Ældre mænd betaler yngre kvinder for at tage med på date – eller direkte hjem for at have sex. Konceptet hedder sugardating og er blevet et kendt fænomen i Danmark med siden sugardaters.dk

Simone er 34 år og studerer til dagligt på Roskilde Universitet. Hun har dog fundet en sidebeskæftigelse, der skaffer hende lidt ekstra penge i dagligdagen. Simone har en bruger på sugardaters.dk, hvor hun som sugarbabe bliver kontaktet af såkaldte sugardaddy’s.

Det er ældre mænd, der giver hende penge for, at hun til gengæld går i seng med dem.

– Fordi jeg elsker sex! Så simpel er begrundelsen for, hvorfor Simone har valgt at blive sugarbabe. Nogle af de andre sugarbabes modtager gaver for deres selskab og eventuelle seksuelle ydelser, men Simone foretrækker kontanter. Hun er ikke meget til store armbånd af guld og nye moderigtige stiletter.

Tænder på at blive betalt

Simone har i snart 6 år brugt online datingsider til at opsøge mænd; kun med uforpligtende sex som formål. Det var også sådan, hun mødte sin nuværende kæreste. De har været kærester i halvandet år, og han bakker fuldt op om Simones beslutning om at være sugarbabe.

For Simone handler det om at udleve sine fantasier. Hun tænder på, at mænd giver hende penge for at have sex med dem.

– Jeg synes, det er frækt at modtage penge for sex, og jeg synes, det er fantastisk at give manden en fed oplevelse, fortæller Simone.

Det er kun Simones søster og enkelte veninder, der foruden hendes kæreste ved, at Simone er sugarbabe, men selvom det ikke er noget, hun fortæller alle og enhver, er det ikke fordi, hun ikke tør stå ved det.

– Jeg er på ingen måde flov over det, tværtimod, så er jeg rigtig glad for at kunne give mange af mine sugardaddy’s troen på dem selv tilbage. Ved at fortælle dem ”Du er fandeme dejlig at være sammen med” går de derfra med en god følelse i kroppen, og det er jeg stolt af at kunne give dem, forklarer Simone.

“Jeg kan godt acceptere, at nogle mener, sugardating er en form for prostitution, så længe man husker vigtigheden i, at det for mig er lystbetonet.”

Magt og penge

Hvor store beløbende er, ligger aldrig fast. Senest har Simone lavet en aftale med en mand, der for 5.000 kr. mødes med Simone tre gange i løbet af en måned og har sex.

Hun går ikke så meget op i, hvor mange forskellige mænd, hun ser på en måned, men hun er sugarbabe 3-4 gange om måneden.

– Nogle gange kan jeg tage tre i træk, for er det bare et blowjob på en rasteplads, så tager det jo ikke lang tid, siger Simone.

Der er stor forskel på, hvilke intentioner pigerne, der logger sig ind på siden, har. Medstifter af sugardaters.dk Rikki Tholstrup Jørgensen mener, at siden handler om meget andet end sex, og han har derfor også forsøgt at gøre siden så sober som muligt, ved at tjekke alle billeder inden de bliver lagt op på siden.

Han er også overbevist om, at der også er flere af kvinderne, der leder efter den store kærlighed på siden.

– Det her handler ikke kun om sex. Selvfølgelig handler det også om sex, det gør alle datingsider, men det handler ikke kun om sex. Hvis vores fokus entydigt var på sex, så ville vi skræmme alle væk, der reelt søger efter et langvarigt forhold, forklarer Rikki Tholstrup Jørgensen.

Konceptet bag datingsiden er enkelt. Unge kvinder bliver kontaktet af ældre mænd, der betaler kvinderne for at tage med dem på date – med efterfølgende sex.

Ifølge Rikki Tholstrup Jørgensen er det koncept blevet en succes, fordi det er en fantasi, der ligger dybt i de unge kvinder.

– Der er jo ingen tvivl om, at der ligger noget i den menneskelige natur omkring at kvinder, specielt unge kvinder, bliver tiltrukket af mænd, der har status, magt og penge. Det, der fascinerer dem, er, at de mænd, man bliver kontaktet af, er nogle, der har lidt ekstra penge og ved, hvad de vil med deres liv, fortæller Rikki Tholstrup Jørgensen.

