Fire unge kandidatstuderende i Idræt og Sundhed har fået støtte fra Odense Kommunes projektpulje til at udvikle en idé til en reel app MoveJam, der bliver lanceret den 1. august.

Et team på fire fik i forbindelse med faget Idræt og Design på kandidatuddannelsen til opgave at lave et produkt, hvor der både skulle indgå idræt og innovation. Teamet består af Christina Meisner Jørgensen, Laura Poulsen, Marie Messell og Mikkel Hviid. Alle fire er på 2. semester af deres kandidatuddannelse.

”Det var i slutningen af efteråret 2015, det startede. For mig var det et meget anderledes fag, der stillede store krav til vores kreative tankesans,” fortæller Mikkel Hviid.

Faget Idræt og Design var meget anderledes, og de studerende havde ikke set det komme.

”Det var i slutningen af efteråret 2015, det startede. For mig var det et meget anderledes fag, der stillede store krav til vores kreative tankesans,”  – Mikkel Hviid.

Teamet består af Christina Meisner Jørgensen, Laura Poulsen, Marie Messell og Mikkel Hviid er allerede blevet tilknyttet SDU Cortex Lab  Foto: Steffen Berg Klenow

Teamet består af Christina Meisner Jørgensen, Laura Poulsen, Marie Messell og Mikkel Hviid er allerede blevet tilknyttet SDU Cortex Lab
Foto: Steffen Berg Klenow

I forbindelse med faget skulle de udvikle et produkt eller en idé med en samarbejdspartner, der for dem blev Odense Kommune.

”Sammen i gruppen var vi meget hurtigt enige om, at det skulle være en app, der blandt andet indbefattede noget fysisk aktivitet og noget socialt samvær. Det var de to hovedpunkter, vi havde besluttet os for,” uddyber Mikkel Hviid.

En app under udvikling

Gruppen startede med at lave en prototype i forbindelse med faget. Den endelige version til brug for interesserede er under udvikling og skal lanceres til studiestart.

”Der er en del grupper på Facebook, men det er svært for den enkelte studerende at få et overblik over dem alle sammen,”  – Mikkel Hviid.

MoveJam skal samle fysiske aktivitetsudbud i Odense. Interesserede kan tilmelde sig events eller oprette deres egne og invitere andre til at komme med.

”Der er en del grupper på Facebook, men det er svært for den enkelte studerende at få et overblik over dem alle sammen,” forklarer Mikkel Hviid.

Hele idéen med faget gik ud på at komme fra idéen til handlingen. De startede med at lave en prototype af app’en under fagets forløb. I slutningen af forløbet begyndte holdet at søge nogle penge, for at se om de kunne komme videre med deres produkt, og om der var et marked for det.

”Grunden til det var, at Odense Kommune havde meldt tilbage, at de synes, at det var et rigtig interessant produkt. Så vi prøvede at søge Odense Kommunes udviklingspulje og søgte om 80.000 kr. for at komme i gang med det her projekt og få udviklet app’en,” forklarer Christina Meisner Jørgensen.

Appen vil være klar til studiestart i september  foto: Steffen Berg Klenow

Appen vil være klar til studiestart i september
Foto: Steffen Berg Klenow

Efter eksamen og julieferie fik holdet et positivt svar fra Odense Kommune og tildelt 100.000 kr. til at udvikle deres app. Pengene skal bruges til at udvikle app’en og markedsføre den senere i forløbet.

”Lige nu sidder vi og har møder med forskellige programmører, som potentielt kan udvikle det,” siger Mikkel Hviid.

Fra idrætsstuderende til iværksættere

Selvom de fire ikke har siddet med deres projekt i lang tid, er de allerede blevet tilknyttet SDU Cortex Lab i starten af marts. Logoet er på plads, og nu går det hurtigt fremad. Om et par måneder skal deres app MoveJam være tilgængelig.

Så vi prøvede at søge Odense Kommunes udviklingspulje og søgte om 80.000 kr. for at komme i gang”  –  Christina Meisner Jørgensen.

På trods af at hele realiseringen af projektet skete tilfældigt, så er de allerede nu sikre på, at de også i fremtiden vil arbejde med iværksætteri.

”Jeg vil rigtig gerne udvikle noget. Et eller andet. Jeg kunne godt tænkte mig at arbejde med noget som Start Up og iværksætteri, men jeg vil indrømme, at det har været en underlig mavefornemmelse i starten, fordi du går fra en idé, og lige pludselig får du 100.000 kr. tildelt til videreudvikling,” uddyber Mikkel Hviid.

Ifølge Mikkel Hviid er iværksætteri en god mulighed for at komme ind til det virkelige iværksætterliv.

”Jeg synes virkelig, at det er ret spændende at arbejde med iværksætteri, og samtidig er det en god mulighed for at lære en masse omkring Start Ups,” uddyber han.

Ligeledes synes Christina Meisner, at hun vil arbejde med iværksætteri fremadrettet.

