Med psykedeliske rocktoner har Fribytterdrømme ætset sig ind på den danske rockscene. Fælles for de syv forskellige syrerockere er, at de kommer fra den fynske by Svendborg.

Med sig i guitarkassen har Fribytterdrømme debutpladen ”Labyrintens Farver”. En skive, der samler og forener de syv forskellige musiker i en fælles musikalsk åre.

Svendborg som identifikationsfaktor

Fynske Fribytterdrømme har i løbet af foråret været på turné rundt omkring i landet. Bandets såkaldte ” Tour: ”Vi skal længere ud” startede den 1. april med en udsolgt koncert i Svendborg. Byen, hvorfra Fribytterdrømme har sine musikalske rødder og identitet:

”Svendborg har været en stor identifikationsfaktor for os i de tidligere år, og er det stadig den dag i dag. Det er der vores rødder ligger. Derfor var det specielt at starte turnéen dernede, ” forklarer forsangeren Lau Pedersen.

På trods af Fribytterdrømmes fynske ophav, er bandet blevet dannet i København. Efter at Lau Pedersens band ”No Saints Underground” var gået i opløsning, valgte forsangeren at kontakte de bedste musikere, han kendte.

Musikere, som alle kendte hinanden fra Svendborg, hvor de hver især spillede i forskellige bands. Udover at musikerne var fra Svendborg, var de alle sammen bosat i den danske hovedstad.

Her blev et par telefonopkald til en musikalsk hæfteklammer, der forenede de syv svendborggensere i et rockband. På Grønjordskollegiet på Amager blev de første rocktoner på guitaren slået an i år 2011. Toner, der senere skulle blive til Fribytterdrømmenes musikalske lydprofil, der byder på sange som ”Kosmonauten”, ” Himmellegemer” og ”De Konstruerede”

Tom Kristensen i dansk syreregn

Bandet består af to lærer, en robotteknologistuderende, en pædagogstuderende, en medievidenskabsstuderende og en koncertafvikler fra spillestedet VEGA. Selv er forsanger Pau Pedersen pædagogmedhjælper, men har studeret litteraturvidenskab på Syddansk Universitet i Odense.

Med inspiration fra 70’er bands som blandt andet Steppeulvene og The Doors har de syv forskellige bandmedlemmer kastede sig over dansksproget psykedeliske rockmusik.13199533_854066344737513_1389982924_o

Fribytterdrømme har opkaldt deres bandnavn efter digtsamlingen ”Fribytterdrømme” af Tom Kristensen. En digter, som endte sine dage på Thurø tæt på Svendborg. Ifølge forsangeren var bandnavnet en vigtig identifikationsfaktor:

”Det var meget samlende. Det var det, navnet gav os fra starten. Et sammenhold i bandet, som vi har arbejdet en lille osteklokke op omkring, ” forklarer Lau Pedersen om bandnavnets betydning.

Ikke et rendyrket stilprojekt

Selvom teksterne på debutpladen ” Labyrintens Farver” er skrevet af forsangeren Lau Pedersen, er gruppedynamikken i topform, når bandet producerer musik:

”Der er rig mulighed for at sætte hinanden lidt til dørs og udfordre hinandens ideer, så det ikke bliver et rendyrket stilprojekt. ” forklarer Lau Pedersen og fortsætter:

”Når først grundideen er der bliver den sprængt i tusinde stykker fra forskellige vinkler”

Ifølge forsangeren afspejler titlen ”Labyrintens Farver” bandets arbejdsmetode. En kreativ arbejdsmåde, hvor hvert medlem er fælles om at bidrage til bandets musikalske farvepallet med ideer og inputs.

Efter koncerten i Odense den 12 maj er Fribytterdrømme klar til at svinge den kreative farvepensel på ny . Sammen går de syv rockmusketerer i musikstudiet for at indspille deres andet studiealbum.

Et plade med klassisk Fribytterdrømmelyd krydret med toner fra halvfemsernes psykedeliske musikbølge. Ifølge forsangeren Lau Pedersen har bandets andet album et nostalgisk tilbageblik, der rammer musik produceret fra år 1967 til år 1991.13214379_854066378070843_331945745_o

Siden Fribytterdrømmes debutalbum i år 2015, som blev indspillet i løbet af tretten dage, har rockdrengene oplevet en personlig udvikling som band:

”Vi kender hinanden endnu bedre. Vi har en masse oplevelser sammen, som vi ligger over i det, at vi i forvejen kendte hinanden. Så vi er helt klart blevet tættere, ” siger forsangeren i Fribytterdrømme, der forklarer at erfaringerne også er blevet høstet igennem de koncerter bandet har spillet igennem tiden.

Tilbage til Fyn

Med en stak danske koncerter i bagagen er nerverne på plads og selvtilliden i orden, når drengene indtager scenerne på diverse spillesteder i Danmark. Her er tillid mellem de forskellige bandmedlemmer en vigtig koncertelement ifølge forsangeren:

”Det er en del af gamet, at man har tillid til, at man kan de ting vi laver og kan finde ud af det sammen. Der er også bare de helt små ting, som øjenkontakt eller gestus, som viser, hvor man har hinanden, hvilket er nyttigt til den type musik vi spiller, som godt kan være lidt flyvsk, ”forklarer Lau Pedersen.

Sammen indtager Fribytterdrømme Postens koncertsal den 12. maj sammen med syrerockbandet De Underjordiske. En koncert, hvor de syv rockdrenge kommer hjem til Fyn med et psykedelisk rockbrag.

The following two tabs change content below.