SDU Idræt har netop har fået australsk fodbold på programmet, og de odenseanske piger er ikke til at spøge med. De var nemlig med det danske kvindelandshold til EM i Kroatien den 10. oktober, hvor de vandt sølv.

SDU Idræts kvindehold Denmark Valkyries i amerikansk fodbold vandt sølv ved europamesterskabet Euro Cup 2015 i Kroatien. Denne indsats er volsom imponerende, da vi i Danmark kun har haft australsk pigefodbold i 2 år. Odense er pioner i forhold til sportsgrenen, da byen har Danmarks eneste klub. Odenses pigehold Odense Lionesses er derfor Danmarks landshold til internationale turneringer.

Træning med drengene

I 2014 besluttede en gruppe piger fra Odense at prøve australsk fodbold. Den eneste klub i byen, Odense Lions, havde dog ikke et pigehold, da sporten i Danmark på dette tidspunkt kun blev spillet af herrehold. Det tog dog ikke modet fra pigerne, der i stedet begyndte at træne sammen med drengene. Hurtigt kom flere piger til, og snart var de nok til at have deres eget hold. Der blev derfor oprettet en Nordisk Kvinde Liga, hvor pigerne fik kampe mod de to pigehold i Malmø og Helsingborg. Pigefodbold var kommet til Odense og Danmark. 

Foto: Odense Lions

Foto: Odense Lions

Overraksende indsats

Der var ikke mange, der troede, at de danske piger skulle gøre det store væsen af sig til Europamesterskabet. Alligvel gik pigerne ubesejret igennem gruppespillet, hvor de slog Norge og værtsnationen Kroatien. I semifinalen blev Frankrig slået med en imponerende indsats fra de danske piger. Desværre voksede træerne ikke ind i himlen, og i finalen måtte pigerne se sig besejret af et meget velspillende engelsk hold.

Det ændrer dog ikke på, at sølvmedaljen er det største, der er sket for australsk kvindefodbold i Danmark. De odenseanske piger kan derfor være utrolig stolte over den flotte præstation og bruge sejren i deres og australsk pigefodbolds videre udvikling.

The following two tabs change content below.

Morten Merhøj Nielsen

Nyeste indlæg af Morten Merhøj Nielsen (se alle)