PORTRÆT. Syddanske Studerende holder tirsdag deres årlige generalforsamling. Her skal der vælges en ny formand, da den nuværende træder af. 24-årige Andreas Munk Jensen har været formand for Syddanske Studerende i et år og kan se tilbage på et år med det højeste antal samlede stemmer nogensinde til et SDU-valg samt oprettelsen af den populære kaffekæde Starbucks på Campus – den første af sin slags i Odense. Motivationen for at gøre en forskel for de studerende har altid været hos ham – derfor stopper hans engagement hos Syddanske Studerende ikke selvom han stopper som formand tirsdag. 

Andreas Munk Jensen går for det meste i jakkesæt, da han ved, at det virker imponerende over for kvinder. Når han kommer ind i lokalet smiler han til enhver og hilser på alle. Man kunne sagtens forestille sig, at Andreas er en af de få mennesker i verden, som vågner med et smil, når vækkeuret ringer om morgenen.

Det er præcis ét år siden Andreas Munk Jensen indtog den betydningsfulde post som formand for SDU’s største studenterforening, Syddanske Studerende. Han har stået med meget ansvar og har arbejdet med stor engagement, og har ofte været til møder med universitets ledelse. Han har diskuteret og været de studerendes stemme. Skabt et bedre studiemiljø, kæmpet mod dimensioneringen og især været med til at starte projektet “De Studerende i Centrum”. Især rektor for Syddansk Universitet, Henrik Dam, har han haft en del møder med. Henrik Dam beskriver Andreas som en meget dygtig og værdsat formand for Syddanske Studerende, der i 2014 har haft stor indflydelse på udviklingen af Syddansk Universitet i stort og småt.

– Som formand er han kendetegnet ved en skarp analytisk sans, stærke visioner og en konstruktiv tilgang til samarbejdet med universitet. Det har ført til et godt og tillidsfuldt samarbejde, og på initiativ fra blandt andet Syddanske Studerende er der blevet iværksat en række initiativer, der også i årene efter hans tid som formand vil gøre SDU til et endnu bedre sted at studere, siger rektor Henrik Dam.

Andreas startede som bestyrelsesmedlem i 2013.  Han havde meldt sig ind i Syddanske Studerende efter, at han havde læst om foreningens arbejde og allerede dagen efter fik han en invitation til generalforsamlingen. Det gik pludselig meget hurtigt, men samtidig syntes han, at det hele var meget interessant.

– Jeg syntes, at det var et meget spændende og interessant arbejde som Syddanske Studerende gjorde og derfor tog jeg til generalforsamlingen. Der var både positive ting, men også emner, hvor man kunne forbedre noget, fortæller Andreas Munk Jensen.

Foto: Marita ÀRogvi

Foto: Marita ÀRogvi

Til mødet var Andreas Munk Jensen især interesseret i, hvordan Syddanske Studerende stillede sig i forhold til studerende, som ikke føler sig engageret i deres studie. Det var også grunden til, at han tog sin bachelor på to år. Han ville væk fra dem, som ikke var interesseret i at være en god og ambitiøs studerende og derimod var “dovne studerende”. For ham var det et af de største problemer på universitet. På generalforsamlingen bliver han overbevist om, at Syddanske Studerende gør et godt stykke arbejde, men han påpegede allerede dengang, at der var en del ting, man kunne forbedre. Under selve generalforsamlingen manglede de en kandidat til bestyrelsessuppleant og det var så Andreas, de andre pegede på. Han var ifølge de fleste den bedst egnede person til posten.

– Jeg havde en meget stort interesse i at være suppleant, men jeg var i gang med at læse to semestre samtidig og havde 60 ECTS-point jeg skulle nå. Så jeg sagde, at arbejdsopgaven ikke måtte være alt for tidskrævende, fortæller Andreas Munk Jensen.

Det var den ikke og Andreas Munk Jensen blev også en aktiv suppleant og var med til alle møder. Et halvt år senere blev han så fuldbyrdet medlem, da en person valgte at gå fra. Chancen kom og han var pludselig med til at drøfte vigtige ting på vegne af de studerende. Blot tre måneder senere skulle der vælges en ny formand til generalforsamlingen 2014. Andreas var fristet, men tiden var stadig knap.

– Jeg vidste godt, at jeg måske burde stille mig op som kandidat, men jeg havde egne iværksætter projekter, som jeg meget gerne ville fokusere på, fortæller Andreas Munk Jensen.

Efter lidt tænketid sagde han dog ja, men var samtidig klar over,  at den betydningsfulde post som næstformand kun havde én egnet kandidat – Klaus Rose.

