Han er 22 år, lever af at lave dancehall musik – og så går han aldrig på date. Kaka, med det borgerlige navn Rajabu Willer, indvilligede dog alligevel i at tage med mig på date – til en snak om piger og pinlig tavshed.

Først og fremmest: Hvorfor har du egentlig valgt at kalde dig Kaka?

Det stammer fra Tanzania. Det betyder bror på swahili, der behøver man ikke fornavne – der kalder man bare hinanden bror og søster. Hele mit liv er jeg blevet kaldt for Kaka. Så da jeg begyndte at lave musik, kendte alle omkring mig som Kaka, og jeg nåede ikke rigtigt at finde på et kunsternavn, før det ligesom var i gang.

Er du typen, der går på date?

Nej, det gør jeg ikke. Ikke sådan rigtig. Eller det har jeg i hvert fald ikke gjort. Jeg tror, det er fordi, jeg når at give det forkerte indtryk. Det har jeg bare oplevet tit, hvis man viser for meget interesse for en pige, så tror hun hurtigt noget. Så jeg går ikke på date med piger, før jeg kender dem godt. Jeg vil hellere starte med at lære folk at kende, før man begynder at spise middag og gå i biografen.

Nå… Så kan jeg vel godt lidt droppe alle datespørgsmålene?

Nej, kom endelig med dem alligevel. Det kan være, du kan bruge det til noget. Det kan være, jeg har noget klogt at sige om dates.

Hvordan scorer man dig?

Jeg tror… det er meget vigtigt, at man er sig selv. At man har noget at sige. Det vigtigste for mig er, at jeg kan føre en samtale, der ikke handler om mig selv. For jeg er rigtig god til at snakke om mig selv haha. Det gør jeg rigtig tit. Hvis man skal score mig er det vigtigt, at man slapper af, er sig selv og gør sin ting. En der tør sige til mig ”Nej, nu lukker du røven! Jeg gider ikke høre på dig, du snakker for meget”. Det der med at forgude mig, det når man ikke langt med. Det er hyggeligt nok, men det er ikke sådan man
scorer mig i hvert fald.

Hvad tænder du på hos en pige?

Personlighed har jeg fundet ud af med årene, at det betyder ret meget for mig åbenbart. Men udover det, så… Øjne. Hvis man har nogle øjne, der ligesom siger et eller andet – der fortæller historier. Hvis man udstråler noget – ikke nødvendigvis balance med sig selv, men man udstråler et eller andet, der gør det interessant, og man har lyst til at finde ud af, hvem folk er – hvem er den her person? Hun må da også gerne huske at gå til fitness en gang imellem og lave nogle squat. Det viser ligesom, at hun passer på sig selv og har noget selvdisciplin, og det synes jeg også er vigtigt.

Tilbage til date-spørgsmål… Sex på første date – er det et go– eller no-go?

Hvis man sidder derhjemme og drikker te og det ligesom bare sker. Så synes jeg det er fint. Men det skal ikke være noget, man
går ud fra kommer til at ske. Jeg har det sådan lidt, at hvis vi er på date, så er det fordi vi sidder og hyggesnakker, jeg vil gerne
lære noget om dig – vi sidder og udveksler historier og sådan, og så kan det godt være det eskalerer… Men for eksempel en aftale, det er mere sådan ”hey, kommer du ikke forbi? Vi drikker et glas vin…” eller hvad man siger, du ved. Og så tager vi den derfra. Det er sådan lidt mere bare for at være sammen… Men ja det er vel tilladt på en date også – men alt med måde.

Hvordan har du det med piger, der har været sammen med mange?

Det kommer an på, hvordan man er det. Hvis det bare ligesom er fordi, at nu sidder du og chiller med den her person, hvis du
har det på samme måde, som jeg har det med mennesker, så kan jeg godt se, så ender man med at være sammen med mange,
fordi situationen er til det. Men hvis du bare render ud og er fuld og vil være sammen med alle… Det er ikke så fedt. Det er faktisk rigtig rigtig ucharmerende, haha.

…Så det er ikke sådan, man scorer dig?

HELT sikkert ikke. Ikke sådan rigtig vodka-stiv: ”Hej skal vi ikke snave?”. Det er ikke attraktivt.

Er du nogensinde sammen med fans?

Jeg har prøvet det, jo. Men det er egentlig noget, jeg prøver at undgå. For så ligge man hele tiden og tænker på, at okay, får jeg så en eller anden statusopdatering på Facebook, der siger ”Ej, jeg var sammen med Kaka i går”. Så på den måde prøver jeg lidt at undgå det der med at være sammen med fans. Fordi jeg har prøvet nogle gange at vågne op til billeder, hvor jeg ligger og sover – så står jeg op dagen efter og er blevet tagget. Det synes jeg ikke er så fedt.

Hvornår havde du din første kæreste?

Det er ikke så lang tid siden. Den første, faktisk den eneste, der rigtig har betydet noget, det var min sidste kæreste. Jeg var vidst 18-19 år, da vi blev kærester. Halvgammel, haha.

Hvordan ville en god date se ud for dig?

Uhh jeg ville behandle hende godt… Måske tage ud og spise, så man kan sidde og hyggesnakke og gå hver til sit bagefter, hvis det ikke fungerer.

Så du er ikke sådan helt date-hader alligevel?

Nej nej, overhovedet ikke! Det kun det der med… Jeg har bare en anden form på det, du ved – så i stedet for at gå på date med folk, jeg ikke kender, så vil jeg hellere lære folk at kende og SÅ gå på det, man egentlig ville kalde en date. På den måde undgår man også den der pinlige tavshed, der ellers kan opstå, når man ikke kender folk så godt.

Vil du helst inviteres på date – eller selv invitere?

Jeg kan bedst lide selv at invitere folk til noget – sådan ”Hey, skal vi tage ud og spise sammen på et eller andet tidspunkt?” ud og chille du ved… Det kan være meget rart. Men typisk så kan jeg bedst lidt det der, der er spontant. Så undgår man også alle de der forventninger…

Hvordan har du det med, hvis din date snakker om ekskærester?

Det skal hun ikke! Det er totalt underligt. Jeg gider sgu ikke sidde og høre om din ekskæreste! Haha. Jeg gider heller ikke være sammen med nogen, fordi det skal minde mig om min ekskæreste. Det skal jo være for at opleve noget andet. Og det samme med piger – jeg gider ikke sidde og høre om en eller anden ekskæreste. Medmindre han har været en nar! Haha.

Er du en god kæreste?

Nej, det er jeg ikke. Eller, det er nok halvt om halvt. Jeg har nogle personlige komplekser der gør, at jeg kan fucke op, hvor den ene dag kan jeg stå og se det hele på en måde, og så kan jeg have to-tre dage hvor jeg ikke har sovet og stresser – og så kan jeg være det sygeste narhovede. Men hvis jeg først lukker folk ind, så viser jeg dem også mine gode sider.

Foto: Marie Gantzler

The following two tabs change content below.

Sofie Caroline Rye Wøhlk

Nyeste indlæg af Sofie Caroline Rye Wøhlk (se alle)