Fredag aften blev det Years & Years til at vise, at de kan performere godt.  Det engelske band er på vej til at blive en stor succes og har netop modtaget prisen som “Årets Nye Udenlandske Navn” for albummet “Communion” til årets Gaffa-pris. Desuden er de også nomineret til Brit Awards som “British Breakthrough Act” og diverse andre kategorier.

Selvom bandnavnet måske virker lidt ukendt, så opdager man efter de første par takter, at man faktisk har hørt en del sange fra den engelske gruppe før. Den unge forsanger kommer op på scenen og er selv overrasket over, hvor meget publikummet hepper med på sangene.

Forsangeren Olly Alexander starter med at synge “King”, som det unge engelske band er mest kendt for. Folk rundt omkring hopper og synger med på nærmest alt det de kender. Det er uden tvivl, at bandet er ret populært i Danmark. Gruppen, der består af forsanger Olly Alexander, Mikey Goldworthy og Emre Türmen bliver i deres hjemland allerede fejret som det næste store band.

Både “King” og også sangen “Desire” er fra 2015 og publikummet tager men glæde imod den energifyldte performance fra Years & Years. Under hans optræden viser forsangeren også, at han kan lide at danse og bevæge sine hofter. Hæmninger er ihvertfald ikke til stede. Det der gør hele hans optræden så speciel er hans genkendelige meget feminine stemme. Blandingen mellem popmusik og elektroniske beat er med til at gøre hvert enkelt nummer til et danse nummer.

Især i anden halvdel formår bandet også at fange dem, der som regel ikke lytter til den slags musik, men folk hepper, klapper og hiver hænderne op i vejret. Den store opbakning er tydeligvis overraskende for den engelske gruppe. Fanbasen foran scenen er overraskende stor og i slutningen af bandets optræden kan forsangeren næste ikke fatte, hvor mange mennesker,der er kommet hen til scenen for at nyde deres musik.

Midt i mellem sangene kommenterer den 24-årige forsanger briternes valg om at forlade EU, det såkaldte Brexit, og undskylder for resultatet af torsdagens valgresultat.

Afsluttende kan der konkluderes at optræden fra Years & Years indtil videre har været den bedste på dag 2. Performance, sang og ikke mindst energi var helt enestående og opbakningen fra publikummet har indtil videre ikke været så stor som til de andre koncerter på denne dag.

Koncerten får seks ud af seks stjerner.

The following two tabs change content below.

Mark Venborg Eriksen

Redaktør på RUST. Studerer Statskundskab på Syddansk Universitet. Arbejder desuden med kommunikation i Odense Kommune og er medlem af Odense Studenterradios bestyrelse.