Velkommen til UNI! En sand jungle for de fleste, og ikke mindst når det gælder dine nye medstuderende. RUST giver dig her en guide, så du kan finde gennem labyrinten af slipsedrenge, brokkeklubber og 12-tals-tøser

Pigerne


[toggle title=”12-tals-tøserne”]
For denne gruppe er topkarakteren det primære omdrejningspunkt i deres liv, og selv et 10-tal er uacceptabelt. Der stræbes efter perfektion i alt, fejl er utilgivelige og procedurer følges altid til punkt og prikke.

Skal du ind i varmen her, bør du finde den plisserede nederdel frem, købe Lademanns leksikon og nærstudere retskrivningsordbogen. Så skulle 12-tallet være inden for rækkevidde; men forvent ikke vilde fester og folk, der har udpræget sans for selvironi.

Det hører du tit: ”Det er stadig ikke godt nok”, ”Hvor er min blyantspidser?” og ”Jeg vil hellere læse pensum trehundrede gange end bladre igennem et inkompetent RUST-magasin.”

12-tals tøserne findes på alle studier, men de tiltrækkes især af Psykologi, Statskundskab og Medicin, fordi den høje adgangskoefficient gør disse studier mere prestigefyldte.
[/toggle]
[toggle title=”Selfieslænget”]
Her handler det om at være den lækreste, have de hvideste tænder, det nyeste kluns og det strammeste maveskind.

Medlemmerne af denne gruppe bruger som regel hovedparten af deres tid på at lægge idealiserende billeder af sig selv på sociale medier. Du kan lære tonsvis af gode ting fra dem. De ved især meget om at posere, markere kindbenene med make-up, og de kender de bedste filtre på Instagram.

Det hører du tit: ”#”, ”Det er min gode side” og ”Altså…”

Der er selvfølgelig smukke mennesker overalt på universitetet, men crash alligevel festerne på sprogstudierne, hvis du er ude efter noget ekstra godt. Redaktionen sender high-fives til de få drenge på Dansk, Spansk og Engelsk, der har regnet den ud!
[/toggle]
[toggle title=”Øko-pigerne”]
Har du allerede skabet fuld af uldne sweaters, kan du tegne Svanemærket i søvne, og får du lyst til at spytte efter køen foran den nye Starbucks? Så hører du til her!

Medlemmerne af denne gruppe er ofte politisk engagerede og elsker at tale om, hvordan verden kan gøres til et bedre sted. Idéen om at alle mennesker i sidste ende er i samme båd er brændstoffet til økopigernes idealisme.

Alle ligesindede er velkomne, så det er nemt at blive medlem her.

De hygger sig allerbedst ved at redde små fugle fra at dø og flette hinandens hår. Kom du ikke til at sidde i rundkreds på din førsteprioritet, RUC, kan du altid finde trøst her.

Du hører ofte: ”Hvad?! Har de ikke speltboller her?!”, ”Har I hørt hvad Goldman Sachs nu har gjort?!”, ”Nu har jeg ikke vasket mit hår i 1083 dage!” og ”Min høne lægger flere æg end din!”

Økologikerne er ofte svære at finde på UNI, enten fordi de ikke har vækkeur (det forstyrrer sikkert deres døgncyklus eller noget), eller fordi de er i gang med en større demonstration foran Christiansborg. Hvis du alligevel finder dem, er det sandsynligvis på Filosofi, hvor de søger meningen med livet.
[/toggle]
[toggle title=”Brokkebanden”]
Denne gruppe skaber sammenhold ved at bekræfte hinanden i, at det er et hårdt og utaknemmeligt at være studerende. Lektiebyrden, bureaukratiet, eksamener og den alt for lave SU giver altid anledning til debat. De fleste holdninger bygger på holdningen, at den studerende altid har ret.

Hvis der er problemer med engagement, er det altid universitetets eller lærernes skyld. Synes du også, at universitetslivet kan være rigtig hårdt, finder du ikke bedre støtte end her.

