Odense er en cyklisternes by, derfor blev der før festivalens start alle dem, der kunne, opfordret til at cykle ned til Tusindårsskoven. Bikebox er den store cykelparkering på Tinderbox, der tager imod din cykel til højre for hovedindgangen. Men er der nu også nok plads?

Hver aften klokken 1.00 var det de sidste to dage en kamp at få hivet sin cykel ud af stativerne fra Bikebox. Men i det mindste var der en mulighed for at få stillet sin cykel et sted, hvor den med høj sandsynlighed ikke vælter. Dog de forgange to aftener var det tydeligt at se, at mange cyklister blev nødt til at stille deres cykel udenfor Bikebox på grund af plads mangel. Også på vejen der førte til hovedindgangen var der langs med træerne fyldt med cykler, der bare var blevet stillet på venstre side. En del cykler var desuden også væltet lå nu på jorden.

Dem, der kom tidligt om dagen, fandt en god plads til deres cykel, mens andre blev nødt til at stille deres cykel udenfor Bikebox på grund af pladsmangel.

Foto: Louisa Rieck Marie Bang og Stine Grønbæk

Foto: Louisa Rieck
Marie Bang og Stine Grønbæk

RUST har mødt to, der har været med hele weekenden og har hjulpet til med at guide folk til en cykelplads.

Marie Bang og Stine Grønbæk arbejder begge to for Cyklisternes By Odense, der hører ind under Odense Kommune. Begge to har haft vagter de to forgangne dage. Om eftermiddagen havde de i dag en kort pause og vi fik lov til at snakke med dem under deres pause.

“Selvom vi kan nyde vores pause nu, så skal vi sikkert hjælp i løbet af den tidligere aften,” fortæller Marie Bang.

Tinderbox Festival spurgte Odense Kommune om frivillige og det blev så blandt andet Marie Bang og Stine Grønbæk. Sammen med andre frivillige som Tinderbox selv har skaffet, så har man stået hele weekenden og været cykelguide uden foran hovedindgangen.

For få frivillige

Under selve festivalen har der dog været lidt presset.

“Der har været nogle tidspunkter om dagen, hvor vi ikke var nok frivillige og det har været meget presset, men det var til at forvente, da det var første gang for Tinderbox Festival”, fortæller Stine Grønbæk.

Begge mener dog, at det hele kommer til at køre bedre næste år.

“Hele festivalen bliver evalueret og alle ting bliver overvejet, så det kommer til at køre bedre næste år. Man skal også huske på, at det er første gang, at denne festival bliver afholdt og ellers synes jeg at det hele er gået helt fint”, fortæller Marie Bang.

Pladsmanglen i Bikebox er begge to dog klar over.

“Bikebox har ikke været stor nok. Hvis der havde været mere plads, kunne man sagtes have undgået, at folk skulle stille deres cykler langs med vejen”, afslutter Stine Grønbæk

 

 

The following two tabs change content below.