Beton TV er SDU’s helt egen tv kanal på nettet. Den tager fat i alle de ting, der har relevans for dig som studerende.

For ét år siden fik fem journaliststuderende den ide, at de ville lave TV for hele universitetet. I dag består Beton-redaktionen af fem studerende fra SDU; Jesper Ottoson, Rasmus Greve Christiansen og Julie Tantholdt fra Medievidenskab, samt Mikkel Ekselund og Christiana Schmidt Pedersen, som er journaliststuderende.

[quotebox]Beton TV er TV af de studerende, for de studerende[/quotebox]

Men trods skiftet, er drømmen om at lave TV til studerende, af studerende, stadig den samme.

– Vi vil gerne lave TV-indslag om alt det, der sker, som kan være relevant for de universitetsstuderende. Både om ting der sker ude i byerne, men også om det der sker på universitetet, forklarer redaktionen bag Beton TV.

– Det er utrolig bredt. Det kan handle om en lokal fodboldklub, eller hvad der sker på Studenterhuset. Bare det har relevans for de studerende på SDU, uddyber Jesper Ottoson, der er redaktør på Beton TV.

[infobox]
Har du forslag og ideer, eller vil du lege med, er du altid velkommen til at skrive til betontv@sdu.dk.

Du kan se Beton TV på sdu.dk/betontv eller på deres egen YouTube kanal youtube.com/SDUbetontv.

Ellers kan du selvfølgelig også finde dem på facebook.com/sdubetontv, hvor du kan se indslag og komme med ideer til kommende TV indslag.
[/infobox]

Alle kan være med

Redaktionen bag kameraerne og redigeringsbordet har et mål om at lave en webudsendelse om ugen, og håber på at de med tiden kan udvide kravet til to udsendelser om ugen. Men hvis dette skal blive en realitet, har de brug for flere frivillige, der har lyst og mod på at lave TV. Alle der har lyst kan være med, uanset hvilken baggrund og erfaring man kommer med.

– Du må være med på de præmisser, du har lyst til. Er du medicinstuderende, der bare har lyst til at komme med historien, eller måske være med til at idéudvikle, så er det fint nok, fortæller Beton-redaktionen.

Man behøver ikke have særlige kompetencer eller nogen former for erfaring. Redaktionen håber bare, at flere med tiden har lyst til at være med.

– Rent produktionsmæssigt er det også fedt, hvis der kommer nogle flere. Det er klart, at de har nogle andre vinkler, og måske også nogle andre historier, forklarer de.

Det er da heller ikke uvant for redaktionen at arbejde med studerende fra de andre studier.

– Vi har tidligere haft studerende fra international virksomhedskommunikation indover, som var med til at lave nogle indslag. De har igen nogle andre ideer, og anden baggrund. Derfor vil vi også gerne have nogle andre med, fordi alle kan bidrage med noget forskelligt, fortæller Jesper Ottoson, der selv var med til at lave Beton TV sidste år.

Redaktionen bag Beton TV vil gerne lave alle typer af indslag, alt fra historier, der er kritiske overfor universitetet, og tager fat på de historier hvor tingene ikke er i orden, for på den måde at forbedre hverdagen for de studerende. Samtidig skal det heller ikke blive alt for højtideligt og der skal også være plads til de skæve indslag om studerende, der gør noget helt ekstraordinært.

– Man kan nemlig tit inspirere hinanden til ideer. Vi har lige lavet et indslag om en, der har lavet sit eget tøjmærke. Det kan være en inspiration til andre, der vil starte deres egen virksomhed, fordi vi viser, at det kan lade sig gøre, forklarer Julie Tantholdt.

Legeplads for TV-entusiaster

Redaktionen selv, har flere forskellige grunde til, at de har valgt at bruge deres tid på at producere Beton TV, men fælles for alle fem er, at de elsker at lave TV.

– Jeg synes det er skide sjovt at lave TV, og vil det også rigtig gerne senere hen, når jeg bliver færdig med studiet, fortæller Christina mens Jesper tilføjer:

– Det er samtidig en rigtig god legeplads til at prøve nogle ting af, inden man kommer ud i den virkelige verden.

Beton TV har allerede lavet en masse indslag. Både de skæve og sjove af slagsen, men også de mere seriøse. Senest har Beton TV stået bag en programserie, de kaldte Klubløs. Her skulle to af redaktionens medlemmer Julie Tantholdt og Jesper Ottoson, ud og besøge de forskellige klubber, der er på SDU. Senest var de med SDU’s skiklub på skiferie, for at se om det var noget for dem.

Der er altid åbent for forslag, har redaktionen allerede nu selv planlagt et par ideer til hvilke TV indslag, vi kan vente os af det kommende semester. Et portræt af den nye rektor samt et indslag om, hvad Odenses diskoteker gør for at tiltrække studerende, er nogle af de forslag, der allerede er besluttet.

The following two tabs change content below.

Jakob Schjoldager