Ferien står for døren, og på trods af at Danmark byder på mange oplevelser, er godt vejr ikke sikkert. Med en gennemsnitstemperatur på under 17 grader i juli, kan det være pengene værd at blive nogle oplevelser rigere og besøge en af Europas mange skønne storbyer. Vi giver dig tre eksempler på byer, hvor gennemsnitstemperaturen er over 20 grader.

 

PARIS, FRANKRIG

Med sine små fortovscafeer, labyrint-lignende brostensgader og uendelige gadelygter er Paris kendt som kærlighedens by. Metropolen er med sine få højhuse, spraglede butiksruder og store åbne pladser lig europæisk charme, når det er bedst.
Byen er samtidigt et mekka af kulturmøder, og man mødes af kenyanske gadedansere og argentinske musikanter i området omkring Les Halles, ortodokse jøder og hipstere i Marais, internationale studerende og litteraturinteresserede i Latinerkvarteret,
kunstnere og teaterfreaks ved Montmartre samt modeentusiater og gourmetnørder omkring Louvre. Byen byder på mange skatte, men hvordan undgår man turistfælderne og finder det autentiske Paris?

GODMORGEN: Uanset om der er morgenmad på hotellet eller ej, så lad den stå. Hop i et par gode sko og sus ud ad døren. Smut forbi en bager; køb en crossaint og en café au lait – og nyd det på en bænk. Hvis i insisterer på at sidde ned og spise et større måltid, så er kæden ”Le Pain Quotidien” et godt bud. Alt er hjemmelavet, og super lækkert – husk at smag deres kendte hvid chokolade-nutella.

GODDAG: Paris er en af de storbyer, der kan bryste sig af flest seværdigheder. Fra Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame og Sacre Coeur kan timerne hurtigt spenderes i Paris. Der ud over er det et must at sige ”Bonjour” til Mona Lisas skæve smil på Louvre. Hvis vejret er godt, er det anbefalelsesværdigt at aflægge et visit på kirkegården La Père-Lachaise, hvor blandt andet The Doors Jim Morrison og Frankrigs hjertebarn Edith Piaf er begravet. Medbring kaffen TO GO og nyd de smukke omgivelser.
Hvis i ønsker at være lidt aktive, byder Pigalle-området på mange basket baner, hvor man altid kan udfordre en gruppe lokale til en kamp. Når sulten i løbet af dagen melder sig, skal i højest sandsynligt ikke kigge jer langt over skulderen, før i ser rødternede duge og skilte med dagens tilbud. De fleste steder i Paris byder på en billig 3-retters frokost menu, og erfaringer fortæller, at så længe man undgår de store Boulevarder, er maden, de serverer, ganske udmærket. Spis fransk og prop dig med salater med varm gedeost, den traditionelle tærte quiche lorraine eller spise en boghvedemelspandekage, crêpe, med ost og skinke.
Hvis i vil opleve den mere ”fashionable” pariserstemning, så sæt jer på den verdenskendte Café L’avenue, hvor i måske kan spotte
Beyoncé og Jay Z, Rihanna eller Katy Perry. Nyd et glas Chablis i solen og lad pengepungen bløde et øjeblik – det er oplevelsen
værd.

GODAFTEN: Når aftenen begynder at tage fat, dukker et helt nyt liv op i gaden. Gå en tur foran Notre Dame, hvor der er ildshows og akrobatik, der kan imponere de fleste. Pak en picnic kur og sæt jer på kajen langs Seine. Der er efterhånden
bygget mange områder, hvor der er lounge-stemning og musik. Køb en god flaske rosé vin, lidt blandede oste og skinker og
medbring et tæppe i kan putte jer ind i. Hvis det er køligt på smut forbi Latinerkvarteret på den anden side af vandet, hvor i kan tage i biografen og se en gammel fransk film. Det er dog en god idé at sikre sig, at der er engelske undertekster.

GODNAT: Når nattens sene timer har indtaget, og i drager hjem i seng, anbefales det, at man lejer et lille studio med køkken og
bad, hvor der ofte er en lille altan og mulighed for privatliv. De hyggeligste ligger i Marais og Bastille, hvor man mødes af mange
unge mennesker.