– Jeg gik hen til ham og sagde, at hvis jeg skulle være formand og gøre det arbejde, så skal det være med dig, siger Andreas Munk Jensen.

– Selvom Andreas og jeg har kendt hinanden i to år nu, havde vi i starten af formandskabet en del hidsige diskussioner om, hvilken retning foreningen skulle stå. I starten blev jeg nødt til at sige flere gange til ham, at han tog beslutninger på vegne af de studerende og måtte glemme sine egne holdninger, fortæller Klaus Rose.

Derefter fulgte generalforsamlingen i februar 2014  og Andreas Munk Jensen endte med formandsposten. Nu er et år med ansvar gået. Men Andreas’ ønske om et forbedret SDU stopper ikke her. Derfor vil hans afgangstale til den kommende generalforsamling tage udgangspunkt i Syddanske Studerende og fremdriftsreformen. Der er ifølge ham meget fremdrift i foreningen, men resultatet er, at dem som står i spidsen er på nedsat tid i deres studie. Han har taget 10 ECTS-point hvert semester og burde have været færdig med sin kandidat i Cand. merc. i strategi og organisation her til sommer, men han er tidligst færdig næste år til sommer. Men Andreas kan godt lige at studere og arbejde med det han gør i Syddanske Studerende og det giver ham den frihed, som han er ret glad for:

– Jeg kunne sagtens finde på at studere så længe som jeg overhovedet kan. Jeg havde ikke noget imod, hvis det blev halvandet år eller to mere.

En person med fokus

Arbejdet for Syddanske Studerende har været meget vigtigt for ham, og han føler derfor ikke, tiden er spildt, selvom studiet er blevet forskudt en smule.

– Om jeg får færdiggjort mit studie til tiden er ikke noget jeg tænker over nu, fordi jeg ved, at jeg vil nok komme til at give noget tilbage til samfundet, siger Andreas Munk Jensen.

For ham har året som formand være meget lærerigt, da han har kunne anvende det, han har lært på studiet. Han kan lide at ændre og forbedre ting. At det også ser godt ud CV’et spiller ikke den store rolle. 

– CV’et koger vores bedrifter ned til noget for simpelt. Man skriver det ned på fire sider og tænker, det var det. Jeg ser posten først som noget jeg selv kan lære af. Jeg vokser af det og bliver mere dygtig og klogere. At det så i sidste ende står på CV’et er for mig ikke det vigtigste, fortsætter han.

Ambitiøs og målrettet

Foto: Louisa Rieck

Foto: Louisa Rieck

Klaus Rose og Christian Møller Jakobsen fra Syddanske Studerende har kendt Andreas i forholdsvis lang tid nu. De kunne allerede i starten fornemme, at Andreas var klar til formandskabet og det arbejde, som ventede foran ham. En kalkuleret person, der ikke bliver forskrækket, når der er 20 mails, der venter på at blive besvaret.

– Han var klar over, at der ventede en del arbejde og møder, men han har haft en plan hele tiden. Han har lært at lytte til andre og føre konstruktive diskussioner, fortæller Klaus Rose.

Arbejdsbyrden er stor, men motivationen om at at gøre en forskel for de studerende har været større. Han har fra starten af sit studie været en meget fokuseret og forbedret person og tog sin bachelor på to år.

– Han var den irriterende type på studiet, som altid sad foran og kom med den ene og den anden kommentar, men det han sagde, havde altid en pointe og det faglige var med. Han tog sin bachelor på to år, men nu tager han kandidaten på fire år, siger Christian Møller Jakobsen med et glimt i øjet.

Han er god til at diskutere, men bliver sjældent vred. Den loyale, ambitiøse person, der har lært at penge ikke er alt, og at man som formand skal træffe beslutninger på vegne af de studerende.

Christian og Klaus tror, at Andreas efter sit studie sikkert søger en strategisk position. Han er god til at danne sig et hurtigt overblik over store organisationer og virksomheder. Især under valget kunne han bruge det, han havde lært om strategi. Han ved, hvordan man kan opnå sine mål og han er god til at fordele opgaver. Men han kan ikke arbejde med personer, som ikke arbejder effektivt. Chefen må gerne hedde Andreas Munk Jensen. Han er nytænkeren, der er god til at skabe sit eget.

I starten af formandskabet sagde Andreas, at han ville stoppe helt i Syddanske Studerende, når året var omme, men nu fortsætter han som projektleder, for han ved, at han kan lære endnu mere.

The following two tabs change content below.