Det hører du tit: ”FLOT! Så skal vi til to eksamener indenfor 14 dage?!”, ”Jeg hader de her lokaler uden vinduer,” og ”Jeg gider fandeme ikke lave opgaver i påskeferien!”

Medlemmer af Brokkebanden finder du i klummerne på din universitetsavis og rundt omkring på opslagstavlerne. De stiller altid op til interview med Beton-TV, og de har for længst forment sig adgang til rektors kontor. De elsker Ekstra Bladets Nationen, så derfor finder du dem sandsynligvis IKKE på Dansk eller Litteraturvidenskab.
[/toggle]
[toggle title=”Sladretanterne”]
Rygter er, hvad der binder denne gruppe sammen.

Glem alt om kildekritik og faktatjek, når de nyeste historier fra tabloid-medierne diskuteres sammen med historier fra studiet, der, uden at gruppemedlemmerne selv har opdaget det, er opdigtet af dem selv.

I denne gruppe er der altid noget at snakke om. Pinlig tavshed eksisterer ikke. Hader du tavshed, findes der ikke en bedre gruppe at være del af; men hold nu din sti ren, så du ikke ender med at blive genstand for sladderen!

Det hører du tit: ”Mit abonnement på Se&Hør skal fornyes”, ”Haha – Dybvad er bare den fedeste nyhedsudsendelse! Så meget bedre end News” og ”Har I hørt…”

Alle ved, at de fleste sladretanter ikke kan komme i skole, fordi de risikerer at gå glip af Amalies Verden eller Mig og Min Mor; men skulle én af dem have forvildet sig væk fra TV3, er der stor chance for at finde vedkommende på Journalistik.

Medietorvet er the place to be, når det gælder gossip. Her bliver der kastet med mudder, og det gælder kun om at komme først med den bedste sladder – også selvom det er opdigtet.
[/toggle]

Drengene


[toggle title=”Liderkarlene”]
Er du på vippen til at melde dig ind i Sygesikring Danmark, bare fordi det vil gøre det billigere at bekæmpe dine kønssygdomme? Så kender vi dine nye venner.

Liderkarlene har svært ved at koncentrere sig til forelæsningerne, for deres verden handler kun om at komme så meget i lagenerne med det modsatte køn som muligt. Michael Bjørnson go home – de her får rejsning, bare de ser en blottet ankel.

Medlemmerne af denne gruppe er altid opdaterede i forhold til den nyeste litteratur inden for scoreteknikker. De kan bogen ”The Game” udenad og afholder kurser i at være ligesom Barney fra How I Met Your Mother.

Vil du være medlem her, skal du enten først have nedlagt mindst 100 kvinder, knaldet enæggede tvillinger eller være meldt ind i The Mile High Club. Pas på med at udfordre alfahannen første gang, I er på jagt sammen. Det kan ende med slagsmål og permanent udelukkelse fra gruppen.

Det hører du tit: ”Jeg ku’ godt!”, ”Jeg ku’ godt!” og ”Jeg ku’ satme godt!”

Der vrimler med liderkarle på kiropraktoruddannelsen, så pas på næste gang du siger ja tak til en skuldermassage. Ellers hænger de oftest ud bag de fjerneste reoler på biblioteket eller ved toiletterne. Redaktionen har ikke gjort yderligere for at undersøge årsagen.
[/toggle]
[toggle title=”Festaberne”]
På det shit igen! Sådan er det blandt festaberne. Tørsten efter våde varer og fester er uslukkelig i denne gruppe. De kan altid lokkes med i byen, hvis de ikke allerede er der, for festen er omdrejningspunktet i deres liv.

Festaberne ser kun frem til at holde fri, så der kan drikkes igennem. Denne gruppe er nok den nemmeste at komme ind i, da det blot kræver at du drikker med dem et par gange. Men det er også den sværeste at komme ud af igen, så pas på.

