I aften er der kæmpe semesterstartsfest på SDU Odense. Op mod 3.000 nye og gamle studerende forventes at ligge vejen forbi de grå betonbygninger. Blandt de nye gæster er SDU’s nye rektor Henrik Øregaard Dam. Men han nøjes ikke med at være gæst – rektoren skal nemlig også agere bartender.

I aften drager 3.000 studerende til fest på SDU. Her står planen på masser af alkohol, god musik og glade gensyn. For at sikre en god stemning trækker SDU’s nye rektor Henrik Øregaard Dam i arbejdstøjet – fra klokken 18.00 til 19.30 er rektoren nemlig bartender.

– Jeg glæder mig meget til at stå bag baren. For mig er det vigtigt at bakke op om de studerendes egne arrangementer, der bidrager til et rigere studieliv ved Syddansk Universitet. Det sociale liv er en vigtig bestanddel af hele studielivet, og til den kategori hører også en fest som denne, siger rektor Henrik Øregaard Dam.

Henrik Øregaard Dam, der pr. 3. februar erstattede Jens Oddershede som rektor efter 12 år, har dog en lille bagtanke med sit nye bijob som bartender.

– Desuden sætter jeg pris på, at det er en ansvarlig fest, der ikke opfordrer til overdreven druk og som også giver plads til studerende, der hellere vil have sodavand end øl, siger SDU’s nye rektor.

Festen, der afholdes i aften, er arrangeret af Syddanske Studerende. De vil byde den nye rektor velkommen med festen i aften.

– Syddanske Studerende har altid haft et godt samarbejde med Syddansk Universitet om afholdelse af disse enorme fester, der har til formål at samle studerende på tværs af studier, og derfor var det oplagt at invitere Henrik til at deltage i festlighederne, så han kan møde de studerende han skal være rektor for, siger Andreas Tøllner Christensen, der er kiropraktorstuderende og festchef hos Syddanske Studerende.

Festen varer fra klokken 17 til 02 i nat. Og der kan læses meget mere om festen her.

The following two tabs change content below.