RUST har indsamlet rejseminder fra en række kendte personligheder, der tydeligt husker deres værste og bedste oplevelser i udlandet. Måske de kan inspirere til gode rejsemål og advare mod andre….

Wafande, sanger  

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Det var, da jeg var i Sardinien i midt 90’erne med min stedfar. Hvor vi snorklede og dykkede. Ren ferie.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Uha.. Det var på Mallorca som rejseguide, hvor jeg blev fyret. Og jeg fik ingen flybillet hjem. Så jeg gik rundt med tre Euro på lommen og lå på stranden.

Oh_land

OhLand alias Nanna Øland Fabricius, sanger

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Det var i Frankrig med min mand, hvor han mødte min familie for første gang. Vi byggede et kæmpe fiskehoved i gips til coveret på min plade ’Fauna’ – det var meget specielt.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

En skitur til Østrig med min veninde og hendes far. Jeg var ti år og havde aldrig stået på ski før. Min venindes far lokkede mig til at stå på den røde pist, men jeg kunne ikke engang lave ploven. Så da jeg kom ud af pisten, kørte jeg direkte ud over skranten og brækkede foden. Så sad jeg ti dage på et hotel i Østrig og havde ondt. Men til gengæld fik jeg hørt Celine Dion fra Titanic konstant, mens jeg sad og græd og ønskede, at jeg var Celine Dion.

Lucy_Love

Lucy Love, sanger  

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Jeg var i Cape Town i Sydafrika, da jeg var teenager. Det er det sygeste sted. De vildeste strande. Der kørte jeg rundt i en af mine venners Rolls Royce. Som voksen har jeg flere gange tænkt, at der skal jeg bare tilbage. Det er et sted, som mennesker ikke taler om, men der sker rigtig meget musikalsk. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at tage til festival dernede. Den ferie husker jeg tydeligt.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Det har nok været en studietur i Tyskland. Den var så dårlig, at jeg ikke engang kan huske hvad byen hed. Det endte med, at jeg var mest alene. Det var meget sørgeligt. Jeg mistede mine klassekammerater lidt hen ad vejen. Så gik jeg bare rundt og kunne ikke lave så meget andet end at gå i H&M.

Felix Smith, radio- og TV-vært

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Jamacia med familien. Vi rejser normalt altid det samme sted hen. Men det er dét mest eksotiske, jeg kan komme på at have besøgt den seneste tid.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Lavine i Østrig i 1996, hvor jeg var indespærret med mine forældre på et bjerg. Alle var spærret inde og skulle vente en uge inde i huset på, at vi kunne blive fløjet væk i helikopter. Jeg var 18 år og skulle være sammen med mine forældre konstant. Det var frygteligt!nik_nikjay

Niclas Petersen (Nik og Jay), sanger  

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Jeg elsker ting, der er varmt. Barcelona og L.A.. Forhåbentlig har det bedste ikke været der endnu. Jeg kan godt lide ekstremer – enten Grønland med is over det hele – eller rigtig varme steder.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Grønland – Blok A, Blok B, Blok C, Blok D, det var godt nok noget depri-shit. Nej, mit værste rejseminde er Skt. Petersborg. Det er første gang, jeg nogensinde har fået hjemve. De der russere – de er trætte af at fryse. Det var rigtig koldt, og det var nogle kolde mennesker. Jeg håber, at der findes nogle bedre russere rundt omkring.

coc_quadron

Coco Maja Hastrup Karshøj, forsanger i bandet Quadron

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Min bedste tur var med mine syv bedste veninder i Lissabon, hvor vi drak kæmpe Mojitos og var ude at bade. Det var rigtig sjovt at rejse med et kæmpe pigecrew.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Min værste rejse var, da jeg var på familietur i Berlin. Det kan nogle gange være kramagtigt at være sammen med sin familie i længere tid.

Raske penge alias Rasmus Poulsen, sanger

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Jeg var på ferie med en af mine venner for et par år siden, hvor vi mødte en bjørn oppe i Canadas bjerge. Det var ret sygt, og vi troede vi skulle dø, men vi overlevede. Det svedigste og sygeste jeg nogensinde har oplevet på en ferie.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Da jeg var helt lille og var på ferie i Frankrig med mine forældre. Jeg blev helt vildt syg og havde en masse sygdomme samtidig – blandt andet hallucinationer. Så blev jeg fløjet hjem og vi fandt ud af, at jeg havde mellemørebetændelse. Det er helt vildt ubehageligt at flyve med mellemørebetændelse.