Det hører du tit: ”Hvor er morgenfesten?”, ”Hvad med limboooo?!! Arrriiiibaaa!”, ”DAUDA”

De går altid med solbriller og cultshaker mandag morgen. Vil du være med, så bare følg efter dit fakultets festarrangør. Så giver resten sig selv. Ellers finder du dem ofte i Campus’ fredagsbar. De helt hårde festaber holder til på biologi, hvor de forsøger at opfinde nye euforiserende stoffer.

Negoterne plejer også at være skrappe til en god fest.
[/toggle]
[toggle title=”Gamerne”]
Har du ikke SU nok til også at betale dit abonnement på HBO Nordic eller Netflix? Så find en af gamerne, for selvom de ser helt forladte ud, ved de nok, hvordan de skal hacke dig til en gratis brugeridentitet.

Computerspil er dog det primære, der binder denne gruppe sammen. Gamerne taler ikke ret meget sammen, men mødes til LAN-parties, hvor det flyder med cola og ostepops.

Din viden om computerspil skal række ud over Counter Strike og Sims, ellers kan du ikke være med. Men er du først med, så har du nogle meget trofaste venner. Et godt råd er, at du aldrig skal rage uklar med gamerne – for de kan på få minutter nå at face-rape dig, give dig virus, tømme din bankkonto eller stjæle alle dine data og videresælge dem.

Det hører du tit her: ”Jeg er lige steget i level” og ”Den har en processor på 3,2 Ram og en harddisk med uendelig plads til tusinder af spil og… Øh, videoer”

Hvis de overhovedet er kommet i skole, har de taget deres kæmpe eksterne harddisk med – Så de skulle være rimelig let genkendelige. Mange af dem er også selvlysende, fordi de ikke har set sol siden de var 8. Du kan altid opsøge dem på Datalogi eller hos Teknisk Service.
[/toggle]
[toggle title=”Fitnessfanatikerne”]
Denne gruppe er den nemmeste at genkende, for de ses altid i sportsbukser, løbesko og tanktops; også til fester. Sportsfanatikerne elsker alt, hvad der handler om sport. Selv hvis det bare er en uskyldig rundboldsturnering. De vil altid involvere sig 100% og gå efter at vinde, uanset omkostningerne.

Det anbefales, at du sørger for at være i topform, hvis du vil blive del af denne gruppe. Ellers risikerer du at ende som det evige mobbeoffer, der altid bliver valgt sidst, eller skal være målmand/målskyts, når I spiller fodbold.

Det hører du tit: ”Det kan jeg ikke, jeg skal træne” og ”Stik mig lige fadet, jeg bulger.”

Vil du måle dig med fitnessfanatikerne, så bare gå ned i SDU Fitness. De bor der nærmest. Ellers finder du dem på Idræt, hvor de internt konkurrerer i at tælle kalorier og kaste længst eller højst.
[/toggle]
[toggle title=”Slipsedrengene”]
Kan du lide at snakke om følelser, så hold dig fra denne gruppe. Medmindre det drejer sig om at udtrykke ærgrelse over at have tabt penge på en investering.

Du kan sagtens blive den næste Stein Bagger eller Wolf of Wall Street, men husk at stryge dine skjorter, købe en lædermappe, et lækkert guldur, og øv dig i hovedregning. Så kan du snildt melde dig ind i dette fine selskab. Du skal desuden have bedre styr på dine penge end Joakim von And og have aktier i et C20-indekseret børsselskab. Og husk, at du ALDRIG må sige noget negativt om Cepos!

Motto: ”Det gider jeg ikke investere min tid og energi på”, ”… Genvundne afskrivninger…” og ”…Kapital afkast” og ”Har i hørt, hvad Goldman Sachs lige har investeret i? De er for vilde, jeg elsker dem!”

Disse finder du blandt andet på Økonomi eller HA. Kend dem på de knejsende hvide og nystrøgede skjorter og succeshåret. De kan også godt lide at blande sig med medlemmer af selfieslænget, fordi ingen er for fine til en kliché.
[/toggle]

The following two tabs change content below.

Redaktionen

Nyeste indlæg af Redaktionen (se alle)