Siden komiker Mark Le Fêvre var lille, har han altid elsket få folk til at grine. Nu bringer stand-up artisten latteren frem i campusbyerne.

Ryksækken er pakket med jokes, når den danske komiker Mark Le Fêvre gæster campusbyerne på ”Warberg Comedy Tour’ 16”.

Her skal Mark Le Fêvre kickstarte publikums lattermuskler som support for komikeren Thomas Warberg. En opgave den 27-årige komiker ser frem til, da publikums latter altid har fascineret den horsensianske komiker.

Horsensiansk sammensmeltning

Foruden vindertitlen af det århusianske Danish Open 2012 har Mark Le Fêvre høstet facebook likes på videosketch om ”Jyde-man”, ”BANKEN HAR RINGET”, ”LIFE-Hack” og ”Ens HJERNE”. Udover at være filmet hjemme i privaten tager videoernes komiske indhold afsæt i stand-up artistens hverdag:

”Det er helt klart indtryk fra min hverdag. De indtryk kan være i private sammenhæng. Men det kan også være noget fra det offentlige rum, som man ser og synes er helt skørt,” forklarer Mark Le Fêvre.

Facebookkarakteren ”Jyde-man” er ifølge Mark Le Fêvre inspireret af to personer fra komikerens hjemegn. En jysktalende karakter, hvis firkantede holdninger til træning, stegt flæsk og striptease er en menneskelig fusion imellem to horsensianere.


Grinet i søgelyset

Selvom Mark Le Fêvres facebookvideoer om tømmermænd, allergi og overtræk på kontoen er virale hits på de sociale medier, er det på scenen, at komikeren føler sig hjemme. En fascination Mark Le Fêvre opdagede i forbindelse med skolespillene i folkeskolen. For en kort periode overvejede komikeren en karriere på de skrå brædder. Dog var der en bestemt reaktion, Mark Le Fêvre altid søgte hos sit publikum:

”Jeg har altid vidst, at det der med at få folk til at grine, er helt fantastisk, siger Mark Le Fêvre og forklarer:

”Det i sig selv er jo for sindssygt, at man er med til at skabe den følelse i folk, fordi man selv ved, hvor rart det er, når man griner,” siger Mark Le Fêvre, der valgte at flytte fra hjembyen Horsens til Århus for at inspicere det århusianske comedy-miljø.

Debuten som pejlemærke

Samtidig med sin bachelorstudie i engelsk og dramaturgi på Aarhus Universitet debuterede Mark Le Fêvre på comedy-scenen ved den lille århusianske Café Smagløs:

”Mine læber og negle blev helt blå. Jeg sad sådan og rystede, fordi det var sådan et kæmpe skridt for mig” siger Mark Le Fevre om ansøgningen til comedyspottet.

Efter sin debut på scenen havde oplevelsen med et storgrinende publikum sat et pejlemærke for Mark Le Fêvres karriere:

”Jeg fik den følelse af, at man pludselig har ramt noget, hvor man tænker, det er dét jeg skal. Efter det har jeg sgu ikke rigtig kigget mig tilbage,” lyder det fra Mark Le Fêvre, der siden debuten på Café Smagløs har gæstet alt fra DM i stand- up til Zulu Comedy Festival.

Grinets ophavsmand

I forbindelse med komikerens spæde start i Århus mødte Mark Le Fêvre stand-up komikeren Thomas Warberg. Foruden den kommende Warberg-turné har Mark Le Fêvre medvirket i Thomas Warbergs radioprogram ”Warbergs Venner” på Radio Go’ FM.

Men selvom Mark Le Fêvre har været radiovært på The Voice, konferencier på The Voice open-air koncerten i Tivoli samt deltager i DM i stand-up, mener han, at facebookvideoerne er årsagen til, at han bliver genkendt på gaden. En oplevelse Mark Le Fêvre karakteriserer som smigrende:

”Jeg er jo vandt til ikke at blive genkendt. Jeg plejer at kunne sidde i min egen lille verden. Det er meget spøjst hver gang, og jeg er ret genert simpelthen,” lyder det fra Mark Le Fêvre, der i forbindelse med Zulu Comedy Festival 2016 optræder sammen med komiker Dan Andersen under navnet Dan&Mark.

Med scenen i fokus og publikums latter i søgelyset er Mark Le Fêvre klar til at indtage scenen på ”Warberg Comedy Tour´16. Her kan Mark Le Fêvre opleves i campusbyerne København, Esbjerg, Sønderborg og Slagelse.


Oplev Mark Le Fevre i campusbyerne:

København: 14, 15 og 16. september samt den 30 november: Bremen Teater

Esbjerg: 17. september: Musikhuset Esbjerg

Slagelse: 28. september: Slagelse Musikhus

Sønderborg: 18. november: Sønderborghus

Odense: 24. november: Magasinet Odense

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)