En almindelig datingside

Sugardaters.dk har haft stor succes, og har allerede 16.000 brugere. Rikki Tholstrup Jørgensen er overbevist om, at grunden til den store succes er, at de har fundet en niche, der ikke før er set i Danmark.

– Grunden, til at vi startede det her op, var, at vi så, der var et hul i markedet, og vi tænkte, at det her har en kant, der gør, at man kan kommunikere det på sådan en måde, at folk kunne blive interesseret i det, siger Rikki Tholstrup Jørgensen, der ikke er i tvivl om, at sugardaters.dk er en datingside nøjagtig ligesom alle andre.

For Simone handler det ikke om at date. Hun har allerede en kæreste, som hun er lykkelig med. Derfor handler det for hende om at afprøve en seksuel fantasi – og på den måde også gøre sexlivet med kæresten bedre.

– Jeg har nogle enkelte, som jeg dater, men det er primært sex, jeg gør mig i, fortæller Simone.

Når Simone har aftalt med en mand, at de skal mødes, er det vigtigt, at der er enighed om, hvad der skal ske.

– Alt bliver aftalt på forhånd. Der er en klar forventningsafstemning. Det betyder ikke, at tingene ikke kan udvikle sig i en anden retning, men der er lavet en klar forventningsaftale omkring, hvad de ønsker af mig, hvad de gerne vil opnå, og hvad budgettet er, forklarer Simone.

Der er en klar overvægt af ældre mænd, der leder efter unge kvinder på sugardaters.dk, mens antallet af ældre kvinder ikke er prangende. Simone kan også mærke, at der er bud efter de unge kvinder.

– Det er meget sjældent, at jeg er inde og se på profiler, fordi man som sugarbabe bliver kontaktet meget af sugardaddy’s. Samtidig har jeg også en meget direkte profiltekst, der garanterer sex på første date, fortæller Simone.

“Nogle gange kan jeg tage tre i træk, for er det bare et blowjob på en rasteplads, så tager det jo ikke lang tid.”

Etisk balancegang

Når man som ung kvinde får penge for at date og have sex med ældre mænd, leder det for mange tankerne over på prostitution. Rikki Tholstrup Jørgensen er godt klar over, at sugardaters.dk er en balancegang mellem hvad, der er etisk korrekt.

– Vi har hurtigt fundet ind i en niche, som bevæger sig på en knivsæg af, hvad der etisk og moralsk rigtigt eller forkert, siger Rikki Tholstrup Jørgensen.

Simone har selv oplevet at folk forbinder sugardating med prostitution. Det har hun det også okay med, så længe man husker, at der for hende ligger meget mere i det.

– Firkantet set så får jeg penge for sex, så ja, det læner sig op ad prostitution, men jeg synes, at der er mange former for prostitution. Jeg kan godt acceptere, at nogle mener, sugardating er en form for prostitution, så længe man husker vigtigheden i, at det for mig er lystbetonet, siger Simone.

Simone mener dog ikke, at man kan sidestille det direkte med traditionel prostitution. For hende er det et frirum, hvor hun kan gøre, hvad hun har lyst til – og ikke et arbejde. Det er altafgørende for hende, at hun kun gør det, fordi det er det, hun har mest lyst til.

– Jeg har også haft dage, hvor jeg har tænkt, at jeg bare ikke var i humør til det, og så har jeg ringet og aflyst. Det skal være fordi, jeg har lyst, fortæller Simone.

Det kan være svært at forstå udefra, hvorfor kvinder vælger at modtage penge for at have sex med fremmede mænd. 34-årige Simone har også forståelse for, at det kan virke besynderligt, men hun mener samtidig ikke, at det er det eneste, det handler om.

– Jeg kan godt forstå, at folk synes, det er svært at forstå, hvorfor jeg vil sælge min krop og sælge mig selv, for sådan oplever jeg nogle mennesker kigger på det. Men jeg synes, jeg vinder rigtig meget ved det, siger Simone.

Simone er et opdigtet navn. Hendes rigtige navn er kendt af redaktionen.

The following two tabs change content below.

Jakob Schjoldager