Bandet Scarlet Pleasure er i denne måned på minitourné i Danmark. I går var det Posten i Odense, der fik besøg af R&B trioen. Et visit, hvor poptonerne tiltrak et ungt kvindesegment, der kvitterede med højlydte hvin og en enkelt BH.

Den store scene på Posten ligger beklædt i mørkeblåt scenelyst. Foran hegnet til scenen i koncertsalen står helt unge piger i en stor stime. Siddende på fleecetæpper på timer før spillestedet åbnede dørene, har en flok unge piger ventet foran indgangsdøren i støvregn. Nu står de tålmodigt foran scenen og venter på at aftens hovedpersoner skal indtage scenen.

Funky flødemusik fra soveværelset i sommersol

Lyset slukkes i salen, hvilket medfører utallige pigeskrig. Med lynets hast brager forsanger Emil Goll, bassist Alexander Malone og trommeslager Joachim Dencker ind på scenen sammen med tilhørende bandmedlemmer.  ”Odense, er i klar på at feste?” lyder det fra den lyshårede forsanger, der fra første strofe har publikummet i sin hule hånd, som fra første tone danser til tonerne af Scarlet Pleasure.

Foto: Louisa Rieck

Foto: Louisa Rieck

Flødemusik er det ord forsangeren under koncerten bruger til at beskriv bandets musik med. Fløden til aftenens koncert består af sange fra albummet ”Mirage” kombineret med singlerne ”Heat” og ”Wanna Know”, som publikum alt sammen lapper i sig.

Udover at publikum klapper om kap med bandets trommeslager under nummeret Under the palm, bryder publikum og bandet ud i en fællessang under det røde scenelys. En sang, som karakteriserer soveværelsets aktiviteter, som er alt andet en pudekamp.

Popmusik svinger i luften og med et forvandles koncertsalen til en varm sandstrand i en december måned: ”Vil I ikke med til Tenerife? ” kommer det fra Emil Goll, der danser rundt på scenen og uddelegere highfives til de mange hænder, der strækker sig op mod scenekanten. Scenelyset er som en gigantisk farvepalet, der indikerer sydens tropiske farver, mens lyden fra synthesizeren giver associationer i retningen af et undervandsunivers væk fra de danske farvande.

Kickflip, kærlighed og brunsvigerkor

Selvom det ikke er øl, der bliver solgt mest af til de unge koncertdeltagere, er de unge mennesker beruset af kærlighed til Scarlet Pleasure. Udover at utallige telefonkameraer danner en sky over publikums hoveder, laver publikummet sammen med bandet et såkaldt ”instagrammoment”, hvor forsangeren får publikum om at tænde lyset på deres telefoner op mod scenen, mens forsangeren under et andet nummer springer ud i en guitarsolo. Selvom koncerten er båret af bandets egne sange, er bandet ikke bange for at krydrer aftens underholdning med covernumre. På setlisten har bandet inddraget Razz’ kickflipper, som vandt børnenes MGP i år 2002. Et nostalgisk øjeblik, hvor selv det helt unge publikum rapper med på første vers.

Foto: Louisa Rieck

Foto: Louisa Rieck

Udover at R&B trioen opfordrer det odenseanske publikum til at klappe i takt og lave hip hop tegn til covernumret af Beyonce’s ”Crazy in Love”, som om det var en brunsvigerdej, der skulle æltes i HC – Andersens fødeby, inddrager Emil Goll den fynske kagespecialitet i sangen ”Windy”. Her går koncertdeltagerne fra at være et publikum til at blive forsangerens såkaldte brunsvigerkor, der skråler med på teksten ”My mind” i sangen ”Windy”.

”Pleasure” til alle

Der er dømt charme og selvtillid fra Scarlet Pleasure ved koncerten i Odense. Udover at Emil Goll flere gange rækker en hånd ned mod det hvinende publikum hopper han to gange ned fra scenen for at få fysisk kontakt med de odenseanske piger, der kvitterer med højlydte skrig. Bassisten og forsangeren hopper rundt på scenen under nummeret ”Nightcap/ the one” og udveksler flirtende blikke til det odenseanske publikum, hvilket resulterer i røde kvinder og pigefnis i koncertsalen. Meget publikumsfokuseret udnytter bandet pladsen på den store scene for at alle koncertdeltagerne kan få et glimt af bandet. Bassisten Alexander Malone skifter jævnligt sin placering, mens forsangeren Emil Goll når ud til alle scenens afkroge for at hilse på sit publikum. Selv trommeslageren Joachim Dencker bliver under et andet nummer via hjul under trommesættet fysisk hævet frem på scenen til begejstring for scenens publikum. Men det er ikke kun publikummet, der blev hilst på. Efter introduktion af bandets nye guitarist bliver der lavet en særlig hilsen til guitaristens mor, der står blandt publikummet. En hilsen, som bringer smilet frem hos det odenseanske publikum, der udbryder i en klapsalve.

 

Foto: Louisa Rieck

Foto: Louisa Rieck

Heat og flyvende bh til afsked

Scarlet Pleasure er på miniturne i Danmark, hvor de allerede efter aftenens koncert drager videre imod storbyerne Aalborg og Århus, som de gæster den 11. og 12 december. Som en souvenir fra det odenseanske publikum kaster en koncertdeltager en sort bh op på scenen under sangen ”Windy”.

Selvom stort set alle bandets sange er repræsenteret ved koncerten, vil publikum ikke sende bandet afsted inden, at de har spillet et specielt nummer. Efter bandets sidste nummer står de unge piger trampende og klappende råber op i mod scenen, der er tom og mørklagt. I stedet for at råbe det klassiske ”Ekstranummer” råber de ”Heat, heat, heat”, som er navnet på bandets single, der udkom i sommer. Det er dog også sommerens hede, som sangen bringer frem hos de unge kvinder. Der bliver danset sunget og hujet til at bandet forlader scenen efterfulgt af utallige odenseanske pigeskrig.

The following two tabs change content below.