Festivalstemningen summer i Odense i denne uge, hvor programmet for den længe ventede Tinderbox-festival forudsiger både kvantitet og kvalitet; en lækker cocktail for musikelskere landet over. Som den anden artikel i rækken af tre præsenterer denne endnu en appetizer til festivallen med en række skønne – og blandede – hits fra de relevante bands.

Fredagens program er ligeså farverigt som torsdagens begyndende med den danske musiktrio Scarlet Pleasure, hvis hits er blevet flittigt spillet på P3 og P4 siden 2014. Her brændte de for alvor igennem med den ørehængende single Windy. Bandet har desuden fået stor ros for deres sceneoptræden, hvor de forstår sig på at komme ud til publikum. Nummeret Heat, som var den tredje mest spillede sang i dansk radio i 2015, er ligeledes at finde på playlisten – så der en rimelig chance for, at den rette Tinderbox-stemning bliver lagt.

For at repræsentere de sene 80’ere går The Sandmen på kl. 18.35, hvor de med deres lidt ældre rock-musik fyrer op for nostalgien. Dette lader sig bl.a. at gøre med hittet fra 1989 House in the Country. Men selvom bandet gennem tiden har haft nogle frafald af medlemmer, har de stadig formået at høste massevis af rosende bemærkninger hos diverse musikanmeldere. Så den nyeste sammensætning af bandet kan næppe siges at gøre de danske (såvel som de udenlandske) rock-elskere mindre tilfredsstille.

Hvis du er glad for enderim kan nummeret Vi Tager Fuglen på Dig af Malk de Koijn gøre dig glad i låget. Nummeret er et glimrende billede på rapgruppens kunstneriske stil, der bærer præg af en kombination af amerikansk hiphop-kultur og ældre danske udtryk. Uden tvivl et besøg værd.

Fest, fest, fest. Det bliver der på Magicbox kl. 22.30, når den svenske dj med scene-navnet Otto Knows fyrer op for en farverig stemning, hvilket lader sig gøre med hits som Dying for You og Next to Me.

Det sidste band, der indtager Blå Scene på andendagen er Dizzy Mizz Lizzy, som i 2015 begyndte at give koncerter igen – til stor glæde for de danske rock-elskere. Fra deres nye album Forward in Reverse har de særligt hittet med Made to Believe. Man går desuden aldrig forkert af gamle klassikere som Silverflame og Love is a Losers Game.

Dagen rundes af med Volbeat, der går på kl. 01.00 på Rød Scene, hvor de giver den gas i heavy metal-genren. Her får man mulighed for at opleve bandets nye bassist Kaspar Boye Larsen, som efter sigende ikke skulle gøre noget som helst dårligt for kvaliteten – nærmere tværtimod. Så gå endelig ikke glip af at besøge Rød Scene inden du forlader pladsen!

Nedenfor finder du den kronologiske liste med størstedelen af fredagens kunstnere repræsenteret; en lækker opvarmning til Tinderbox 2016’s andendag!

Billede af Pataman – https://goo.gl/AG5oZ7

The following two tabs change content below.

Anni Møllemand

Nyeste indlæg af Anni Møllemand (se alle)