”Nu har vi fået de her penge, og så er vi også blevet enige om i gruppen, at vi nu skal gå det hele vejen. Man har også en vis forpligtelse, nu når man har søgt penge. Vi skal nu fuldføre det, som vi har aftalt med kommunen,” forklarer hun. 

Idéen udsprang fra faget "Idræt og Design" Foto: Steffen Berg Klenow

Idéen udsprang fra faget “Idræt og Design”
Foto: Steffen Berg Klenow

Selvom de ikke har arbejdet med deres produkt i lang tid, så kan begge forstille sig at arbejde med iværksætteri efter endt uddannelse.

”Hvis du havde spurgt mig for et år siden, så havde jeg sagt nej. Men nu sidder jeg både med MoveJam på SDU Cortex Lab, og samtidig har jeg også noget andet kørende ved siden af, så jeg er meget i det miljø og synes, det er en spændende verden at være i. Jeg vil ikke lægge det helt fra mig, og jeg kan sagtens se mig selv i en eller anden form af iværksætteri,” lyder det fra Mikkel Hviid.

Det samme synes Christina Meisner, der heller ikke havde overvejet iværksættervejen, før MoveJam kom ind i billedet.

”Jeg havde ikke tænkt tanken, før vi havde haft det her fag. Men jeg synes, at faget har været et godt springbræt, så man måske tør kaste sig ud i det,” siger hun.

Samle studerende til fysisk aktivitet

Hele idéen med deres app udsprang af, at de syntes, at der i forvejen var en del Facebook-grupper, hvor studerende kan finde forskellige events omkring fysisk aktivitet.

”Men det er svært for den enkelte studerende at få et overblik over dem alle sammen, så vores tanke var at forsøge at samle alt det her på en platform, hvor folk både kan tilmelde sig forskellige events, om det så er dans eller parkour. Samtidig kan man også oprette sig og sine egne events. Man kan sige, at man tager en løbetur på fredag og så spørge de andre medlemmer: ”Er der nogen, der vil løbe med?” fortæller Mikkel Hviid.

Interesserede studerende kan tilmelde sig alt det, som de gerne vil lave.

”Idéen er at give et overblik over, hvilke slags tilbud der er for fysiske aktiviteter i byen, og hvem der tilbyder hvad, og dermed er det lidt nemmere at komme i gang med fysisk aktivitet,” uddyber Mikkel Hviid.

Foto: Steffen Berg Klenow

Foto: Steffen Berg Klenow

”Jeg havde ikke tænkt tanken, før vi havde haft det her fag. Men jeg synes, at faget har været et godt springbræt, så man måske tør kaste sig ud i det”

Da Christina Meisner flyttede til Odense i september 2015, oplevede hun også selv, at hun gerne ville dyrke fysisk aktivitet herunder holdsport, men hun kendte ikke nogen, der kunne være interesseret.

”Derfor tror jeg, at det er rart at have nogle at komme ud og lave fysisk aktivitet sammen med. Jeg ville dengang gerne haft nogle at spille basketball sammen med en gang imellem. Men dengang kendte jeg ikke nogen, og så havde jeg ikke mulighed for at komme ud og dyrke fysisk aktivitet. Jeg kunne dengang helt klart mærke et behov for en platform til interesserede,” uddyber Christina Meisner.

De fire idrætsstuderende kunne også genkende problemet fra folk, når de har lavet brugerundersøgelser, og samtidig har de bemærket, at der er potentiale for et marked inden for deres app.

Vigtigheden af god markedsføring

Op til studiestart til september vil gruppen lave en god markedsføring af MoveJam.

”Vi snakkede om at stå nogle steder, også rundt i byen, og lave reklame ved at uddele flyers, og vi skal også markedsføre på de sociale medier. Jobbet ligger helt sikkert hos os med at få lanceret den her app og markedsføre den godt nok,” forklarer Christina Meisner.

Efter de fik tildelt pengene, begyndte de at researche mere og opdagede andre apps, der ligner deres.

”Der er noget konkurrence, og min opfattelse er, at jeg aldrig har hørt om de her apps før, så de har ikke gjort det nok, tænker jeg. Så min tanke er, at vi bare skal være bedre end dem,” fortæller Mikkel Hviid.

Måden, app’en er bygget op på, forudsætter også, at der er en del brugere, da mange af aktiviteterne skal oprettes af brugere. Dermed er god reklame meget vigtigt for app’en, der kommer til at være gratis og dermed også skal tiltale de studerende og unge generelt.

App’en, der har fået navnet MoveJam lanceres den 1. august, og de fire studerende er i fuld gang med at mødes med programmørerne for at fuldføre projektet.  

”Det har været meget spændende at gå fra at have en idé og til virkeligheden. Og den proces tror jeg virkelig ikke, man skal bare tage for givet. Den kan være frustrerende, men jeg tror bare, det handler om at gribe de ting og input, man får og så gå med det, som man føler der er rigtigt,” afslutter Mikkel Hviid.

The following two tabs change content below.