungerer godt. Nogle vil kritisere den holdning. Men vi har et godt samarbejde med dem. De skaber en fed fest. Vi vil gerne have at vores gæster har den bedste oplevelse”

Hvorfor skal man komme til Semesterstartsfesten 2016

”Det er en mulighed for at bakke op om det sammenhold, der er tværs på studier, fakulteter og årgange. Samtidig er der blevet skabt en mini festival på universitetet kun på frivillig basis. Det er stort. Semesterstartsfesten bidrager til andet end det traditionelle universitets liv med eksamener, karakter, diplomer og det stress, det kan medføre. Derfor mener vi også, at man skal støtte op omkring alle større begivenheder på universitetet.”

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)