 

MILANO, ITALIEN

Uanset om i er et par, en drengegruppe eller en flok veninder, byder Milano på mange oplevelser. Ud over at være kendt for sine
utallige modebutikker, er byen samtidigt hjemsted for kunst, opera og berygtet for sin fodbold. Mange timer kan spenderes slentrende igennem byens centrum, hvor der overalt er smukke arkitektoniske detaljer at finde. Byens bygninger er nogle af Europas smukkeste, og samtidigt med at nye bydele udspringer, er der opstået et særligt historisk tidsmøde i byen, hvor det gamle lades stå, og det nye står klods op ad. Milano har samtidigt masser af solskin, og derfor kan meget tid tilbringes på fortovscaféer med en Campari i hånden og en god bog.

GODMORGEN: Morgenmad for milanesere består ofte af en espresso og en croissant, kaldes oftest brioche eller cornetto, stående i baren. De fleste steder kan man også få en større servering, hvis man ønsker at sidde. Undgå de store caféer, men gå ned ad enhver sidegade og finde en lille bar/bager, hvor i kan sidde iblandt italienere.

GODDAG: Duomo-kirken er nok Milanos kendteste attraktion, og her må det understreges, at det er er alle trinene værd at tage
trapperne op på toppen med udsigt over byens smukke bygninger. Kirken ligner ikke nogen anden, og den er mildest talt mageløs.
Samtidigt anbefales det, at man forsøger at besøge kirken under gudstjeneste, hvilket er en stor oplevelse. Hvis i ønsker at være kulturelle, så besøg en af byens mindre gallerier, for på trods af, at Leonardo da Vincis ”Den Sidste Nadver” er verdenskendt, er den 500 år gamle farve lidt falmende, og det er et større tivoli med sikkerhedskontrol og fugtneutraliserende maskiner, hvis man vil se det. Hvis i alligevel insisterer, skal billetterne bestilles på forhånd. Er i en flok drenge af sted, og ønsker i at få lidt fart i fødderne, skal i blot 20 kilometer nord for Milano, hvor den kendte racerbane Monza ligger. Hvis der ikke er motorløb, må man prøve banen på cykel, rulleskøjter eller i egen bil. Der ud over er det, uanset hvilket fodboldhold i måtte holde med, turen værd at tage forbi San Siro Stadion til enten en Inter eller AC Milan kamp, for italienerne forstår at heppe. Hvis der står shopping på menuen, skal man lægge et smut forbi magasinet La Rinascente på Piazza Duomo. Centret har alt for børnetøj fra Gucci, make-up fra Mac til byens bedste mozzarella-bar. Der ud over kan det kendte outlet DMagazine anbefales – her finder man mærketøj fra tidligere kollektioner til spotpris. Sæt tid af, det tager mange timer at arbejde sig igennem bunkerne, men når du betaler 25% af originalprisen på dit designerkøb, er dét det hele værd. Frokosten skal spises på en af byens bedste pizzeriaer, Premiata
Pizzaria. Denne ligger i et Nyhavn-lignende kanalområde, og deres pizzaer er berygtede.

GODAFTEN: Som ung og festlig er drikkekulturen i Italien fantastisk. Der er intet unormalt i at drikke drinks midt på dagen, og
over alt ses en ældre milaneser med en Campari i hånden. Uanset hvor og hvornår du indtager dit glas, er det en uskreven regel, at
der følger snacks med. Oftest er der tale om små tapas, pølser og nødder. Læg et besøg forbi Bar Gold ejet af designer duoen Dolce
Gabbana, hvor, ja, hele baren er indrettet i guld. De serverer nogle af byens bedste drinks, og hvis du kommer ved en 19-tiden, er
deres barsnacks i en helt anden liga, end set noget andet sted. Her følger flere små retter som blæksprutte-risotto og trøffelpasta til
udvalg af små, nybagte kager. Nyd middagen lige om hjørnet på den fantastiske La Cantina di Manuela. Her serveres autentisk mad, samtidigt med at deres vinudvalg og -kendskab er suverænt. Hvis pengepungen er stor, eller I skal fejre noget, er restauranten Al Pont de Ferr fænomenal. Deres desserter er så innovative og spektakulære, at de efter sigende har besøgende fra hele verden kun på grund af dem.

