Pokémonfeberen har ramt hele verden, og det gælder ikke mindst redaktionen på RUST. Men i et forsøg på at blive ”the very best” har vi besluttet os for at finde ud af, hvordan man hurtigst bliver pokémonmester her i Odense. Vi bringer derfor en guide her til det populære mobilspil.

Jeg går ned ad gaden. Lige så stille forsøger jeg at snige mig ind på den. Den gemmer sig lige rundt om hjørnet. Jeg er draget ud på livets vej bare for at fange den. Den står næsten helt stille, og den er ikke stor, men jeg kan tydeligt se den i det høje græs, der bevæger sig helt umærkeligt. Længe har jeg ventet på den. Det har ikke været en nem rejse, men min vilje er af stål. Og nu er jeg så tæt på. Det eneste, jeg behøver at gøre, er at føre min hånd nedad og gøre klar til kastet. Jeg har ledt overalt, og nu er jeg endelig ved at nå mit mål. Alt jeg skal gøre er at føre fingeren ned på min telefon og trykke på rattataen. Nu skal jeg bare kaste pokéballen og….YES, fik den på første forsøg.

Pokémonfeberen har ramt hele verden, og det gælder ikke mindst redaktionen på RUST. Men i et forsøg på at blive ”the very best” har vi besluttet os for at finde ud af, hvordan man hurtigst bliver pokémonmester her i Odense. Derfor har vi allieret os med en af de bedste. Marcus Vikkelsøe, der har stået bag Odense pokéwalk, er en erfaren pokémontræner. Hans råd og erfaringer har vi valgt at samle i denne Odense Pokémon Guide sammen med en masse andre gode tips.

En af de overvejelser, man skal gøre sig, når man spiller Pokémon Go, er altid at have nok pokéballs. Dem får man, som de fleste nok ved, fra pokéstops, og dem er der masser af i Odense.

”Odense gågade er et rigtigt godt sted til at finde pokéstops. Her kan man nemt lave en lille rute på 1-2 km, hvor man kan nå 15-20 pokestops og få en masse goder fra dem. Endda også klække æg på samme tid,” fortæller Marcus Vikkelsøe.

Gode steder at sidde

Men det siger sig selv, at man ikke gider til at gå frem og tilbage igennem gågaden hele tiden. Egentlig vil man jo helst bare sidde og vente på, at ens pokéstops bliver klar igen. Måske endda imens, at man fanger pokémonerne. Her kan Marcus Vikkelsøe heldigvis hjælpe til igen:

”Jeg sidder altid nede i mosen (Munke Mose red.). Der er et sted, hvor man faktisk kan nå lige knap 4 pokéstops, hvis man sætter sig imellem dem alle,” siger Marcus Vikkelsøe. Nede i Munke Mose er der meget ofte sat lures op på pokéstopene, så der er rigtigt gode muligheder for at fange pokémoner, imens man får pokéballs. Ellers anbefaler Marcus Vikkelsøe også Odense Havn. Her er der 5 pokéstops, der ligger tæt på hinanden.

Men det gælder selvfølgelig ikke kun om at have en masse pokéballs, det gælder også om rent faktisk at bruge dem til at fange nogle pokémoner, og det skal helst være nogle af de sjældne typer. Vi hørte derfor Marcus Vikkelsøe, om han havde set nogle sjældne typer i Odense, men han havde desværre en lidt trist nyhed.

”Så en electrabuzz den anden dag, men har ellers fundet en pyrogon og jinx. For det meste er det mere standard pokémoner, der er her i Odense,” siger Marcus Vikkelsøe.

Instinct regerer

Ud over at tænke på hvor man får pokéballs og pokémoner, skal man også overveje, hvilket af de tre hold man skal joine. I level 5 kan man ved at trykke på en af de mange gyms, der er i byen, vælge mellem Team Instinct (gult), Team Valor (rødt) og Team Mystic (blåt). Reelt set er der ingen forskel imellem de tre hold ud over farven, men det kan være en anelse besværligt at overtage og holde på gyms i byen, hvis man er på det hold med de færreste medlemmer. Her har Marcus Vikkelsøe et par klare tips til valg af hold i Odense.

”Helt klart Mystic der har de stærkeste medlemmer, men rød er godt med også. Gul er helt ude. Selv er jeg på rød, men ville helt klart gerne have været blå. Men da alle min venner var rød, joinede jeg dem,” siger Marcus Vikkelsøe.

Så hvis man gerne vil følge med strømmen er det en god idé at vælge rødt eller blåt hold. Tænker man i stedet, at man sagtens tage hele byen alene, så kan man jo vælge gult hold.

Slutteligt spurgte vi Marcus Vikkelsøe, om han havde nogle gode generelle tips til den nye pokémontræner, der bare gerne vil i gang.

”Man kan altid sætte sig ved en lure. Det er en god start. Også gemme så meget candy som muligt, da det vigtigste bare er at komme op i levels og først gå op i sine pokemons efter level 20.”

Fem hurtige Pokémonråd

1. Sæt dig i Munke Mose eller ved havnen, hvor der er mange pokéstops og ofte er sat lures op. Ellers er der oftest sat lures op rundt omkring i centrum i dagtimerne.

2. Gå ikke op i dine pokémoner, før du har ramt level 20

3. Tag en tur igennem gågaden, tag pokéstopsene, og klæk dine æg.

4. Brug Pogomap.dk for at finde ud af, hvor pokémonerne er

5. Brug Pokémon Gos facebook side for Odense

Pogomap 

Pogomap.dk er en tracker hjemmeside, der hjælper dig til at finde alle pokémonerne i dit nærområde. Du kan have hjemmesiden kørende på din browser på mobilen, samtidig med at du har Pokémon Go kørende, men du er selvfølgelig nødt til at skifte imellem de to. På hjemmesiden kan du i bedste Google Maps stil centralisere den på det punkt, hvor du står. Herefter vil alle pokémonerne inden for en radius af få kilometer dukke op. Endda med en lille timer, der viser, hvor længe pokémonerne er der, før de forsvinder. Du kan også fravælge de pokémoner, du ikke vil have skal dukke op på dit map, så du ikke behøver kigge på samtlige pidgeys og weedles i dit nærområde. Tilmed har hjemmesiden også en funktion til at finde pokéstops.

Facebook grupper

Alle større byer i Danmark har fået oprettet en facebookgruppe specielt til den enkelte by, hvor trænerne deler tips, gode steder til at fange pokémoner og prale med deres høje CBs. Odense er ingen undtagelse, og alle kan blive medlem af gruppen. Det er en god måde til lære at lokalområdet at kende og eventuelt finde andre, der spiller Pokémon Go. Du skal blot søge på Pokémon Go Odense på din facebook for at finde gruppen.

The following two tabs change content below.

Steven Vikkelsø Andersen

Skribent og redaktør
Redaktør og skribent på RUST. Læser bachelor i journalistik på SDU. Ud over RUST, skriver jeg for gaming.dk, er medredaktør på Branchen på journalisternes blad, Lixen og morgenvært på Odense Studenterradios morgenflade, Rundstykket.