Odense havn fik en make-over, da Karrusel forvandlede det gamle industriområde til en festby.

Diskokuglen roterer, mens elektroniske toner buldrer i efterårsvinden. Kulørte lazerlys kaster dekorationer op på de forladte industribygninger.  Neonlys slynger sig langs havnens jernbaneskinner, mens gamle oplyste vandtanke guider festdeltageren ind på pladsen.

I år har Karrusel valgt at holde sin Finalefest den 10. september ved Odense Havn. Farvestrålende lysshows, en drejende karrusel og dundrende musik forvandler havenes forladte industridel til et festplads.

Hylder nattelivet

Med udsmykningstemaet chrome har Karrusel valgt at placere finalefesten ved Odense Havn. Ifølge arrangørerne er havnen essensen af den ravekultur, som Karruselfesten er bygget op omkring:

” Opsætningen på havnen er fantastisk, idet Karrusel hylder både gaden og nattelivet,” forklarer Sofie Jersey, der er kommunikationsmedarbejder på Karrusel 2016.

På havnen dundrer bassen i mellemgulvet. Lys brænder igennem to gamle industribygninger, der tilsammen danner en gyde. Forenden af gyden står DJ Aligator bag mixerpulten.  ” Er i klar Odense,” råber danske producer, imens kulørte lazerlamper farvelægger de gamle mure.

Duften af alkohol, falafel og parfume breder sig på festpladsen. I røg og damp drejer en gammel hestekarrusel. En roterende kæmpe, hvis vogne og heste er overfyldt af unge mennesker. Bevæbnet med øl, shots og kulørte drinks er odenseanerne klar til at indtage forlystelserne på Karrussel.

14322658_10157684413325122_2908930724576735334_n

”Nu skal vi altså danse”

Finalefesten har i alt  fire scener. På en lastbilscene brager First Hates elektroniske synthpoptoner, mens tyske BundesKaos scratcher løs på dj pulten ved Teltscenen.

Med soulrytmer fra EP’en ”First” sætter gruppen Liss gang i publikums dansefødderne ved Dok5000. Dansen fortsætter, da rapgruppen Benal kaster vilde rim ud over scenekanten:

I år har Karrusel valgt at placere størstedelen af musikken i det gamle pakhus. Et af aftenens optrædende kunstner er Gilli,

”Åh lå lå lå” lyder det fra sværmen af festdeltagerne. Med håndtryk og fællesskål fra publikum indtager Gilli scenen med hits som ”Tidlig op”, ”Kun Hinanden” og ”Adios”. Alt fra sæbebobler til ølkrus flyver op mod scenen, mens publikum skråler med på sangteksterne.

Gruppen Ukendt Kunstner ryster støvet af furene i den gamle pakhusbygning. ” Nu skal vi altså ud at danse” råber en pige, der hopper rundt på det gamle betongulv. Med sig har gruppen blandt andet sangene ”Neonlys, Fucking Nummer” og ”Stein Bagger”.

img_0860%20redigeret1

Videre i nattelivet

Finalefesten på havnen er en del af tre Karrusels tre fester. Igennem tre dage har Karrusel skabt specielle festrum forskellige steder i byen. Fredag bød blandt andet på Silvesterkoncert ved søkøerne i Odense Zoo, mens Gulddreng og Fautix gæstede startfesten i Munke Mose.

Ifølge festgæsten Patricia Nielsen har Karrusels mange fester i Odense en særlig betydning:

”Det trækker folk til byen. Man skal ikke tænke over festerne. Man skal bare være der, fordi musikken kommer hjem til en,” forklarer Patricia Nielsen, der er på Karrusel sammen med sin kæreste.

Selvom Karrusel stopper sin weekendsrotation i nat, stopper nattelivets diskokugle ikke med at dreje. Sammen forlader festgæsterne den farvestrålende industrihavn og drager videre mod det odenseanske natteliv.

img_0876%20redigeret1

 

The following two tabs change content below.

Lisette Olesen

Jeg studerer cand. mag i journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Nyeste indlæg af Lisette Olesen (se alle)