GODNAT: Milano er en stor by, og derfor er det lettest, hvis man har et favoritområde så at bo i dette. Hvis man er helt grøn, anbefales det ikke, at man vælger den billigste løsning, da Milano byder på rigtig mange dårlige hoteller. Hellere spæde en smule
mere i kassen, da man ellers kan komme til at bo i et rigtigt hul. Et moderne hotel, med en udsøgt morgenmad er Townhouse12.

 

 

BUDAPEST, UNGARN

Den historiske hovedstad Budapest er opdelt af den store flod Donau. På den ene side ligger den bakkede bydel Buda. Her står byen som i gamle dage med små snoede gader, og det er her, man finder byens hjerte, Borghøjen, hvor der i baggrunden ses de grønbeklædte Buda-bjerge. På flodens anden side befinder sig Pest. Dette er den pulserende bydel, hvor man finder store shopping
boulevarder med liv, en konstant duft af friske krydderier og store, frodige parker. Budapest er en undervurderet by, i forhold til hvad den kan byde på. Med den udvikling byen de seneste år har gemmegået, hvor der er sket en modernisering af metronomen, samtidigt med at den bibeholder det gamle, byder den på oplevelser på lige fod med Europas kendteste storbyer, blot for meget færre penge.

GODMORGEN: Hvis der er noget, ungarerne er glade for, så er det morgenmad. Stort set alle steder er morgenmaden overdådig
med masser af småretter og lækre ting. Som noget særligt i Budapest, er der mange steder, der serverer morgenmad helt frem til
om aftenen, så hvis aftenen før har stået på lidt for mange drinks, og i craver brunch, når i vågner klokken 17.00, så tag et smut forbi en af de mange caféer. Om lørdagen anbefales Café Fruccola.

GODDAG: Som tidligere nævnt er Budapest opdelt i to bydele. Man vil normalt bo i det mere flade, pulserende Pest, der oser af
metropol, men lad ikke dette snyde jer for den sindssygt smukke tur over Donau og det bakkede, idylliske landskab i Buda. Gå en
tur op på Budaslottet og spejd ud over byen. Byen er kendt for sine mange Thermiske bade. Badene er store, varme, udendørs bassiner, hvor man kan tage sig en dukkert. Hop i badetøjet og besøg badet i den kendte park, Városliget, hvor i kan se de lokale spille skak i vandkanten og samtidigt nyde den smukke natur. Apropos Városliget kan det anbefales at pakke en picnic-kurv og
sætte sig i græsset og nyde omgivelserne. I midten af parken er der et stort museum, og rundt om er der både en zoologisk have
og en tivoli. Når i er trætte af at tilbringe udendørs, så sæt jer på en lokal beværtning, drik en øl og spis en portion gullasch. Hvis det skal være i særklasse, kan man på Michelin-restauranten Onyx få serveret en 3-retters frokost for 150 kroner.

GODAFTEN: Budapest byder på ufatteligt mange gode spisesteder, og uanset om i er til traditionel mad, moderne mad eller fusionskøkken, kan de klare det hele. Byen er en sjov blanding af gammel og nytænkende, og det ser man særligt på deres madfront. Det kan anbefales at spørge lokale, hvor man, i det område man befinder sig, finder det bedste ungarske måltid, for de kender deres mad. Hvis i ønsker en mere nyfortolkede variant af deres køkken, anbefalers Borkonyha Wine Kitchen.  Restauranten, der er central placeres, serverer den lækreste mad, samtidigt med at de serverer lokale vine.

GODNAT: Byen byder på meget ballade, og det er anbefalelsesværdigt. Uanset om man er vil på stor natklub, feste på en båd,
på stripklub eller smage lokale øl på en snusket bar, kan Budapest det hele. Pas på dine værdier når du går ud, da det desværre
ofte sker, at folk berøves. Byturene er meget billige, så vær fornuftig og tag en taxa hjem. Når du endelig er hjemme i seng, anbefales det, at det er i de hvide lagener på Corinthia Hotel. Ud over at have en velværende og afslappende spa, tilbyder de veltilberedte porcherede æg, sprøde pandekager og friskbrygget kaffe på sengen for at pleje dine tømmermænd.

The following two tabs change content below.

Fannie Isabel Couderc Pramming

Nyeste indlæg af Fannie Isabel Couderc Pramming (se alle)