Saseline

Saseline Sørensen, tidligere medlem af duoen Soap og ejer af hudplejeproduktet Sasé

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Hvis jeg skal fremhæve en rejse, der virkelig har ændret mig, så må det nok være, da min søn Sean var 8 måneder gammel, og han og jeg rejste alene sammen i 4 måneder. Jeg følte mig meget sårbar, men også meget stærk, dér på den anden side af jorden. Jeg oplevede for første gang virkelig en tosomhed mellem Sean og jeg. Det var på den rejse, jeg for alvor blev bevidst om, at nu var jeg mor. På den rejse voksede jeg fra pige til kvinde. Det var en meget speciel tid, og jeg vil altid huske den som noget helt fantastisk og en milepæl i mit liv. Sean og jeg fik knyttet et utrolig stærkt bånd på den tur. Så det er ikke så meget rejsen i sig selv, som det er dét, den repræsenterer for mig, der gør den til den rejseoplevelse, jeg vil fremhæve foran de mange andre.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Før jeg blev mor, rejste jeg en tur alene til Indien. Men jeg nåede kun at være i Bombay i 4 dage. Al den fattigdom og afmagten over at føle, jeg intet kunne gøre for at hjælpe alle de fattige børn, fik taget på mig. Der var forældreløse børn overalt, de sov nøgne på gaden, og jeg kunne ikke holde ud at se det. Det var simpelthen for meget for mig at håndtere, så jeg tog flyet retur til Danmark. Det tog mig lang tid at komme mig over den oplevelse, men jeg har fortrudt så mange gange siden, at jeg tog hjem. Rejsen tilbage til Indien har jeg til gode, og jeg ved, at jeg skal på den, men jeg frygter den faktisk lidt, fordi jeg ved, hvad der venter mig. Indien er en del af mig, min morfar er inder, så jeg skal selvfølgelig opleve det – og forhåbentlig uden at skulle døje med så meget skyld igen. Jeg har set fattigdom mange steder og mange grader af den, men den, der mødte mig i Bombay, ramte mig hårdt og er til dato om ikke den decideret dårligste-, så i hvert fald den hårdeste rejseoplevelse jeg har haft.

Bertelsen

Mikael Bertelsen, journalist og stifter af Radio24syv

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Min bedste rejseoplevelse nogensinde var med min dejlige familie til et wellness-spa på Sri Lanka. Den var især god, fordi jeg slap væk fra min kollega Mads Brügger.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Min værste rejse nogensinde var med Mads Brügger. Vi mødtes på Hovedbanegården, hvor han grådigt købte ind hos McDonalds (klokken 8 om morgenen!!!!). Derefter stjal han en avis og kørte den ulækre fast-food ud over hele kupéen. Han stjal også min oplader til min iPhone. Vi skulle til Odense, og hele turen var rædselsfuld. Opholdet var totalt mislykket, og da vi var færdige med vores besøg på det lokale universitet, ville Mads til luder i Albanigade 13 (Anni Fønsby´s bordel).

Det er den værste rejse, jeg nogensinde har været på.

Christopher_StofferMaskinen

Christoffer Budtz, forsanger i bandet Stoffer&Maskinen

Hvad er din bedste rejseoplevelse?

Den største oplevelse jeg har haft i forbindelse med en rejse, var da jeg for nogle år siden var i Vietnam og spille med Stoffer&Maskinen. Vi var blevet hyret af den danske ambassade i Vietnam og skulle repræsentere Danmark ved en officiel ceremoni, der blev afholdt i Hanoi og Ho Chi Minh City. Det var en meget speciel oplevelse at spille vores dansksprogede sange foran en propfyldt plads i centrum af Hanoi – udelukkende bestående af vietnamesere. Til april skal vi tilbage til østen og spille to koncerter til den største kulturelle festival i Vietnam i byen Hue. Vi skal spille på et eller andet palads, og eftersigende skulle der være over 200.000 besøgende til festivalen. Helt lowkey.

Hvad er din værste rejseoplevelse?

Tilbage omkring gymnasietiden var jeg på en del “partyrejser” med mine venner til blandt andet Kos, Mallorca og sikkert en masse andre virkelig ubehagelige steder, jeg lykkeligt har fortrængt. Og selvom vi havde det sjovt på de ture, så var destinationerne ikke lige min kop te. Men jeg tog alligevel af sted hvert år – mest for fællesskabets skyld. Det værste minde var nok en tur til Kreta med en af mine rigtig gode venner. Af en eller anden grund så manglede vi et sted at bo, og da vi ikke rigtig havde nogen penge, endte vi med at crashe på den lokale strand det meste af ugen. Dengang tænkte jeg egentlig ikke så meget over det, men når jeg tænker tilbage på det, så er jeg seriøst glad for, at vi ikke blev voldtaget eller noget i den retning. Der gik også et par år, før jeg fortalte om episoden til min mor.

The following two tabs change content below.

Nanna Steen Sjørslev

Nyeste indlæg af Nanna Steen Sjørslev (se alle)