Sommeren er fløjet af sted med lynets hastighed, og tilbage eksisterer kun billedet af den lækre græker fra ferien og det endnu salte badetøj. Udsigten til sol og sjusser er længere væk end eksaminerne ved årets afslutning. Fortvivl ej. Vi har prøvet at gøre skolestart lidt nemmere for dig med en lille guide til de snoede gange og mørke dage på SDU.

Efter en ferie fyldt med sol og glade dage, kan turen til skolebænken godt virke som en kedelig affære. Nogle vender tilbage efter sidste semester med fornyet energi, mens andre er nyankomne SDU’er, der måske for første gang sætter sine fodspor på et af landets seks campusser.

Denne guide henvender sig nok mest til putterne på SDU, men uanset hvem du er, er denne guide til dig, der ikke orker at åbne computeren, taste SDU.dk og selv søge dig til svaret. Velbekomme:


[toggle title=”SU”]Det er en kendsgerning, at penge er ret fede. Altså, ikke i bogstavelig forstand, men I er nok med.

Som studerende på en videregående uddannelse, kan man søge om Statens Uddannelsesstøtte.

Dette skal man selv gøre på SU.dk, hvor, hvis I havde glemt det her op til studiestart – kan søge med tilbagevirkende kraft.

Vær opmærksom på fribeløbet, der kan tjenes ved siden af, så i ikke skal betale en formue tilbage ved årets udgang.

Ved spørgsmål til jeres SU, kan I henvende jer til på skolens SU-kontor eller per mail på su@sdu.dk, hvor I skal oplyse jeres studentermail, cpr-nummer og tlf-nummer.[/toggle]

[toggle title=”UNGDOMSKORT”]”At rejse er at leve.” Således skrev den kære H.C. Andersen. Citatet, der rigtig nok er opmuntrende, bærer ikke præg af, at Hr. Andersen var pendler. Transport-tiden kan, modsat nok – ofte virke som døden.

Heldigvis har staten gjort de studerende den tjeneste, at man sparer penge på den måske sure rejsetid ved hjælp af et ungdomskort. Her kan du søge om rabat mellem bopæl og uddannelsessted; bestillingen af kortet samt uddybende information kan findes på www.ungdomskort.dk.[/toggle]

[toggle title=”UNIVERSITETSBIBLIOTEKET”]Alle SDU’s seks campusser har et bibliotek. Ikke nok med at bøger er dyre at købe, og du derfor kan spare nogle penge ved at låne dem, kan du også her finde hjælp til dine opgaver. Campusbibliotekerne har oceaner af faglitteratur; uanset om du skriver om neuroæstetikkens betydning for opfattelsen af kosmetisk kirurgi, den narrative dimension i religion eller om den æstetiske lære i musikundervisningen, kan en af de dygtige bibliotekarer være hjælpsomme. De kan bookes til personlig vejledning inden for dit fagområde via formularen på http://www.sdu.dk/Bibliotek/Vejledning/Book+en+bibliotekar[/toggle]

[toggle title=”STUDENTERSEVICE”]Selv om de mange gange på skolerne kan virke som labyrint og svære at finde rundt i, er hjælpen altid lige ved hånden og samlet et sted. Studenterservice på SDU er alle skolens administrative hjælpeorganer samlet ét sted.

Det er her, man henvender sig med spørgsmål til alt fra optagelse, tilmelding til eksamen, studiekort og problemer med printeren.

På alle campusser har de åbent fra 10.00-14.00, hvor kompetente studiekonsulenter sidder klar til at besvare dine spørgsmål. De kan også kontaktes på: 0045 6550 7325.[/toggle]

[toggle title=”STUDENTERFORENINGER”]Har du lyst til at være involveret i studenterpolitik? Lyder en årlig fællesjagt, som noget du går og mangler? Eller er musik og film indenfor dit interessefelt? Så findes der en lang række studenterforeninger, som har tilknytning til Syddansk Universitet. De er delt op i de fire følgende grupper:

  • De sociale, som Filmklubben på SDU i Odense.
  • De politiske, som Syddansk Studerende.
  • De faglige, som Djøf Studerende.
  • De sportsrelaterede, som De Studerendes Idræt i Odense.

Uanset hvad, der interesserer dig, skulle der være store chance for, at en af foreningerne kunne være noget for dig. Se resten af foreningerne på http://www.sdu.dk/Information_til/Studerende_ved_SDU/Studenteraktiviteter/Foreninger
[/toggle]

[toggle title=”STUDENTERBOGHANDELEN”]Uanset hvilket semester eller studie du starter på, så kan vi næsten garantere, at du ikke kommer udenom en eller anden form for pensum.

Hos Studenterboghandelens fire butikker: tre i Odense – én på Campusvej, én på Niels Bohrs Allé, én i Klinikbygningen på OUH og den sidste på campus i Kolding, kan du finde hele din pensumliste.

Går du på en af Syddansk Universitets campusser, som ikke har en fysisk butik i nærheden, kan du bestille det, du skal bruge på siden http://studenterboghandel.dk

Det sker i ny og næ, at noget af pensum ligger i den dyre ende af, hvad SU’en rækker til.

Hvis årgangen før dig ikke sælger ud, så er der ofte held at finde på sider som www.pensum.dk, hvor de har en sektion kun med annoncer for brugte bøger.
[/toggle]

The following two tabs change content below.

Mia Sanberg Svenningsen

Nyeste indlæg af Mia Sanberg Svenningsen (se alle)