I mere end to år har Syddansk Universitetsbibliotek i Odense været en stor byggeplads. Store dele af biblioteket har været afskåret offentligheden og de studerende har været tvunget til at tage sideindgangen. Men nu er biblioteket klar. Efter to års byggerod – og en regning på 100 millioner kroner – åbner det nye bibliotek dørene op til spritnye faciliteter tirsdag den 3. marts – på deres 50 årsdag.

Det har i alt taget fire år at forvandle Syddansk Universitetsbibliotek. Bogreoler har skiftet plads. Nye borde og stole er kommet til. Og en væsentlig udbygning er tilføjet.

På tirsdag bliver det endelig resultatet så afsløret. Biblioteket har både fået en omfattende renovering samt nye lokaler. I alt bliver der 1000 studiepladser til læsning – en fordobling i forhold til tidligere tider.

På baggrund af et øget behov for at studere i SDU’s grå betonbygninger har biblioteket udvidet denne service. Fremover vil en tredjedel af bibliotekets område være tilgængelig døgnet rundt – og bibliotekets områder vil blive opdelt i syv forskellige kategorier – fra grupperum, hvor der kan diskuteres til den store guldmedalje, til læsesale med fokus på stilhed og koncentration.

Se billeder fra det nye bibliotek her.

Fokus på det digitale

Biblioteker indeholde bøger. Mange bøger. Men på SDU er en del nu blevet frasorteret, da det digitale ligger i fokus. Flere undervisere henviser i deres læseplaner til tekster fra nettet, hvor de studerende så selv skal hentet dem fra Universitetsbibliotekets hjemmeside.

Udover den omfattende renovering er der også kommet en 2. etage til selve biblioteket. Renoveringsprisen ligger på den nette sum af 100 millioner kroner.

Grunden til, at biblioteket åbner netop den 3. marts er, at det også er bibliotekets 50 årsdag. Det bliver fejret med gaver til de første 500 studerende. Så kig forbi fra klokken 12.

The following two tabs change content below.