Sommer, sol og sæbekasseræs

De studerende kan se frem til den første fredag i maj, hvor universitetslivet ikke skal handle om lektioner, powerpoints og noter. Det er nemlig De studerendes dag, der handler om hygge, sjov og sammenhold

 

Sidste år rev organisationen De studerende i centrum en dag ud af kalenderen for de studerende i Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg. En undervisningsfri dag, hvor de studerende selv er ansvarlige for at planlægge og gennemføre aktiviteter, de selv har valgt.

 

I år gentager Syddansk Universitet succesen, hvor De studerende i centrum afholder De studerendes dag den 2. maj på alle syddanske campusser.

 

– De studerendes dag skal bidrage til et bedre studiemiljø og gøre Syddansk Universitet til et mere attraktivt valg for de studerende, forklarer Puk Falkenberg fra De syddanske studerende. Hun indrømmer, at der er blevet skævet lidt til Aarhus Universitet, hvor Kapsejladsen efterhånden er blevet en velbesøgt tradition for studerende fra hele landet.

 

Aktiviteten er således et led i bestræbelserne på at fastholde de syddanske studerende, så de ikke forlader studierne før tid eller fravælger SDU til fordel for andre danske uddannelsesinstitutioner.

 

– Indsatsen skal også bidrage til at mindske afstanden mellem de studerende på de forskellige institutter og fakulteter, og være en hjælpende hånd til at styrke de enkelte studerendes netværk, fortæller Puk Falkenberg.

 

Med den nye tradition, håber Syddansk Universitet på, at de kan tegne et billede af et universitet, der lægger stor vægt på det sociale studiemiljø.

[faktabox align=”right”] De studerendes dag afholdes den 2. Maj, hvor der er undervisningsfri fra kl. 10.00.

Det er gratis for alle studerende at deltage, og De Studerende i Centrum ser gerne at mange tilmelder sig de forskellige dyster og konkurrencer.

Tilmelding foregår enten via det pågældende instituts institutmanager eller igennem en tilmeldingsblanket, som findes under linket Institutdysten på sdu.dk. Her kan man også finde frem til, hvem der er institutmanagers.

Du kan også følge forberedelserne på Facebooksiden, Institutdysten. [/faktabox]

Institutdyst og markedsdage

Aktiviteterne på de forskellige campusser varierer. På hvert campus er der nedsat en arbejdsgruppe, der bestemmer, hvad der skal foregå og som er ansvarlig for gennemførelsen af aktiviteterne.

 

– Det er de studerende, der skal planlægge det. Vi håber, det vil skabe en form for sammenhold og samhørighed blandt de studerende, lyder det fra Puk Falkenberg, der på campus i Odense har arbejdet med planlægningen siden november.

 

På de andre campusser er de nedsatte arbejdsgrupper stadig i gang med planlægningsfasen, men på Campus Slagelse lader det til, at de studerende kan se frem til et pre-summer tivoli med forskellige markedsaktiviteter, som for eksempel Det gale køkken.

 

I Odense er planen at gentage sidste års Institutdyst, hvor de forskellige institutter kan stille op i discipliner, som for eksempel rundbold, kongespil, volley og mange flere.

 

– Vi vil gerne lave en institutdyst hvert år for at skabe en form for tradition, der kan samle folk, siger Puk Falkenberg.

 

I år kan de studerende i Odense forvente en dag med syv discipliner og en finaledyst. Årets finaledyst bliver et sæbekasseræs, hvor de forskellige institutter kan stille op med en hjemmebygget sæbekassebil, der også vil optræde i en større parade i løbet af dagen.

 

– Vi kunne godt tænke os, det blev en fast tradition. Hvis nogen kan bygge en sæbekassebil, som forhåbentlig kan gå i arv, kunne det være rigtig godt, lyder det håbefuldt fra Puk Falkenberg.

 

Arbejdsgruppen har i år som en ekstra feature hyret den populære TV-vært Thomas Skov til at kommentere ræset. Som kirsebærret på toppen, håber Puk Falkenberg, at han vil kunne tiltrække endnu flere studerende.

 

– Målet i år er, at vi kommer op på 2,5 til 3.000 deltagere, siger Puk Falkenberg, der mener, det er et realistisk mål, eftersom eventet har oplevet stor hype på Facebook, og arbejdsgruppen har modtaget mange positive tilbagemeldinger.

 

Nu krydser arbejdsgruppen bare fingre for godt maj-vejr. Alle aktiviteter kommer nemlig til at foregå udenfor. Med underholdning, udendørsbarer og madtilbud, håber De studerende i centrum på en festivaldag fyldt med sommerstemning, godt humør og kolde øl.

 

Et stort telt bliver rejst på plænerne og Nedenunder åbner op for fest til langt ud på natten.

 

The following two tabs change content below.

Sarah Bech Lundegaard

Nyeste indlæg af Sarah Bech Lundegaard (se alle)