Hans navn klinger næsten royalt, men det er nok mere hans musik, du har lagt mærke til. Hen over sommeren har diverse radiostationer nemlig været vilde med at spille Karl Williams single; “Foruden at forgude”. RUST fik et hurtigt glimt af den unge, rødhårede kunstner under Smukfest og spurgte ind til hans pludselige musikalske succes.

Karl William

Karl William

Aarhusianske Karl William er kun 19 år gammel. Men trods sin unge alder har han alligevel allerede opnået og oplevet det, som mange unge kun kan gå og drømme om. Danskerne har hen over sommeren kunne høre hans musik i radioen eller på hans nye album, Døende, og mange har set ham live på Roskildes Rising-scene.

Overraskende nok har gutten med det rare ansigt og kobberrøde hår kun lavet musik i halvandet år. Det var under en tid på en produktionsskole, at det hele pludselig tog fart.

– Jeg gik på en musiklinje på en produktionsskole – altså hvor man møder op om morgenen og får penge for at gå i skole, forklarer Karl William nøgternt.

Han var på daværende tidspunkt ikke klar over, hvad han ville med sit liv, og fulgte derfor en musiklinje.

Men han fandt hurtigt ud af, at det var sjovere at lave musik for sig selv, så Karl William tog musikken med hjem i fritiden.

Kun få kan leve af musik

Den unge produktionsskole-elev fik smag for det søde liv i musikbranchen, da han spillede til en koncert. Han tjente mere på én aften, end han ville på en måned på skolen. Dét var med til at motivere ham. Det og så rusen over at få lov til at nå ud med sin musik.

– Der er kæmpe stor forskel på at gå på en produktionsskole og lave musik, til at lave musik, som hele Danmark kan høre. Produktionsskolen var kedelig, og jeg lærte ikke rigtig noget.

Rent musikalsk har produktionsskolen ikke inspireret Karl William, udtaler han, men fremhæver alligevel, at der har været nogle oplevelser, som han har kunne skrive sange om. Dog husker Karl William, at skolen ikke viste nogen særlig opbakning med hensyn til hans drømme om en musikalsk karriere.

– Det har som sådan ikke givet mig et skub, at være på produktionsskole. Det sidste jeg fik at vide af min lærer var, at der ikke var ret mange, der kunne leve af at lave musik. Så jeg blev på ingen måde motiveret til at arbejde med musikken derfra, fortæller Karl William.

Og måske er det netop derfor, han er så glad for, at han nu kan det. Leve af det.

Fuld og forelsket

Det er gået hurtigt frem for Karl William. Pludselig fik de rigtige folk fat i hans musik og begyndte at pitche det for de danske radiostationer.

– Det er sjovt, at det er sket, men det er også underligt, lyder det eftertænksomt fra Karl William, som bare håber, at han kan blive ved med at lave musik.

Musik, som han finder inspiration til i hverdagen. Måske når han er fuld eller forelsket.

Hvis man spørger den unge kunstner om fremtiden, er der ikke tegn på specifikke planer i det unge hoved:

– I fremtiden vil jeg bare gerne kunne have det sjovt med at lave min musik. At have det rart med det, jeg laver, afslutter han ydmygt.

The following two tabs change content below.

Sarah Bech Lundegaard

Nyeste indlæg af Sarah Bech Lundegaard (se alle)